belgijska pralinka 02.10.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 a co tu taka cisza;)piszcie to ja potem bede miala latwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 02.10.2013 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 hehe chwilowo cisza spokój. dostałam pozwolenie na barisol. to większy wydatek więc będzie w 1 kolejności. no i zlikwiduję ostatnią żarówę w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 03.10.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 ciekawa jestem bardzo tego barisol-a :)w goglach sa cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.10.2013 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 u mnie to ma być oświetlenie przedpokoju - świecący sufit o wymiarach ok. 2,5 x 2,5 m. celuję w tkaninę białą, światłoprzepuszczalną z satynowym wykończeniem (stary lobbuje za lustrzanką, ale ja tego nie czuję. zresztą lustrzane barisole chyba nie przepuszczają światła, a u nas w 1 kolejności chodzi właśnie o to, żeby barisol był źródłem światła). widziałam to już w pomieszczeniach - kumpel ma w przedpokoju, a brat jako oświetlenie wc - i bardzo mi się ten efekt podoba. do tego sufity rozpinane przestały kosztować majątek i wydaje mi się, że akurat w tej wersji z podświetleniem, są rewelacyjną opcją do pomieszczeń, gdzie wszelkie oświetlenie górne czy boczne byłoby kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.10.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 No to kiedy będzie zrobione? Bo już nie mogę się doczekać tego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.10.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 witam się czy ten sufit to coś takiego: http://www.alled.pl/files/sufit_napinany_diody_biale.jpg bo tak chcę się zorientować jak to wygląda myślałam, że to można zrobić na zasadzie - ledy/jarzeniówki (dokładnie nie wiem) i takie mleczne szkło podwieszone:-? ale ja wymyślam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 03.10.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 yyy...no to ja nie wiem co to i jak to ma wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.10.2013 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 dokładnie tak, efekt taki jak na zdjęciu łukasz69karoliny (choć ja planuje nieco "ciemniejsze" swiatło - tu się wydaje bardzo ostre). montuje się to w ten sposób, że ok. 10 cm poniżej stropu (taka mniej więcej musi być odległość rozpiętego materiału od źródła światła) instalowany jest stelarz, na który następnie naciąga się specjalną tkaninę. coś tam się podgrzewa, żeby się równiutko rozpięło i gotowe. jeśli chodzi o źródło światła, to ja planuję listwę led, bo one są bardzo żywotne i ekonomiczne. alternatywnie - montuje się również świetlówki, choć ekipa kumpla ostrzegała przed miejscami mocowań świetlówek (mogą się robić cienie, a w końcu bajer ma polegać na tym, że światło będzie równomierne). muszę tylko skonsultować z elektrykami i panami od sufitów jaką dokładnie taśmę mam kupić i jak gęsto będzie montowana. (oczywiście - gdyby się coś działo zdjęcie sufitu to pikuś, ale trzeba wołać ekipę ze sprzętem). pan elektryk jest w tym momencie wyjechany, starego też nie ma, ja w weekend będę szkolić, więc pewnie umawiać się będziemy w przyszłym tygodniu. mam nadzieje, że październik/listopad zawiśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 03.10.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 hmm...taki sztuczny swietlik wydaje mi sie ze takie rozwiazanie stanie sie nowym podwieszanym sufitem z oswietleniem halogenowym na zywo w zadnym mieszkaniu takiego wynalazku nie widzialam wiec rowniez czekam z niecierpliwoscia na koncowy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.10.2013 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 napewno jest interesującą alternatywą (a biorąc pod uwagę plastyczność - pewnie będzie tak, jak mówisz) (choć jak czasem widzę kolorowe podświetlenia, powycinane jajowate kształty... czy punkty świetlne powbijane w barisol (nie ma przeszkód by pośrodku barisolu zwisał żyrandol, umieszczać w nim można głośniki i halogenki. i na tym najłatwiej uzyskać efekt "gwieździstego nieba") - boziu, widzisz i nie grzmisz hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.10.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 chcialam przeprosic, ze nic z podlogowych lamp nie wrzucilam, ale chyba juz temat nie aktualny co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.10.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 ooooo to to materiał jest? no to ci dopiero nowość w życiu bym na to nie wpadła... pewnie kosztuje kupę kasy - jak to wszystko co nowe - a naprawdę koszt "wyprodukowania" jest zdecydowanie niższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.10.2013 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 chcialam przeprosic, ze nic z podlogowych lamp nie wrzucilam, ale chyba juz temat nie aktualny co ? hehehe oczywiście że aktualny. chwilowo jestem najbliżej nyforsa, ale stary mówi, że jeśli wymyślę przedpokój i zlecimy go do roboty stolarzowi (bo przecież przy moim talencie na gotowo nie ma opcji znaleźć rozwiązań), to pogadamy ze stolarzem, czy bym nam łóżka nie podniósł do normalnej wysokości. wówczas katalog opcji się otwiera, bo takich stojących lamp średniej wysokości jest więcej (a jeszcze dziś włączyłam na chwilę domo+ i szelągowska była w jakimś hotelu, gdzie boczne oświetlenie to były moje absolutnie ukochane tolomeo (wall lamp with shade). nawet wam się nie przyznam ile razy w ciągu 20 minutowego odcinka pomyślałam o przekłuciu ściany... (bo stary tu czasem zagląda. wczoraj mi napisał smsa, że czytał, że nabyłam sobie buty i mam szczęscie, że mnie strasznie lubi, więc nie odda tych, co on mi kupił dzień wcześniej, a jak ubolewałam, że mi bozia poskąpiła talentu plastycznego do rysowania koników morskich, to było "ale dupeczkę masz fajną" hehehe) kochany jest bardzo, ale kłucie mogłoby tą miłość nadszarpnąć). ooooo to to materiał jest? no to ci dopiero nowość w życiu bym na to nie wpadła... pewnie kosztuje kupę kasy - jak to wszystko co nowe - a naprawdę koszt "wyprodukowania" jest zdecydowanie niższy no taka folia pcv z jakimiś domieszkami, w zależności od efektu. nie pamiętam ile brat płacił za swoje, ale pamiętam, że zdziwiłam się bardzo, że ponad połowę mniej niż zakładaliśmy decydując się na tą opcję 4 lata temu (barisol od początku miał być w przedpokoju i wówczas to było raczej droższe rozwiązanie). dziś te sufity się upowszechniły, ale dokładnej wyceny jeszcze nie robiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.10.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 dziś włączyłam na chwilę domo+ i szelągowska była w jakimś hotelu, gdzie boczne oświetlenie to były moje absolutnie ukochane tolomeo (wall lamp with shade widzialam, widzialam ten sam program pare dni temu (w ogole swietne sa te programy z hotelami) tam przy lozku byla toaletka z lustrem od podlogi do sufitu tak ? a jak zobaczylam lampy, to ooooo znam je, znam fajne rzeczy tam pokazuja i swietnie, ze to w PL widze, ze Twoj M ma podobne poczucie humoru do mojego M odnosnie lamp (skoro aktualne ), co myslisz o tych: 1.Mossebo http://www.centrumswiatla.pl/_var/imgcache/700_b6f7685df9a42d0cb7ac3666717bbe2b.jpg 2. Varberg http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/6415/markslojd-varberg-263212.jpg 3. Keps http://www.lampowo.pl/photo/product_info/c/d/f/1_cdf9c4c2e787.jpg 4. Brasa http://www.lekea.pl/sklep/1348-1907-thickbox/ikea-365-brasa-lampa-podlogowa-do-czytania-chrom.jpg 5. Lama (niestety droga http://lampy-ampervolt.pl/1522-1804-thickbox/lampa-podlogowa-led-lama-7100.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.10.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 taaaaaa właśnie ten odcinek, toaletka też petarda... mega efekt. (oczywiście to też chciałam zmałpić, ale nad miejscem, które wstępnie rezerwuję pod toaletkę ma być powieszony tv, więc chyba będzie to zbyt karkołomne przedsięwzięcie. a w ogóle a propos toaletki - marzy mi się coś szklanego, ot żeby postawić tam tylko ładne lusterko (coś jak u ven) i flakonik perfum, ewentualnie puzderko ze świecidełkami. problemem są gabaryty (max 100 cm szerokości, musi być też płytka) i cena, bo niestety szkło w cenie złota. ostatnio w ikei upatrzyłam stolik na laptop vittsjo - wymiary ma idealne, tylko ta rama mnie wkurza... brrrr a ja bym chciała już...) co do lampy - brasa chyba wygra ze względów praktycznych. jest niedroga i ma regulowaną wysokość. z drugiej strony chyba jest na tyle neutralna, że nie zaburzy głównej koncepcji na sypialnię czyli tego skandynawskiego bufetu, który mi sie marzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.10.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Dus ja kupilam toaletke w Ikei, prosta i elegancka ..... lustra na sciane jeszcze nie mam, ale daje sobie czas, jak juz wszystko stanie i sie okaze na ile i jakie jest potrzebne http://www.ikea.com/ms/media/seorange/20131/201311_Dressing_tables.jpg jeszcze w pudelku i nie zlozona mam tez lustro na krysztalowej/szklanej nodze z TK Maxa jesli potrzebujesz czegos innego to radze kombinowac z blatem tak zrobilam biurko dla coreczki - bialy blat i czarne nogi w 2 rodzajach ........ chcialam by miala cos innego, nie tradycyjne biurko na ksiazki dokupie kiedys expedita w kwadracie plus szuflady jako wypelnienie glowny cel - ma byc inaczej nogi takie: z przodu http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/lalle-noga__0176245_PE329140_S4.JPG z tylu zwykle czarne okragle jak przy tym stole http://img13.tablica.pl/images_tablicapl/94964189_1_1000x700_7-stolow-ikea-linnmon-adils-biale-blaty-czarne-nogi-sopot.jpg jestem zadowolona z efektu jak zrobie fotki i jestes zainteresowana to pokaze blaty sa rozne, moglabys dac proste nogi lub np te http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/nipen-noga__0175312_PE328672_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.10.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 pewnie, że się podziel zdjęciem, jak już poskręcasz hehe nad taką opcja też myślałam, w ogóle ja za dużo myślę i za mało zarabiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.10.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 oki, to wrzuce fotke, bo akurat biureczko juz skrecone w ogóle ja za dużo myślę i za mało zarabiam haha witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.10.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Też wymyśliłam! Postaw toaletkę pod tv, a na tv zamontuj kamerkę i Ci ekran telewizora będzie robił za LUSTERKO! Ha! A tak na poważnie to pomysł blatu z różnymi nóżkami - bomba! Ja bym nawet zrobiła każdą jedna inną. Albo każdą w innym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.10.2013 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 stary pisze "4 dni mnie w domu nie ma a ty demolkę planujesz. i nie mów na mnie stary przy ludziach". mikuś - kocham cię baranie, idź spać, bo jak nie to chałupy jutro nie poznasz. dobra, koniec prywaty. co do toaletki, to bym tam jeszcze kilka pomysłów na ten mebel miała... albo antykowa konsolka, albo klimatyczny sekretarzyk. nie ma tam zbyt wiele miejsca, więc pewnie sekretarzyk odpada... (na kolory nie patrzcie, kształty są fajne) jezuuuuu one do mnie mówią! i takie cudeńko z duchem by sobie w kąciku stało... w szufladkach moje błyskotki, na blacie flakon perfum i jedno nieduże owalne lusteczko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts