Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poga-duś-ki

Recommended Posts

aricio, nie wiem czy jeszcze czasem tu zaglądasz, ale zobaczyłam dziś to:

zdjęcie.jpg

przypomniałam sobie:

szybciutko pokażę, później usunę ;)

http://thestylester.com/wp-content/uploads/2010/10/Jeffrey-Campbell-Lita1-1024x555.jpg

czyż nie są słodkie ?http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gif

i tak się mega uśmiechnęłam, że aż muszę cię pozdrowić cieplutko :)

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zizi, info o zdjęciach puszczę privem.

co do stylu sypialni - ten jeszcze mocno nieokreślony. wyro jest proste i raczej nowoczesne. lampa górna też nowoczesna. zasłony choć nasuwają babciowe skojarzenie są błyszczące i też raczej w nowoczesnym klimacie. do tego ma być skandynawska komoda i jakaś lekka toaletka. lampy chciałabym postawić na ziemi jako "nocne" bo stoliczki sa "chudziutkie" - ze 30x30 cm mają.

moim życzeniem jest, aby sypialnia była raczej prosta z charakternym mebelkiem (komodą).

Duśka obejrzałam i lampy które chciałam Ci zaproponować były raczej na zasadzie: kulą w płot:lol2: Myślę, że do skandynawskiej komody, którą zamierzasz mieć w sypialni Twoje wcześniejsze propozycje będą pasowały jak ulał:yes:

edit: Portland najbardziej mi się podoba:)

Edytowane przez zizi1978

sprzątałam ostatnio w pw i pousuwałam wiadomości, więc nie pamiętam, która pytała mnie o pokrowce na meble tarasowe.

oczywiście jeszcze go nie nabyłam, a jakże, mistrzyni moblizacji przecież. natomiast zrobiłam całkiem dokładny research i powiem jedno - kupujcie meble z pokrowcami, bo to jakieś skaranie boskie. za 40-50-60-70 zł można wprawdzie kupić foliowe byle-coś, ale "rozmiarówka" pozostawia wiele do życzenia. kwadratowy standard to 150x150, a następny 150x200. rozstrzał dość duży. biorąc pod uwagę materiał - może to cudo przemakać i wróży rychłym rozdarciem.

wszelkie brezenciki które znalazłam mają z kolei wysokość 75 cm, co dla mnie jest za mało (biorąc pod uwagę moje huraganowe wiatry na balkonie, plandeka odfrunęłaby przy pierwszym sztormie). pozostałe materiałowe - raczej są przemakalne.

postanowiłam więc zamówić na wymiar - właśnie skrobnęłam maila do firmy z opalenicy, która szyje takie cuda. przekonały mnie zdjęcia ze strony internetowej i fakt, że odpowiedź na zapytanie dostałam następnego dnia z samego rana. w efekcie muszę dołożyć stówkę więcej, ale dostanę pokrowiec z podłogą i zamykany na zameczek z impregnowanego grubego materiału. przegapiłam te ikeowskie, to niech stracę (choć jeśli ma być taki solidny, to może przynajmniej przeżyje dłużej niż 2 sezony). wrażenia - za ok 2 tyg.

duśku widzę, że ostro działasz. ciekawa jestem tego projektu siedlisko-wieszaka w przedpokoju. może coś zdradzisz więcej?

oglądałam znów zdjęcia [ nie lubię tej nowej picasy... wprost nieznoszę!] i stwierdzam, że hol w poprzednim kolorze to zupelna pomyłka była i te szarości co macie teraz są obłędne!!!

dobra, kontynuuje czekanie na Twój przedpokój!!

przepokój jest na razie w fazie koncepcyjnej i pewnie nieprędko go zrealizuję. grunt że mam pomysł i ten pomysł mi się bardzo podoba (a mój kochany nie wybija mi go z głowy). do tego znalazłam wsparcie u znajomego architekta, który nie dość, że dał mi namiar na sklep z bajeranckimi tkaninami (ceny mniej mają fantastyczne, ale o tym ciiii), to jeszcze za dobry obiad obiecał pomóc to skontaktować z estetyką reszty domu tj. przede wszystkim z częścią salonową.

w każdym razie planuję dobudować szafkę-ławkę na więcej butów (ukochanego oczywiście, przecież on też musi w czymś chodzić :p), którą obiję jakimś szarym lub granatowym materiałem i tym samym materiałem zostanie obita cała ściana do samej góry. na tym zostaną zamocowane haczyki na kurtki. chciałabym aby ten materiał miał jakieś proste przeszycia - chesterfield jest dla mnie chyba za bogaty, ale proste kwadraciki będą eleganckie i nie pogryzą się z frezowaniami na szafach (przypuszczam, że frezowanie powtórzę na tej szafce na buty).

ten pomysł prawie w całości odpowiada moim pierwotnym założeniom za wyjątkiem - braku miejsca na odłożenie kluczy czy drobne dla pana z pizzą. ale stary tj. mój najdroższy (zmiana formy wynika z faktu, iż świetnie się bawi podczytując moje wypociny na forum i strasznie się oburza na tego starego hehe) twierdzi, że przecież ja jestem ciągle na diecie, więc pan z pizzą i tak do nas nie wpada, moje klucze zawsze lądują w zamku, on swoje powiesi na haczyki na kurtki bo przecież po coś nosi je na kilometrowej smyczy, a na odłożenie listów, ulotek i zakupów będę mieć 1,20 ławki.

w przyszłym tygodniu mam mega kosmos w robocie, codzień od 9-19 plus treningi i jeszcze jedno spotkanie w czw wieczorem, więc nie da rady umówić panów od sufitu, ale dzwonię do nich i umawiam termin pomiarów na po przyszłym weekendzie. może jak to zwykle bywa - ruszymy za ciosem :)

Edytowane przez duś

Czytam...

a mój kochany nie wybija mi go z głowy

(...)

planuję dobudować szafkę-ławkę na więcej butów (ukochanego oczywiście (...)

[/font]

I nie kumam co się dzieje :confused: Co Duśka zrobiła ze Starym? Uff.. Wszystko jasne...

stary tj. mój najdroższy (zmiana formy wynika z faktu, iż świetnie się bawi podczytując moje wypociny na forum i strasznie się oburza na tego starego hehe)

No to Stary pozdrawiam! :bye: Ja na formę najdroższy, ani ukochany nie przejdę :no:, ale za to Duśki Ci pogratuluję, bo udała Ci się ta dziewucha! http://emotikona.pl/emotikony/pic/2puchar.gif :rolleyes:

Czytam...

I nie kumam co się dzieje :confused: Co Duśka zrobiła ze Starym? Uff.. Wszystko jasne...

No to Stary pozdrawiam! :bye: Ja na formę najdroższy, ani ukochany nie przejdę :no:, ale za to Duśki Ci pogratuluję, bo udała Ci się ta dziewucha! http://emotikona.pl/emotikony/pic/2puchar.gif :rolleyes:

popieram calkowicie i duske i asie :p

Tak też przeczuwałam :p

A dla Duśki naliczamy -1 punkt za błąd. Miało być "Mój Ukochany"

Duśka, nie daj się zwieźć. Ja tylko tak pozornie trzymam Jego stronę ;) Zaprzyjaźniam się z wrogiem. A później jak będzie coś fikał do Twoich forumowych koleżanek, to zaatakujemy Go z zaskoczenia :lol2:

• 3 weeks później...