1976pinacolada 20.09.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Jestem ponownie Tak jak wspominałam - Seria zachwyca wyglądem - gorzej troche z jakościa, która zreszta na pierwszy rzut oka wydaje sie byc konkretna. Moje akcesoria kupione były w 2007 roku - na dzień dzisiejszy wyglądaja tak jak poniżej przy czym zaznaczam - wieszak na paier i wieszak na ręcznik wygladały tak juz po kilku miesiącach użytkowania. Stan dozownika mydała pogarsza sie z miesiaca na miesiąc. Jeszcze słow kilka odnośnie mydelniczki na tradycyjne mydło-kostkę. Otóż w pierwotnej wersji zakupiłam takowa ale już po miesiącu wywaliłam ja i kupiłam dozownik. To szkiełko na którym kładzie sie mydło jest tak płaskie, że mimo "antypoślizgowych przeżłobień" mydło niemalże za każdym razem lądowało na podłodze. Najbardziej żal mi było gości, ktorzy nie dość że musieli sie tarzać po podłodze w celu znalezienia upuszczonego mydła to jeszcze sami sie nim zazwyczaj popaprali. jak dla mnie ta mydelniczka to totalne nieporozumienie. Poza tym tak jak wspomniała ktoraś z dziewczyn gromadzi się tam woda (w szkiełku nie ma żadnych dziurek "odpływowych" ) i mydło jest wiecznie rozglamdane, bleeee..... Teraz wkleje zdjęcia na potwierdzenie swoich słow krytyki 1.Wieszak na papier - w oryginalnej wersji wyglądał tak: http://img16.imageshack.us/img16/6440/pojemniknapapiertoaleto.jpg Uploaded with ImageShack.us po około miesiącu użytkowania "klapka"się na tyle rozklekotała , że zwisała bezwładnie i w dodatku krzywo. Zdmontowaliśmy ją i nasz wieszak wygląda tak: http://img35.imageshack.us/img35/5388/dsc0110ox.jpg Uploaded with ImageShack.us 2. Wieszak na ręcznik - Obluzowała się chyba jakaś sprężynka w środku i nie dociska już tych plasików tak jak powinna wobec czego te plastiki wiecznie wysuwają się i wygląda to tak: (to żółte cos to resztki kleju, którym probowałam skleić to ustrojstwo ) http://img849.imageshack.us/img849/868/dsc0123so.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img849.imageshack.us/img849/6947/dsc0124zn.jpg Uploaded with ImageShack.us 3. I na koniec najbardziej zdezelowany (choć najmłodszy stażem) dozownik mydła. Tutaj komentarz chyba zbędny...... http://img694.imageshack.us/img694/6552/dsc0118qt.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img221.imageshack.us/img221/559/dsc0119rj.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img828.imageshack.us/img828/8789/dsc0116lt.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img607.imageshack.us/img607/2315/dsc0114ds.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 20 Września 2011 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 20.09.2011 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) osz cholercia, no faktycznie nie wygląda to wyjściowo. a sądziłam, że skoro w casto jest to raczej wyższa półka cenowa, to i można liczyć na odrobinę jakości (mam w wucecie wieszak na ręcznik i papier jedavitu i są bardzo okay, a cenowo kosztowały po ok. 80 zł). a tu klops. swoją drogą skoro już mi się nazwa firmy przypomniała, to i jedavit muszę obczaić przejrzałam www i seria aqualine z jedavitu dałaby bardzo radę muszę obejrzeć mocowanie szklanki... Edytowane 20 Września 2011 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 21.09.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 dus... widze ze jestes na etapie "jeszcze tylko..." i tu wyliczanie nie ma konca co do akcesoriow lazienkowych to powiem Ci ze na tego tigera patrzylam w sklepie - nie powalil mnie. cena powalala juz bardziej. ale powiem tez ze juz kupilam - nie tylko szybe prysznicowa ale rowniez wieszak na papier, wieszaki na reczniki [takie na za drzwi] bo stwierdzilam ze wygdniej wytrzec rece na reczniku ktory wisi za petelke niz takim przekladanym uchwycie [ktory to mi sie podoba]. Jesli dobrze pamietam to kupialam Haceka seria Mezzo - sa na bazie kwadratu w wersji chromowanej. a i szczote do kibla tez kupilam. Chcialam zeby panowie od kafelkow mi to pomontowali. co do kinkietow to jakis czas temu pytalas u kogos o chorsa - pikne sa zwlaszcza ta potrojna przeslona tez mam na nie chrapke. a jak w ogole udal sie wypad do Paryza? byl spacer? bylo sniadanko? byla wieza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.09.2011 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 dus... widze ze jestes na etapie "jeszcze tylko..." i tu wyliczanie nie ma konca lepiej bym tego nie ujęła co do tych akcesoriów - tigery wylookałam w castoramie i spodobały się jako jedyne. nie zachwyciły, ale zapamiętałam nazwę celem dalszego wygooglowania. ale po powyższych opiniach i w sumie braku przekonania "na pierwszy rzut oka", skłaniam się chwilowo ku znanemu już jadevidowi - seria aqualine ma podwójny wieszak na ręcznik o długości 54 cm, czyli ideał (a mam z tej serii w wc uchwyt na papier i kółko na ręcznik... - royce rolls to to nie jest, ale przyzwoite volvo ). w zasadzie mydelniczka, kubek i haczyk mogą być z innej serii, bo w bezpośredniej bliskości siebie nie będą... no ale jeszcze sobie rozważam panowie od kafelków robią po sąsiedzku przez najbliższe półtora roku, a majster obiecał, że jakby co, podeśle mi jednego na godzinkę w każdej chwili. mimo wszystko, wolałabym, żeby się te duperele pojawiły przed upływem aż tak długiego czasu heh lamp mi zostało do wybrania jeszcze 6... ta do sypialni względnie ustalona, choć nie mogę znaleźć tej jedynej (rozmiarowo najfajniejsza jest Diadema z Eglo, ale ichnie "kryształki" wyglądają mega tandetnie - i kształt i mocowanie mi się nie podobają, ładne z innych firm są dużo większe). poza tym brakuje mi kinkietów do salonu (coś bardzo prostego, niewielkiego ze względu na niedużą odległość), kinkietu do korytarza i światła górnego do korytarza (myślę o korytku z Massive'a, więc fajnie by było, żeby kinkiet pasował, tyle że zrobiliśmy go bardzo wysoko, ponad drzwiami, aby te o niego nie zawadzały, więc może jakiś lekki zwisek?). do tego będzie sufit rozpinany z podświetleniem i jakieś coś nad lustro do wuceta, a to "coś" uzależniam oczywiście od lustra, którego też jeszcze nie wybrałam. eh a myślałam, że temat lamp mam względnie zakończony. Paryż za to bardzo na tak była bagietka i wino nad Sekwaną, był spacer po Polach i nawet dostałam pozwolenie na maleńki shopping w sklepie bez metek z cenami, choć spodziewam się wyrzutów jak przyjdzie rachunek za kartę hyhy (dlatego o postanowieniu co do Eamsa minister finansów nic nie wie i mam zamiar zastosować tu politykę faktów dokonanych ). była też Wieża, był Montmartre i najsłynniejszy tamtejszy czerwony wiatrak, Notre Dame, a na placu Pigalle bezskutecznie szukaliśmy kasztanów (których nienawidzę, no ale ponoć tamtejsze są naj ) ale 3 dni to stanowczo za mało, by choć zaliczyć choćby szlagiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.09.2011 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 i żeby nie zapomnieć: JEDAVID - Aqualine/Venus (552 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 21.09.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 no no.... "jeszcze tylko" potrwa, bo duzo rzeczy sie znajduje., jesli by Cie interesowaly te chorsy to wylookalam na necie po 178 czy jakos tak i po 34 sa te paski. nie weim czy to orginaly bo wszedzie indziej widze po 240 za sztuke. mi swiatel to bardzo duzo brakuje - bo mam tylko 2 spoty do kuchni i centralne do lazienki. musze przemyslec kwestie czy chorsy beda pasowac do oswietlenia w reszcie salonu - nad stolem 3 pojedyncze zwisy - takie kulki. a nad wypoczynek - no clue! grunt ze wypad nawet na te 3 dni sie udal zawsze to troche relaxu, nic nie robienia! kiedy pan elektryk przesataje sei smazyc w turcji i zjawi sie zainstalowac ta lampe na ktora tyle czekam juzzzzzz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 22.09.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 )) pan elektryk napisał mi dziś esa "chyba mnie pani ostro przeklina, bo najpierw mnie poparzyło słońce, a dziś leje. wspólnik będzie do pani dzwonił". co cóż, sorry, biorę na siebie poparzenie słoneczne, ale deszcz to nie moja sprawka (więcej zdjęć jutro w galerii, chwiliwo żarówki nieco oślepiają aparat no i muszę się napatrzyć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 23.09.2011 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 no i przyszła kryska na Eamsa: oto ideał... oryginalny kosztuje bagatela 588 funciaków pff... znamy jakieś wersje low budget? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 24.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 może nie żółte, ale limonka chyba też pasowałaby? są dwa kolory : czarny i biały http://allegro.pl/okazjakrzeslo-insp-daw-plastic-chair-eames-czarne-i1824634183.html http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/36/22/85/1836228538 http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/24/63/41/1824634183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 24.09.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 ...albo :http://allegro.pl/krzeslo-insp-eames-epa-dar-wroclaw-dostawa-gratis-i1836408064.htmlhttp://cobocreative.nazwa.pl/public_index/probka%20dar/obrazki/allegro_dar_zielony1_small.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.09.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 dzięki dzięki, już je gdzieś widziałam, ale oczywiście nie zapisałam. wiedziałam, że na forumowiczów można liczyć ta limonka mi jak najbardziej leży - pokoik do pracy jest bladożółty (przy okazji pierwszego malowania stanie się albo głęboko turkosowy, albo ciemnoszary), meble w nim ciemnobrązowe, kanapa granatowa, a dodatki - białe. a ktos z eameso-fanów wie może czy te krzesełka wysyłają z tym limonkowym naleśnikiem pod pupę? jak tak sobie przeglądam różne oferty, widzę, że cena jest dokładnie taka sama jak w przypadku po prostu plastikowego eamesa i stąd cień wątpliwości. chyba niestety na więcej niż "naleśnika" nie mogę liczyć w przypadku inspirowanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 24.09.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 na pewno e dwa pierwsze tak co do następnych..to nie sądzę...musisz napisać do sprzedawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.09.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 miód na moje uszy dziękuje pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 25.09.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (edytowane) atika, trzeba było choć zdjątko cyknąć, dla koleżanek z forum!!!!! kurcze chyba jeszcze raz się przejadę to cyknę. Ale on nawet ładny nie był !!! duś na Eamsową chorobę ja też cierpię aricia pozwolisz, że przekleję linki do siebie, będą mogła szybciej odszukać. Edytowane 25 Września 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 28.09.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Wpierdzielę się w rozmowę... bo mój mężczyzna kupował u Pana MEBLEFMF, którego podrzuciła Aricia. No i jest (tzn w sierpniu było) tak, że naleśniki są tylko czarne i są dodatkowo płatne 24zł. Poza tym są na przyklejane rzepy, których albo ja nie umiem dobrze przykleić, albo się słabo trzymają... więc mój naleśnik lata. Ale jest miękki i wolę go mieć niż nie mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 28.09.2011 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 witaj kroowko dzięki serdeczne za info. czarnego bym nie chciała, ta limonka albo żółty czy ew. jakiś błękitne by mnie urzadzam... a swoją droga w mfm przeprowadziłam wywiad i dodam jeszcze, ze naleśniki (hehe nazwa się przyjęła ) są tylko na krzesłach z drewnianymi nóżkami. tymczasem ja chyba jednak mam się ku stalowym. co do mojego zamówienia - zobaczymy jak się ogarnę, ale jeśli wytrwam i nie przewalę dziś całej kasy na zakupach (), to chyba będę zamawiać w makstudio (biały na stalowych nóżkach po 299,-). już miałam z nimi do czynienia i poza tym, ze są sprawdzeni, obsługa była przesympatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 28.09.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 no widzisz, i dobrze !!!! zawsze taki jednokolorowy to klasyk. można postawić go wszędzie, a jak zajdzie potrzeba przyozdobić go jakąś fajną poduchą, w retro wzorek o wybranym kolorze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 28.09.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 (edytowane) no właśnie tak myślę. eamsik był wygodny, ale dopuszczam ewentualność, ze jednak nie sprawdzi się jako fotel do pracy, więc może się zdarzyć, że zamieszka jednak w sypialni (która ma zyskać w niedalekiej przyszłości romantyczne zaslonki w delikatny kwiatek). biel tam w każdym razie zawsze będzie pasować. po drugie - pokoik do pracy ma niefajny kolor ściany (bladożółty - będzie zmieniony przy najbliższej okazji) i tymczasowy dywan (ładny, zielony z jasnymi i czerwonymi detalami, ale nie pasujacy stylem - kiedyś będzie żółta wycinanka ) tak wiec cały biały to chyba strzał w 10 Edytowane 28 Września 2011 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 28.09.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Na nim się najwygodniej siedzi z poduchą pod plecami, wiec tu będziesz miała pole do popisu z kolorami A biały jest fajoski i najbardziej uniwersalny. Trzymam kciuki za nieprzewalenie kasy Mój jest biały na drewnianych nóżkach z czarnym naleśnikiem... i czasem z łaciatą poduszką A to moje ulubione zdjęcie http://img708.imageshack.us/img708/6725/eames.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 28.09.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 wow! jeszcze jeden argument "za" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts