grzechotnik 14.08.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Na wstepie przepraszm za brak polskich trzcionek. Mam zamiar postawic w kuchni piec z kafli z fajerkami, opalany drzewem i weglem. Orietuje sie ktos jak wyglada taka konstrukcja? Stawia sie to bezposrednio na hydroizolacji poziomej, pozniej jakas cegla szamotowa, czy moze najpierw ocieplenie na to 5 cm wylewki posadzkowej? Jak z z dylatacja przy scianach, czy najpierw wytynkowac sciany ktore pokryje piec? W zwiazku z faktem, ze piec ma powstac na scianie graniczacej z kotlownia, mysle o przeprowadzeniu wezownicy (tkz. podkowy) do zbiornika wody uzytkowej. Ktos ma namiary na rzemieslnika produkujacego takie rzeczy w malopolsce? Z czego mialaby byc taka podkowa, stal nierdzewna? Duzo pytan, ale i pomysl i konstrukca dosc nietypowa. Z gory dziekuje za odpowiedz, mam nadzieje, ze nie tylko mnie strzelil do glowy taki pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 14.08.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Z piecokuchnią kaflową nową może być problem. Może kupić metalową i obudować płytkami? W Małopolsce robi je firma: http://www.marax.pl/piecokuchnia-slawex-kwk135brspanmoc-13-kw-polaczenie-kotla-co-oraz-kuchnia-paleniskowejspan-p-633.html potem zatrudnić dobrego kafelkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechotnik 15.08.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 To nie jest to o czym mysle. Mam dzialke na wsi wiec marzy mi sie prwdziwy kaflowy piec. Ten patent moze wykorzystam jak bede budowal pomieszczenie gospodarskie-warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 30.08.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 W jakim regionie Polski masz ten dom ? Może pomogę namiarami na kolegów z branży Kilka wzorów kuchni zobaczysz na naszej stronie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts