olinek okrąglinek 15.08.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Jestem rolnikiem .Mam gospodarstwo o wielkości większej niz średnia w gminie. Będę występowała o WZ dla zab. zagrodowej na działce rolnej. Działka znajduje się za wsią (naturalnym rozdzieleniem jest nieduży lasek), ma dostęp do drogi powiatowej. Prąd ok. 400 m. Właściciel działki naprzeciwko wystapił o odrolnienie ziemi. Odpowiedziano mu pisemnie (pisma nie widziałam, powtarzam relację właściciela), że te działki będą odrolnione w pierwszej kolejności (czyli kiedy? przy uchwalaniu nastepnego PZP?) W tym tygodniu ide do gminy dowiedziec się, jakie dokumenty trzeba złożyć o WZ na "zagrodę";). Istnieje mozliwość, że dostanę odpowiedź odmowną? I co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.08.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Nikt nie odpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.08.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Jak jesteś rolnikiem, z gospodarstwem i areałem w danej gminie, zameldowanym w danej gminie i chcesz budować w zabudowie zagrodowej, to „odrolnienie” nie jest potrzebne. W zasadzie odmowa może nastąpić tylko w bardzo nielicznych i ściśle określonych przypadkach – tak więc – spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.08.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 dzięki! Jutro wybieram sie do gminy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts