Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hurtownie budowlane metropolii śląskiej

Recommended Posts

Na terenie metropolii mieszka 3,5mln osób. Pewna część buduje się pomimo trudnych warunków górniczych. Pomóżmy sobie podając sprawdzone, solidne hurtownie budowlane. Opiszmy jaki jest dostęp do materiałów, podejście do klienta, ceny i dodatkowe usługi świadczone w tych hurtowniach. Zarówno te polecane jak i te które powinno się omijać szerokim łukiem. Może to pozwoli chociaż trochę ucywilizować rynek budowlany w naszym regionie.

Zapraszam do wpisów.

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamówiłem cegłę MAX w Domex w Tarnowskich Górach. Czekałem 2 tyg. i nie wywiązali się wiec zrezygnowałem. Dlatego Nie polecam.

NIE polecam również: SKŁAD FABRYCZNY CERPOL KOZŁOWICEUL. A. KRAJOWEJ 39, 44-120 PYSKOWICE olali mnie całkowicie, gość bezczelnie odłoży słuchawkę. Chociaż reklamują się na ciągle na allegro.

Polecam za to Maxtmax w Świerklańcu i Serwisbud w TG.

Edytowane przez fenix2

• 3 weeks później...

Witajcie,

Ponieważ buduję swój pierwszy dom, mogę popełniać błey i dawać się oszukiwać ... ale z moich obserwacji:

Stal w miarę tanio można kupić na Rampie w Imieleniu

Drewno w składzie Duda DREWNO Ktaowice (Uwaga nie kupujcie jedynie desek szalunkowych PROMOCJA bo są po prostu spleśniałe)

Teraz jestem na etapie szukania dobrych i tanich pustaków

Pozdrowienia

Adam

kupiłem te deski u dudy !!! za 600 zl netto za m3

zadzwonilem zeby je zabrali to wielka łaskę robili ze je zabiorą i " po całym placu będą szukać specjalnie dla mnie"

ODRADZAM zakupy u dudy !! drogo i najgorsza jakość !!

te ktore przywiezli byly lepsze ale nie wszystkie mialy 2,5 cm !! byly nawet 2 cm

Witajcie,

Ponieważ buduję swój pierwszy dom, mogę popełniać błey i dawać się oszukiwać ... ale z moich obserwacji:

Stal w miarę tanio można kupić na Rampie w Imieleniu

Drewno w składzie Duda DREWNO Ktaowice (Uwaga nie kupujcie jedynie desek szalunkowych PROMOCJA bo są po prostu spleśniałe)

Teraz jestem na etapie szukania dobrych i tanich pustaków

Pozdrowienia

Adam

• 2 weeks później...

Witam

Ja prawie kończę budowę,więc może niektórym pomogą moje doświadczenia

sporo materiałów zakupiłam w ANITEX-Wojkowice

bloczki betonowe i beton-Będzin Łagisza-Betonfirma

blachodachówka-BLACHOTRAPEZ-Olkusz

drewno Tartak KLUKA

więżbę kupiliśmy w tartaku w Koziegłowach

wełna mineralna-Bednarek Grodziec

gniazdka,włączniki-BMK Chorzów

Te firmy polecam-zanim coś zakupiłam naprawdę się naszukałam-ceny bardzo dobre w porównaniu z innymi wtedy kiedy ja robiłam zakupy,dostawy też terminowe,Anitex transport w cenie włącznie z rozładunkiem

Edytowane przez KASIA1973

• 2 weeks później...
to zależy co chcesz kupić. Na pewno opłaca się kupić docieplenia, styropian, tynki, wełna. Chyba ma dobre umowy z producentami. http://bednarek.sklep.pl/docieplenia-c-189.html. Takie rzeczy ma od ręki, jak zamówisz większą ilość, to dowiezie ci za free, bezpośrednio od producenta.

panie marcinie ten wątek został założony aby budujący ze Śląska mogli wyrażać swoje opinie. Za nachalną reklamę właściciela(pracownika) dziękujemy. Proszę założyć stronę reklamową waszej firmy. Takie podejście firmy Bednarek powoduje że raczej w ten sposób nie pozyskacie klientów na tym forum.