Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

P1190139.JPG

Witajcie DZIELNE Miszaki,

Na tym zdjęciu Wasz śliczny domek wygląda jak taki chłopczyk - chojrak - łobuziak, z czapką mocno nasuniętą na oczy;):):D

pozdrawiam serdecznie:bye:

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj VTS!

Tak, to urwis trochę jak Gavroche, a trochę jak Oliver Twist, no i nieźle nam daje w kość, ale przecież jesteśmy "dzielni" ;) no i tak go kochamy, że nas nie wykończy, tylko my jego!

Dziś na budowie działaliśmy na autopilocie, ale trochę jesteśmy do przodu a więcej oczywiście na blogu, jeśli ktoś chce zajrzeć.

Pozdrowienia dla wszystkich zapracowanych.

puk, puk

wpadły mi w oko szare kafle podłogowe...

ciekawa jestem jakie to kafle i ewentualnie gdzie można je kupić (obejrzec na stronie int)

Kto tam? ;)

Witam, kafle to Calabria Nero, w formacie 60x30. Pierwotnie miały być inne, ale ich cena była zbyt wysoka. Te kosztowały 29 zł za metr kwadratowy, kupiliśmy je w outlecie. Są bardzo ładne, ale nie wszystkim się mogą podobać, bo na powierzchni mają jakby plamki większe i mniejsze, które właśnie nam odpowiadały, bo przypominają trochę łupek (albo nierówno wymieszany, zastygły beton, tylko 5 razy ciemniejszy). Ułożyliśmy je na "cegiełkę", do całości wystroju będą bardzo pasować.

Trochę moich zdjęć naszych kafelek:

P1170657.JPG

P1170776.JPG

P1170789.JPG

Z dumą oznajmiam, że zaczęłam już malowanie podłóg na biało. Choć ręce pobrudzone a organizm lekko podtruty, to i tak jestem zadowolona :)

Tu pierwsza warstwa w sypialni:

http://2.bp.blogspot.com/-KGehawB5nQo/Tws5botVodI/AAAAAAAADUc/nfj4UvLMLqs/s1600/P1190255.JPG

makrz, Dziękuję :)

julinka1 podłogi maluję farbą V33 do podłóg. Jest cholernie droga, ale koszt robocizny odpada, więc jakoś damy radę. Farba jest dość płynna, niestety niemiłosiernie śmierdzi, dlatego pracuję cały czas w masce i przy otwartych oknach.

Kolorem szarym z tej samej farby pomalowałam deski do łazienki na dole i wyszły świetnie. Mogę ją polecić.

pozdrowienia :)

No, to jak juz pytam to czy deski sa sosnowe?I o podłoge szara tez mialam pytac,jest boska.A czy deski na scianach tez malowane ta farba?Kurcze za duzo pytan ,masz zaufanie tez do niej co do zolkniecia?SORKI

Nie szkodzi, pytaj :)

Deski są sosnowe. Podłoga szara to te same deski co w sypialni, tyle że już je pomalowałam "na gotowo" i faktycznie sama jestem zachwycona :) Deski na sufitach nie są malowane tą farbą bo póki co, nie będziemy po sufitach chodzić (mam nadzieję ;) ). Sufity to najtańsza farba akrylowa.

Co do żółknięcia farby podłogowej, nie mam niestety pewności, mogę Ci odpowiedzieć za jakiś czas... Mam nadzieję, że nie zżółknie wcale, ale liczę się z tym, że jednak trochę, bo to w końcu emalia alkidowo-poliuretanowa...

Ale ładne te obrazki. Pasowałyby mi kolorystycznie do moich wnętrz na razie biało-szaro-czerwonych. Klimatycznie się robi u Was, zazdroszczę że Wam wszystko tak sprawnie idzie bo u mnie posucha straszna. Brak pomysłu na lampę do przedpokoju i na tzw. "postawienie kropki nad i" w mieszkaniu.

dzięki, byłoby sprawniej, ale pracujemy wieczorami po normalnej pracy, w week-endy i święta :) wszystkiego dopiero się uczymy, więc czasem są dyskusje, na szczęście jeden do jednego, a potem pojednania i trzeba zakasać rękawy ;) moim zdaniem wolno nam to idzie, ale jak na totalnych laików, to nie jest źle.

pozdr!

...a mnie sie wydaje, że szybciutko posuwacie się do przodu z robotą... często tu (i na bloga) zaglądam, glównie po to, żeby nacieszyć (napaść) oko , bo u nas chwilowo, hmmmmm... d...pa nie robota (ogrzewanie niedokończone, bo się na nas Majster obrazil - sic!).

Więc cała przyjemność w brykaniu po ulubionych wątkach, nie?

I pocieszam się tym, że co zdążę podpatrzeć i przemyśleć, to tylko na dobre mi wyjdzie :)

Więc: trzymam kciuki, ach... no i więcej, więcej bym chciała...

pozdrawiam,

Marzena

Miszaki, wpadłam do Was przez przypadek. Boze przeleciałam blog na wdechu, o mało sie nie udusiłam. Jest pieknie, az serce piszczy. Po prostu cudowne inspiracje i pokłon za samodzielną pracę. Co mi szczególnie wpadło w oko to koza - zacny zwierz. I sufit w białym drewnie taki jaki ja planuje. Aha i jak bym mogla prosic o to jak rozwiazaliscie schody strychowe? Bardzo dziekuje i zycze powodzenia w dalszym dzialaniu Edytowane przez MusiSieUdac
Musiałam tu wrócić i coś czuję ze wracac bede:) Przejrzałam dzis bloga i fotodziennik na spokojnie. Taki misz masz stylowy, czyli stare, nowoczesne, skandynawskie, angielskie, z jajcem :D. Czujesz to wspaniale. Wanna odlot - pomalowałabym w łaty :yes: Czekam na dalsze zdjecia bo innaczej zniose jajo;)
Miszaki, pomysł z okiennicami wewnętrznymi znakomity. Dawno temu widziałam takie w starej plebanii na wsi. Tworzą niepowtarzalne wnętrze. Tylko jak Ty to rozwiążesz technicznie to nie wiem:o. Będą otwarte "leżeć" na ścianie w pokoju? bo przecież w świetle okna się nie zmieszczą. Podpatruję i kibicuję, powodzenia:)

Musisieudac,

nie mam niestety zdjęć schodów strychowych, są już zamontowane, ale nie wykończone niestety... Najpierw jeszcze raz muszę pomalować czarną ścianę na gotowo.

VTS,

w zanadrzu mam jeszcze inny projekt, tj po dwie łamane podłużne okiennice z obu stron. Otwarte w dzień będą lekko nachodziły na ścianę (na ok 35 cm), o co mi w sumie chodzi. Może jutro wrzucę wizualkę, to wszystko stanie się jasne :)

Dzięki wszystkim za słowa otuchy, są mi pomocne, bo malowanie sypialni daje mi w kość (zatrucie farbą). Czekam na week-end, żeby zobaczyć dechy w ciągu dnia, to dopiero będzie sesja z naszymi śmieciowymi znaleziskami :)

Pozdrowienia!

Witaj Miszaki. Grzebiąc po stronie z dodatkami BRW znalazłam serię naczyń "Country". Pomyślałam od razu o Tobie...

Hej, żeby było śmiesznie, to kilka naczyń już z tej serii mam :) Np. kubeczki turkusowe kupiłam już prawie rok temu!

Dzięki za czujność!