Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miszaki wykańczają Południową

Recommended Posts

Na budowę dziś nie dotarliśmy, za to zrobiłam domowy cukier waniliowy, likier mleczny na żołądkowej gorzkiej i uszyłam cztery ścierki. Wiem, szału nie ma, ale jest cudowne uczucie błogiego relaksu (na budowie nie mogłabym się tak obijać) i spełnienia, kiedy sobie na moje wyroby popatrzę.

Jak widać nie tylko ze mnie kafelkarz i Pani złota rączka; nadaję się też do kuchni i szycia. Szkoda, że muszę chodzić do pracy ;) Bycie kurą domową nawet by mi odpowiadało, choć nikt w to nie umie uwierzyć :)

cukier.JPG

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Walczymy z deskami na górę. Przycięliśmy już całość (pokoje i sypialnia już są położone) na łazienkę, garderobę i hall. Dużo wnoszenia i dużo cięcia.

Położyliśmy też deski w łazience na dole, wyszły świetnie, ale nie mam zdjęć. Na pocieszenie, zdjęcie jeszcze krzywo powieszonej lampy z klatki schodowej i lampy czerwonej. Obie na tle naszych cudownych sufitów, w których ciągle jeszcze jestem zakochana i ciągle nie wierzę, że zrobiliśmy je we dwójkę:)

P1180637.JPG

P1180650.JPG

Zgadza się, nie tylko barierki podpatrzyliśmy. Uwielbiam też (to chyba trochę nieskromne) nasze okna, które są żywcem skopiowane z okolicznych starych domów. Tylko nie mamy dachu mansardowego, a wszystkie stare domy na Śląsku takie zawsze miały. O tym nie pomyśleliśmy, może kiedyś przerobimy ;)

dzięki za miłe słowa!

witam MISZAKÓW gdzie się wybudowaliście, my zaczynamy z południową na wiosnę , szukam kogoś z okolic katowic ,żeby zobaczyć domek na żywo pozdrawiam i życzę powodzenia

Walczymy z deskami na górę. Przycięliśmy już całość (pokoje i sypialnia już są położone) na łazienkę, garderobę i hall. Dużo wnoszenia i dużo cięcia.

Położyliśmy też deski w łazience na dole, wyszły świetnie, ale nie mam zdjęć. Na pocieszenie, zdjęcie jeszcze krzywo powieszonej lampy z klatki schodowej i lampy czerwonej. Obie na tle naszych cudownych sufitów, w których ciągle jeszcze jestem zakochana i ciągle nie wierzę, że zrobiliśmy je we dwójkę:)

P1180637.JPG

P1180650.JPG

bosko bosko bosko, jak caly domek

bardzo prosze o info na temat desek na sufity i skosy- jaki koszt, gzie kupowane i czy tem kolor to juz taki byl , czy malowaliscie sami?

pozdrawiam

Hej,

wszystko robiliśmy sami, tj montowaliśmy i malowaliśmy ja i mąż. Koszt 26 zł za metr kwadratowy z tartaku Ryguła.

Dzisiaj poprzerabiałam trochę moje zdobyczne starocie. Oto co mi wyszło, a więcej informacji na blogu oczywiście.

Ręce zdewastowane, ale jaka satysfakcja! Jak to wszystko wyglądało PRZED, możecie zobaczyć tutaj http://marcinija.blogspot.com/2011/12/moje-skarby-before.html

Nie wyrzucajcie staroci!!!

P1190125.JPG

P1190113.JPG

Dzisiaj zamontowaliśmy lampę w łazience na dole. Coraz bardziej mi to wszystko przypomina moją wizualkę w excelu :)

http://1.bp.blogspot.com/-cUPaUMcn0b8/TwCXJzZxgzI/AAAAAAAADPQ/rFWcyS3u1Ws/s1600/P1190162.JPG

http://4.bp.blogspot.com/-9fzVpRWnhPQ/TwCXLNwcoGI/AAAAAAAADPY/pBcxNmF6M14/s1600/P1190164.JPG

Hej!

Dzięki za pochwały, ja czasem sama nie mogę uwierzyć w to, co mamy :)

Co do elewacji, od ponad roku, faworytem jest ciemny szary, do tego lampy częściowo czarne i jedna czerwona (nad drzwiami wejściowymi). Chcę też okiennice (zrobimy je oczywiście sami) w kolorze krwistej, ciemnej czerwieni (sugestia mojego taty, którą w 200% popieram). Wiem, że to komuś może wydawać się dziwne, ale czuję ten kolor w połączeniu z bielą i szarością. Pozdrowienia!

Miszaki, jak masz ochotę zajrzyj na mój stary wątek. My mamy szarą elewację i dom z zewnątrz trochę skandynawski. To jedna z nielicznych rzeczy, która mi się udała

Tu jest link: elewacja Zdjęcia jeszcze przed wykonaniem podwórza.

Edytowane przez ane3ka1

Tak, to ma być coś w tym rodzaju, z tym, że ten szary u nas ma być ciut ciemniejszy. Czerwone okiennice zaś, będą fajnie nawiązywały do naszych śląskich familoków. To taki kolor tutaj "tradycyjny", a my choć z tradycją na bakier (duchową), to z architektoniczną jak najbardziej za pan brat :)

Dzięki za zdjęcia!

Dodam jeszcze nowość w łazience na dole i powoli zmykam, paaaa ~~*

P1190176.JPG