Miszaki 11.12.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Na budowę dziś nie dotarliśmy, za to zrobiłam domowy cukier waniliowy, likier mleczny na żołądkowej gorzkiej i uszyłam cztery ścierki. Wiem, szału nie ma, ale jest cudowne uczucie błogiego relaksu (na budowie nie mogłabym się tak obijać) i spełnienia, kiedy sobie na moje wyroby popatrzę. Jak widać nie tylko ze mnie kafelkarz i Pani złota rączka; nadaję się też do kuchni i szycia. Szkoda, że muszę chodzić do pracy Bycie kurą domową nawet by mi odpowiadało, choć nikt w to nie umie uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 11.12.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Polecam takie zagony, bo wszystko jest uporządkowane i ładne na wiosnę więc robimy z mężusiem zagony - oj będę sadzić warzywa.. Mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 19.12.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Walczymy z deskami na górę. Przycięliśmy już całość (pokoje i sypialnia już są położone) na łazienkę, garderobę i hall. Dużo wnoszenia i dużo cięcia. Położyliśmy też deski w łazience na dole, wyszły świetnie, ale nie mam zdjęć. Na pocieszenie, zdjęcie jeszcze krzywo powieszonej lampy z klatki schodowej i lampy czerwonej. Obie na tle naszych cudownych sufitów, w których ciągle jeszcze jestem zakochana i ciągle nie wierzę, że zrobiliśmy je we dwójkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia2299 21.12.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Zgadza się, nie tylko barierki podpatrzyliśmy. Uwielbiam też (to chyba trochę nieskromne) nasze okna, które są żywcem skopiowane z okolicznych starych domów. Tylko nie mamy dachu mansardowego, a wszystkie stare domy na Śląsku takie zawsze miały. O tym nie pomyśleliśmy, może kiedyś przerobimy dzięki za miłe słowa! witam MISZAKÓW gdzie się wybudowaliście, my zaczynamy z południową na wiosnę , szukam kogoś z okolic katowic ,żeby zobaczyć domek na żywo pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 22.12.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Witaj Renia, odp poszła na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 23.12.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=rozne%2Fzyczenia4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 23.12.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Miszaki!Ja z życzeniami: zdrowia, wielu okazji do radości, wora pieniąchów (tego podobno nigdy za wiele:)), pomysłów, inspiracji...Na nadchodzące Święta i Nowy Rok...Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 29.12.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Walczymy z deskami na górę. Przycięliśmy już całość (pokoje i sypialnia już są położone) na łazienkę, garderobę i hall. Dużo wnoszenia i dużo cięcia. Położyliśmy też deski w łazience na dole, wyszły świetnie, ale nie mam zdjęć. Na pocieszenie, zdjęcie jeszcze krzywo powieszonej lampy z klatki schodowej i lampy czerwonej. Obie na tle naszych cudownych sufitów, w których ciągle jeszcze jestem zakochana i ciągle nie wierzę, że zrobiliśmy je we dwójkę bosko bosko bosko, jak caly domek bardzo prosze o info na temat desek na sufity i skosy- jaki koszt, gzie kupowane i czy tem kolor to juz taki byl , czy malowaliscie sami? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 29.12.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Hej, wszystko robiliśmy sami, tj montowaliśmy i malowaliśmy ja i mąż. Koszt 26 zł za metr kwadratowy z tartaku Ryguła. Dzisiaj poprzerabiałam trochę moje zdobyczne starocie. Oto co mi wyszło, a więcej informacji na blogu oczywiście. Ręce zdewastowane, ale jaka satysfakcja! Jak to wszystko wyglądało PRZED, możecie zobaczyć tutaj http://marcinija.blogspot.com/2011/12/moje-skarby-before.html Nie wyrzucajcie staroci!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 31.12.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 01.01.2012 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Dzisiaj zamontowaliśmy lampę w łazience na dole. Coraz bardziej mi to wszystko przypomina moją wizualkę w excelu http://1.bp.blogspot.com/-cUPaUMcn0b8/TwCXJzZxgzI/AAAAAAAADPQ/rFWcyS3u1Ws/s1600/P1190162.JPG http://4.bp.blogspot.com/-9fzVpRWnhPQ/TwCXLNwcoGI/AAAAAAAADPY/pBcxNmF6M14/s1600/P1190164.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 01.01.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Gratuluję czerwonej lampy - wyszła rewelacyjne, teraz zaczęłam się zastanawiać czy swojej nie przemalować (jakiej farby używałaś?) a zdradzisz skąd ta potrójna marynarska i ile kosztowała? Aha no i koza - szałowa!!!!! Gratuluję pomysłowości i pracowitości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 02.01.2012 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Dziękuję. Używam farb duplicolor platinum, są świetne. Marynarska to Fisherman ze sklepu Miviena, kosztowała 400 zł. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 02.01.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Miszaki wasze wnętrza powalają przejrzałam także blog i jestem pod ogromnym wrażeniem! pięknie! sufit, ściany, okna, drzwi, koza.... jest do czego wzdychać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 03.01.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Dziękujemy, fajnie, że się komuś podoba pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 03.01.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Miszaki, witaj! Fajnie widzieć Cię na forum. Na co dzień zaglądam na bloga i torturuję się Twoimi zdjęciami. Ciekawa jestem elewacji. Na jakim kolorze stanęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 04.01.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Hej! Dzięki za pochwały, ja czasem sama nie mogę uwierzyć w to, co mamy Co do elewacji, od ponad roku, faworytem jest ciemny szary, do tego lampy częściowo czarne i jedna czerwona (nad drzwiami wejściowymi). Chcę też okiennice (zrobimy je oczywiście sami) w kolorze krwistej, ciemnej czerwieni (sugestia mojego taty, którą w 200% popieram). Wiem, że to komuś może wydawać się dziwne, ale czuję ten kolor w połączeniu z bielą i szarością. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 04.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Miszaki, jak masz ochotę zajrzyj na mój stary wątek. My mamy szarą elewację i dom z zewnątrz trochę skandynawski. To jedna z nielicznych rzeczy, która mi się udałaTu jest link: elewacja Zdjęcia jeszcze przed wykonaniem podwórza. Edytowane 4 Stycznia 2012 przez ane3ka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 04.01.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Tak, to ma być coś w tym rodzaju, z tym, że ten szary u nas ma być ciut ciemniejszy. Czerwone okiennice zaś, będą fajnie nawiązywały do naszych śląskich familoków. To taki kolor tutaj "tradycyjny", a my choć z tradycją na bakier (duchową), to z architektoniczną jak najbardziej za pan brat Dzięki za zdjęcia! Dodam jeszcze nowość w łazience na dole i powoli zmykam, paaaa ~~* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 04.01.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ja też jestem Ślązaczka Ale w kwestii okiennic, to raczej pałam miłością do tych z południa Europy (głównie Bałkanów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts