VTS 07.01.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Witajcie DZIELNE Miszaki, Na tym zdjęciu Wasz śliczny domek wygląda jak taki chłopczyk - chojrak - łobuziak, z czapką mocno nasuniętą na oczy;) pozdrawiam serdecznie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 07.01.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Witaj VTS! Tak, to urwis trochę jak Gavroche, a trochę jak Oliver Twist, no i nieźle nam daje w kość, ale przecież jesteśmy "dzielni" no i tak go kochamy, że nas nie wykończy, tylko my jego! Dziś na budowie działaliśmy na autopilocie, ale trochę jesteśmy do przodu a więcej oczywiście na blogu, jeśli ktoś chce zajrzeć. Pozdrowienia dla wszystkich zapracowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 07.01.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 puk, puk wpadły mi w oko szare kafle podłogowe...ciekawa jestem jakie to kafle i ewentualnie gdzie można je kupić (obejrzec na stronie int) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 08.01.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 puk, puk wpadły mi w oko szare kafle podłogowe... ciekawa jestem jakie to kafle i ewentualnie gdzie można je kupić (obejrzec na stronie int) Kto tam? Witam, kafle to Calabria Nero, w formacie 60x30. Pierwotnie miały być inne, ale ich cena była zbyt wysoka. Te kosztowały 29 zł za metr kwadratowy, kupiliśmy je w outlecie. Są bardzo ładne, ale nie wszystkim się mogą podobać, bo na powierzchni mają jakby plamki większe i mniejsze, które właśnie nam odpowiadały, bo przypominają trochę łupek (albo nierówno wymieszany, zastygły beton, tylko 5 razy ciemniejszy). Ułożyliśmy je na "cegiełkę", do całości wystroju będą bardzo pasować. Trochę moich zdjęć naszych kafelek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 09.01.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Z dumą oznajmiam, że zaczęłam już malowanie podłóg na biało. Choć ręce pobrudzone a organizm lekko podtruty, to i tak jestem zadowolona Tu pierwsza warstwa w sypialni: http://2.bp.blogspot.com/-KGehawB5nQo/Tws5botVodI/AAAAAAAADUc/nfj4UvLMLqs/s1600/P1190255.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 09.01.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 wiem wiem... widziałam na blogu! gratuluję wytrwałości i samozaparcia!i efektu też!marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 09.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Witam,skusily mnie tutaj biale deski ...a teraz opowiadaj jakiej farby uzyłas?A i przede wszystkim suuper u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 09.01.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 makrz, Dziękuję julinka1 podłogi maluję farbą V33 do podłóg. Jest cholernie droga, ale koszt robocizny odpada, więc jakoś damy radę. Farba jest dość płynna, niestety niemiłosiernie śmierdzi, dlatego pracuję cały czas w masce i przy otwartych oknach. Kolorem szarym z tej samej farby pomalowałam deski do łazienki na dole i wyszły świetnie. Mogę ją polecić. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 09.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 No, to jak juz pytam to czy deski sa sosnowe?I o podłoge szara tez mialam pytac,jest boska.A czy deski na scianach tez malowane ta farba?Kurcze za duzo pytan ,masz zaufanie tez do niej co do zolkniecia?SORKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 09.01.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Nie szkodzi, pytaj Deski są sosnowe. Podłoga szara to te same deski co w sypialni, tyle że już je pomalowałam "na gotowo" i faktycznie sama jestem zachwycona Deski na sufitach nie są malowane tą farbą bo póki co, nie będziemy po sufitach chodzić (mam nadzieję ). Sufity to najtańsza farba akrylowa. Co do żółknięcia farby podłogowej, nie mam niestety pewności, mogę Ci odpowiedzieć za jakiś czas... Mam nadzieję, że nie zżółknie wcale, ale liczę się z tym, że jednak trochę, bo to w końcu emalia alkidowo-poliuretanowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 09.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Miszaki pięknie ta podłoga wygląda! moje wielkie marzenie mieć takie cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 10.01.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ale ładne te obrazki. Pasowałyby mi kolorystycznie do moich wnętrz na razie biało-szaro-czerwonych. Klimatycznie się robi u Was, zazdroszczę że Wam wszystko tak sprawnie idzie bo u mnie posucha straszna. Brak pomysłu na lampę do przedpokoju i na tzw. "postawienie kropki nad i" w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 10.01.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 dzięki, byłoby sprawniej, ale pracujemy wieczorami po normalnej pracy, w week-endy i święta wszystkiego dopiero się uczymy, więc czasem są dyskusje, na szczęście jeden do jednego, a potem pojednania i trzeba zakasać rękawy moim zdaniem wolno nam to idzie, ale jak na totalnych laików, to nie jest źle. pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 10.01.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 ...a mnie sie wydaje, że szybciutko posuwacie się do przodu z robotą... często tu (i na bloga) zaglądam, glównie po to, żeby nacieszyć (napaść) oko , bo u nas chwilowo, hmmmmm... d...pa nie robota (ogrzewanie niedokończone, bo się na nas Majster obrazil - sic!). Więc cała przyjemność w brykaniu po ulubionych wątkach, nie? I pocieszam się tym, że co zdążę podpatrzeć i przemyśleć, to tylko na dobre mi wyjdzie Więc: trzymam kciuki, ach... no i więcej, więcej bym chciała... pozdrawiam, Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.01.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Miszaki, wpadłam do Was przez przypadek. Boze przeleciałam blog na wdechu, o mało sie nie udusiłam. Jest pieknie, az serce piszczy. Po prostu cudowne inspiracje i pokłon za samodzielną pracę. Co mi szczególnie wpadło w oko to koza - zacny zwierz. I sufit w białym drewnie taki jaki ja planuje. Aha i jak bym mogla prosic o to jak rozwiazaliscie schody strychowe? Bardzo dziekuje i zycze powodzenia w dalszym dzialaniu Edytowane 11 Stycznia 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 11.01.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Musiałam tu wrócić i coś czuję ze wracac bede:) Przejrzałam dzis bloga i fotodziennik na spokojnie. Taki misz masz stylowy, czyli stare, nowoczesne, skandynawskie, angielskie, z jajcem . Czujesz to wspaniale. Wanna odlot - pomalowałabym w łaty Czekam na dalsze zdjecia bo innaczej zniose jajo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 11.01.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Miszaki, pomysł z okiennicami wewnętrznymi znakomity. Dawno temu widziałam takie w starej plebanii na wsi. Tworzą niepowtarzalne wnętrze. Tylko jak Ty to rozwiążesz technicznie to nie wiem:o. Będą otwarte "leżeć" na ścianie w pokoju? bo przecież w świetle okna się nie zmieszczą. Podpatruję i kibicuję, powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 11.01.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Musisieudac, nie mam niestety zdjęć schodów strychowych, są już zamontowane, ale nie wykończone niestety... Najpierw jeszcze raz muszę pomalować czarną ścianę na gotowo. VTS, w zanadrzu mam jeszcze inny projekt, tj po dwie łamane podłużne okiennice z obu stron. Otwarte w dzień będą lekko nachodziły na ścianę (na ok 35 cm), o co mi w sumie chodzi. Może jutro wrzucę wizualkę, to wszystko stanie się jasne Dzięki wszystkim za słowa otuchy, są mi pomocne, bo malowanie sypialni daje mi w kość (zatrucie farbą). Czekam na week-end, żeby zobaczyć dechy w ciągu dnia, to dopiero będzie sesja z naszymi śmieciowymi znaleziskami Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.01.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witaj Miszaki. Grzebiąc po stronie z dodatkami BRW znalazłam serię naczyń "Country". Pomyślałam od razu o Tobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 16.01.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witaj Miszaki. Grzebiąc po stronie z dodatkami BRW znalazłam serię naczyń "Country". Pomyślałam od razu o Tobie... Hej, żeby było śmiesznie, to kilka naczyń już z tej serii mam Np. kubeczki turkusowe kupiłam już prawie rok temu! Dzięki za czujność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts