ane3ka1 16.01.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Hej, żeby było śmiesznie, to kilka naczyń już z tej serii mam Np. kubeczki turkusowe kupiłam już prawie rok temu! Dzięki za czujność! Te kubeczki wyglądały mi bardzo znajomo Kiedyś na blogu pytałam jaką zastawę planujesz dla gości. Czy zbieraninę czy masz coś na oku (np. na 12 osób)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 16.01.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Zastanawiam się nad czymś bardzo prostym, ale raczej skończy się na zbieraninie, bo już trochę mam po babci... Klasyczna, biała porcelana, a do tego co wpadnie, byle z tą właściwą nutą Sztućce raczej też zbierane, bez stresu, a i tak będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 22.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Hej, śledzę Wasze szybkie postępy na budowie, jestem pod wrażeniem pracowitości. Może znajdziecie chwilkę i mi odpowiecie; parapety zewnętrzne to klinkier? ciemny? A pompa w ogródku to nie atrapa? tylko współczesna kopia? Czy ona stoi na zbiorniku z wodą (deszczówką) i można pompować? Widziałam podobne w Castoramie swego czasu. Same pytania stawiam. Nie przeszkadzam więcej i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 22.01.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Pięknie!!! Co to za lampa na klatce schodowej (jeśli się nie mylę) - cudowny wybór. Sufity ekstra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 23.01.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Hej, śledzę Wasze szybkie postępy na budowie, jestem pod wrażeniem pracowitości. Może znajdziecie chwilkę i mi odpowiecie; parapety zewnętrzne to klinkier? ciemny? A pompa w ogródku to nie atrapa? tylko współczesna kopia? Czy ona stoi na zbiorniku z wodą (deszczówką) i można pompować? Widziałam podobne w Castoramie swego czasu. Same pytania stawiam. Nie przeszkadzam więcej i pozdrawiam Hej, dzięki! parapety to klinkier Przysucha, kolor ciemny grafit. Pompa działa Część domu wymurowana została z "lokalnej" wody Służy do podlewania ogrodu. To było nasze pierwsze dzieło na budowie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 23.01.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Pięknie!!! Co to za lampa na klatce schodowej (jeśli się nie mylę) - cudowny wybór. Sufity ekstra!!! Lampa to Fisherman, jest fajna Nie wiem tylko czy jej nie przemaluję. A sufity, cóż... do dzisiaj nie wierzę że je zrobiłam z M. No ale gdyby mi ktoś rok temu powiedział, że będę fugowała i zakładała kibelki, to też bym zrobiła wielkie oczy Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 27.01.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Skończyliśmy ostatnio kafelki w kuchni, wyszły pięknie. Wczoraj je zafugowałam, a jeszcze wcześniej przełamałam strach ich cięcia na ręcznej maszynce. To niesamowicie proste! Ściana w kuchni już w niebieskim, nie dostałam od M. zgody na czerń ;( ale i tak wyszła pięknie. Wymurowaliśmy też prawie wszystkie murki (reszta się pojawi jak już będzie kuchnia), i może niedługo zacznę kłaść tapetę i boazerię Tymczasem kawałek łazienki na dole i wspomniana kuchnia, z jeszcze nie położonymi do końca kafelkami. Więcej, na blogu oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 29.01.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Re-we-lac-ja!!!... i wlasciwie tyle by wystarczylo... bo podoba mi sie niemozebnie:)i ja uwielbiam te nasze kafelki , jak wpadam w dolek lece sie na nie pogapic i od razu problemy budowlane staja sie mniej przytlaczajace! A jak nie moge sie wyrwac, to sobie otwieram Wasz watek albo bloga i marze, ze bede miec podobnie. Kolor niebieski - swietny wybor, "macocha" mojego meza na swoj samochod w podobnym kolorze mawiala "majtkowy niebieski" i sie przyjelo... a ja zamierzam przemalowac na ten kolor regal i szafke dla mlodziakow, moze nie zniszcze, bo to pierwszy raz. pozdrawiam, postepow zycze!M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 29.01.2012 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Też go uwielbiam, niech sobie i jest "majtkowy" Niedługo po bokach pojawi się tapeta, to dopiero będzie feeria barw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 29.01.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Miszaki świetnie! ten majtkowy niebieski to co to za kolor?gotowy czy z mieszalnika? a kafle w kuchni- piękne są!!!! skąd ci one??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 29.01.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 mam pytanko: czy u Was podloga drewniana sasiaduje z plytkami? jesli tak, to czy moglabys "obfocic" takie polaczenie? u nas beda sie laczyc plytki z deska trojwarstwowa i nie bardzo wiem,jak to funkcjonalnie i estetycznie "zalatwic"... dziekuje za wszelkie wskazowki Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matanga 29.01.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 A jaką farbą malowaliście pudełko po klinkierze zamieszone na blogu? super kolorek. Odnośnie okapów, to można się bez nich obejść. U mnie w kuchni okap musiałby zachodzić na okno (a raczej na witrynę nieotwieraną), ponieważ płyta gazowa jest wmontowana na pół pod oknem, więc okapu brak. Za to świetnie go zastępuje zwykły wentylator łazienkowy zamontowany w suficie nad płytą. Okna nie parują.Płytki piękne. Jak można się nauczyć samemu kłaść płytki? mieliście instruktora? dla mnie to jakiś kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 29.01.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Miszaki świetnie! ten majtkowy niebieski to co to za kolor?gotowy czy z mieszalnika? a kafle w kuchni- piękne są!!!! skąd ci one??? Dzięki Kolor to Beckers, gotowy, o nazwie chyba coś z diamentem, ale sprawdzę. Kafelki z castoramy, za 54 zł za metr kw. Chyba mają w nazwie "colours". mam pytanko: czy u Was podloga drewniana sasiaduje z plytkami? jesli tak, to czy moglabys "obfocic" takie polaczenie? u nas beda sie laczyc plytki z deska trojwarstwowa i nie bardzo wiem,jak to funkcjonalnie i estetycznie "zalatwic"... dziekuje za wszelkie wskazowki Marzena Będzie takie połączenie, ale tylko w jednym miejscu - na styku hallu z korytarzem. Szczerze mówiąc najchętniej zostawiłabym szparę i tak chyba będzie. Podłoga tysiąc razy się rozeschnie i skurczy więc mam to w nosie Niech sobie żyje własnym życiem! Pokażę wykończenie jak już będzie zrobione A jaką farbą malowaliście pudełko po klinkierze zamieszone na blogu? super kolorek. Odnośnie okapów, to można się bez nich obejść. U mnie w kuchni okap musiałby zachodzić na okno (a raczej na witrynę nieotwieraną), ponieważ płyta gazowa jest wmontowana na pół pod oknem, więc okapu brak. Za to świetnie go zastępuje zwykły wentylator łazienkowy zamontowany w suficie nad płytą. Okna nie parują. Płytki piękne. Jak można się nauczyć samemu kłaść płytki? mieliście instruktora? dla mnie to jakiś kosmos. To ta sama farba co w kuchni na ścianie. Nie patyczkuję się, a trochę mi zostało więc jeszcze poszaleję. Co do okapów, mam to samo zdanie, te ładne są kosmicznie drogie a na ustępstwa iść nie chcę. Więc będą tylko półki Instruktorem do płytek byliśmy sobie sami. Na co dzień nie pracujemy fizycznie, ale okazało się (nie obrażając wszystkich fachowców) często jest tak, że jeśli robisz coś dla siebie to po prostu bardziej się starasz - egoizm Po prostu czekaliśmy na naszego fachowca a on nie przychodził miesiącami, a potem w ogóle przestał odbierać telefony. Stwierdziliśmy, że skoro on potrafi takie rzeczy (a szkoda, że nie mogę pokazać jego zdjęcia) to my tym bardziej. Metoda prób podziałała, służę pomocą Dzisiaj kładę kafelki sama mimo, że w pracy raczej rządzi excel i SAP Ważny jest zmysł estetyki, której często wbrew pozorom, naszym "fachowcom" jeszcze dużo brakuje. I wierz mi, dla mnie to też był kosmos, dopóki nie zaczęłam! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 31.01.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Dzięki Kolor to Beckers, gotowy, o nazwie chyba coś z diamentem, ale sprawdzę. miszaki, a to nie jest satin blue? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 01.02.2012 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Hej,nie, jest to na 100% Blue diamond, w metalowej puszce Beckersa.Pozdrawaim, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 01.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Hej, nie, jest to na 100% Blue diamond, w metalowej puszce Beckersa. Pozdrawaim, z serii Designer Colour? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.02.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Przegladam twoj blog po raz kolejny i dopiero teraz rzucilo mi sie w oczy, ze tez spodobala Ci sie Newport . Zobaczylam ja jakis czas temu w LM i zdecydowałam juz dawno ze musze ja miec( tylko ze dla mnie chrom). A teraz widze ja u Ciebie w blogu ; U mie znajdzie miejsce do zawieszenia w wiatrołapie ( bedzie wysoki ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.02.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam się i ja! Byłam już kiedyś na Waszym blogu i byłam pod wrażeniem...dziś zajrzałam ponownie...Cudnie jest i już nie mogę się doczekać reszty! Widać że to "dom z duszą" ! wszystko mi się podoba! O białej podłodze też marzyłam ale zabrakło mi konsekwencji ...też uwielbiam skandynawskie klimaty! Będę podglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 10.02.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ja też pragnę się przywitać Blog, galerię i wspaniały wątek pochłonęłam jednym tchem i jestem pod ogromnym wrażeniem, szacun za samodzielną pracę, za przecudną barierkę, boskie sufity i warzywniak (jeżeli nie będziesz mieć nic przeciwko to na wiosnę i u mnie taki powstanie ) Mam pytanie o Wasze pomidorki - macie do nich jakąś szklarenkę, dużo jest przy nich roboty?? Nie ukrywam, że będę podglądać i czerpać inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 12.02.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Dzięki za życzliwe słowa. Co do pomidorków, szklarnia to na razie sfera marzeń, choć powoli przymierzam się do projektu (chcę ją zrobić sama - albo ze starych okien, albo z kantówki i pleksi). czy to będzie w tym roku - nie wiem. Pomidorki wymagają jedynie podlewania, słońca i bacznego oka - trzeba uważać kiedy pojawią się stonki i je w porę wyłapywać. Może też je zabić jakaś choroba, ale tutaj albo oprysk, albo nici z ekologicznych upraw. Co do podłóg, oto mój pokój z pierwszą warstwą bieli: http://4.bp.blogspot.com/-fDCwaR-FGFw/TzgUIbQSijI/AAAAAAAADbM/lewIZh3ecxQ/s1600/3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts