Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miszaki wykańczają Południową

Recommended Posts

Kochana jaka jasnosc nastała :) pieeeknie.Mam pytanko-czy w tym pokoiku jest okno dachowe?Pytam bo chyba mam podobnie rozmieszczone okno i skosy (chca mi wcisnac okno dachowe ale nie lubie) A na ekologiczne pomidorki polecam opryski z gnojoweczki pokrzywowej,piolunowej,wrotyczowej...lub inne zasady dobrego sasiedztwa.

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich fanów bloga cudownych Miszaków :)

Nie ukrywam, iż praktycznie codziennie odwiedzam wasze nowe wątki na blogu i codziennie zachwycam się waszymi nowatorskimi pomysłami i rozwiązaniami. Nie mogę się doczekać końcowego efektu, bo domek jest piękny.

Mam pytanko odnośnie czarnej ściany, którą macie na górze, z jakiej firmy farbą ją malowaliście? Co raz poważniej myślę aby zrobić tak samo w naszej południowej bo efekt jest zabójczy :eek:

My również budujemy południową i mam nadzieję że już w tym roku w niej zamieszkamy :)

Jak znajdę chwilę czasu to powrzucam fotki z naszym domkiem.

Pozdrawiam

Kaśka

Witam,

W pokoju nie ma okna dachowego, myślę, że nie trzeba. Okno ma 150x150 i w zupełności wystarcza. Nie planujemy żadnych zasłon i firan, bo nie lubimy :)

Co do czarnej ściany, byłam pewna efektu. Mąż do końca chciał wymóc ciemny grafit, bo bał się czerni, ale mój upór zwyciężył i całe szczęście :) Farba to dulux z mieszalnia, bo niestety gotowa jest tylko fasadowa śnieżka (niezła, ale matowa i ciężko z niej zmywać kurz). Polecam :)

Ojej, już nie przesadzajcie z tymi pochwałami, bo się rozleniwimy ;)

Ja mam tyle pomysłów, że na ten dom nie starczy. Sama muszę jednak przyznać, że czuję się w naszych wnętrzach cudownie :)

Biel na podłodze wcale nie taka straszna. Polecam wszystkim, bo wprawia w niepowtarzalny nastrój.

Na podłodze w łazience leżą te same deski co w sypialni. Jest super, nic się nie dzieje. A jak się stanie to urok będzie jeszcze większy :)

W week-end trochę dopracowaliśmy kuchnię (daliśmy listwy przysufitowe i obramowanie wejścia). Muszę jeszcze wykończyć okno i możemy się zabierać za konstrukcję pod zlew, a potem zamawianie blatów. Reszta pomieszczeń na razie sobie czeka, ale może już niedługo znowu trochę ruszymy do przodu.

Zdjęć niestety nie mam. Będą może w sobotę. Nasze listwy są z drewna. Zamocowaliśmy je na kołki, potem wykończyłam je akrylem. Wyszły super, choć muszę jeszcze raz wskoczyć na drabinę i pomalować poprawki (w czasie zakładania, zawsze coś się pobrudzi). Zrobiłam też cokół przy boazerii, wyszedł pięknie! Jestem z siebie dumna :)

Cześć przychodzę się przywitać:welcome:

Pięknie u Was.Podziwiam,że wszystko robicie sami:jawdrop:

Mam pytanie o stolik kuchenny. Wiem z opisu na stronie producenta,

że blat jest sosnowy i zastanawiałam się czy czymś impregnowaliście przed końcowym malowaniem?

Głównie chodzi mi o sęki które po jakimś czasie zaczynają wyłazić w postaci żółtych plam:sick:

pozdrawiam

Cześć przychodzę się przywitać:welcome:

Pięknie u Was.Podziwiam,że wszystko robicie sami:jawdrop:

Mam pytanie o stolik kuchenny. Wiem z opisu na stronie producenta,

że blat jest sosnowy i zastanawiałam się czy czymś impregnowaliście przed końcowym malowaniem?

Głównie chodzi mi o sęki które po jakimś czasie zaczynają wyłazić w postaci żółtych plam:sick:

pozdrawiam

Tak, blat to sosna, nogi są z buku. Nie ma sęków, więc nie powinno być problemu. Póki co sufity mamy drewniane i z sękami, jak narazie nic się złego nie dzieje, żadnych zażółceń nie widać. Nie impregnowałam niczym w każdym razie :) Pomalowałam pierwszą warstwę, przed wstawieniem do kuchni pomaluję drugą i to tyle :)

Dooobrrrryyy!

i jak, jak tam u Was... tak cichutko... a mi bardzo brakuje kolejnej relacji z postępów robót

na wszelki wypadek: zdrówka życzę !

pozdrawiam,

Marzena

O tak, cicho i pracująco. Tak bardzo, że ani na zdjęcia ani na wpisy czasu nie ma. A jednak, mamy kilka nowych mebelków (narazie tajemnica :)) trochę więcej kosmetyki (wczoraj skończyłam mocować ostatnią listwę pod parapetem w salonie), jest też sporo roślinek (wyrósły mi już: bazylia, rokietta, trawa cytrynowa, cebula dymka, kalarepa i brokuły). Myślę, że wreszcie będzie powoli widać efekty i może za miesiąc-półtora, skończymy podłogi w całym domu. Jutro zamierzam ułożyć koniec hallu na górze a potem go pomaluję. Przez week-end może uda się też trochę pomalować salon. Zobaczymy jak bardzo ochota do wykończeń wygra ze zmęczeniem.

Pozdrowienia!

• 2 weeks później...

Witajcie!

byłam na blogu, zobaczyłam fotki i ... jesteście wyjątkowi!

świetny DOM, wizja, realizacja...

naprawdę możecie być zadowoleni z tego CO i JAK robicie, bo efekty są , jak dla mnie , niesamowite! ogromną, przeogromną przyjemność sprawia podglądanie Waszych wnętrz!

Marzena