pangru 16.08.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam serdecznie!Znalazłem działeczkę budowlaną, prawie 600m2, w ciekawej okolicy. Właściciel jeszcze nie ma jej "oddzielone" od swojej, na której mieszka. Wystąpił jednak o warunki zabudowy, które czytałem. Pytanie:Czy jeśli podzieli swoją działkę na dwie, to czy warunki zabudowy są nadal aktualne?Jeśli są aktualne to w którym momencie najlepiej je na mnie przepisać? (tzn. przed zakupem, po podpisaniu przedwstępnej umowy?) Chciałbym jeszcze się doradzić bo przez to, że to mała działka o "trapezowych" wymiarach, trochę boję się, że jak przyjdzie co do czego to nic na niej nie postawie. W warunkach zabudowy jest ustalona szerokość ściany frontowej od 9m do 12m, a chciałem budować coś mniejszego żeby coś tej działki mi jednak zostało. Zapytam tak: jeżeli urzędnicy napisali o szerokości ściany frontowej, i na mapce mieli zaznaczony obszar wydzielonej nowej działki to czy uwzględniliby i napisali to w WZ jeśli taki dom po prostu by nie mógł tam powstać? m. in. ze względu na przepisy oddzielające budynek od granic działki. Z góry bardzo dziękuję za pomoc!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts