jgxp 17.08.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Mamy od nie dawna działkę i kupiliśmy wąż ogrodowy Bradas 1/2 na bębnie zwijajacym, mamy do niego wielofunkcyjny pistolet . Problem jest taki, ze bardzo czesto wąż wylatuje ze złaczki z podłaczonym pistoletem robiąc mi prysznic. Problem dotyczy zbyt wysokiego ciśnienia? Czy ktoś z Was miał taki problem i co mozna z tym zrobić? Myślałem nawet o naklejeniu grubszej warstwy tasmy izolacyjnej na końcu węża aby mocniej siedział w złączce albo nawet zaklejeniem go poxiliną, ale nie wiem czy to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.08.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Moim zdaniem to nie problem ciśnienia a marnej jakości złączki i samego węża. Mam dokładnie to samo. U kolegi pomogło wymienienie złączek na Gardenę. Są też takie złączki z mosiądzu, one też dobrze trzymają. Od tego bym zaczął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgxp 17.08.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Kupiłem na allegro cały zestaw wąż 30m ze wszystkimi końcowkami, pistoletem i zraszaczem za 99 zł. 3-warstwowy wąż zbrojony Sunflex 1/2 x 30mb taki żółty jak w załaczniku oraz końcówki złaczki bradas takie zielono-szare, wąż troche sie zagina, cgoć na zdjęciu wyglada solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 17.08.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Dołożyć parę złociszy i wymienić złączki, ale nie z najtańszej półki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 17.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 U nas wylatywał lub przeciekał jak złączka była źle zamocowana i popsuta (wąż był łączony z innym na jakiejś starej złączce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.08.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Na szybko, obciąć końcówkę węża i jeszcze raz zamontować pistolet, może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgxp 17.08.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Poradziłem sobie domowym sposobem, jak na razie działe Pod nakretkę złączki, gdzie jest włozony wąż owinąłem gruby rzemyk i mocno dokręciłem nakrętkę. Z zewnątrz zakleiłem dla pewności jeszcze taśmą izolacyjną. Jaki efekt? Odkąd tak zrobiłem, ze złaczki nie wyleciała ani jedna kropelka wody i wąż działa idealnie Pozdrawiam Edytowane 9 Września 2011 przez jgxp Nowe wiadomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts