Orlando 17.08.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Zastanawiam się czym wypełnić pustkę w ścianie z cegły. Jest to ściana od klatki schodowej a więc około +4stopnie zimą.Przestrzeń to pozostałość usuniętych drzwi, które zostały z obu stron zamurowane i pozostawiono pustą przestrzeń.Ta pusta przestrzeń to około 2m wysokości, 1m szerokości i z 15cm głębokości. Dostęp jest do niej przez otwór 20x20cm u góry.Nie chcę rozbierać ściany. Logiczna wydaje się pianka montażowa, ale strasznie dużo jej pójdzie.Zastanawiałem się nad celulozą ale to dużo zabawy żeby kogoś ściągać. Jakieś pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 17.08.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 perlit?zajrzyj do wątku o najlepszym ociepleniu podłogi na gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 18.08.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Zastanawiam się czym wypełnić pustkę w ścianie z cegły. Jest to ściana od klatki schodowej a więc około +4stopnie zimą. Przestrzeń to pozostałość usuniętych drzwi, które zostały z obu stron zamurowane i pozostawiono pustą przestrzeń. Ta pusta przestrzeń to około 2m wysokości, 1m szerokości i z 15cm głębokości. Dostęp jest do niej przez otwór 20x20cm u góry. Nie chcę rozbierać ściany. Logiczna wydaje się pianka montażowa, ale strasznie dużo jej pójdzie. Zastanawiałem się nad celulozą ale to dużo zabawy żeby kogoś ściągać. Jakieś pomysły Nie przesadzaj to ok.600 dm3, z 1 puszki pianki samorozprężalnej możesz uzyskać ok.45 dm3 czyli potrzebujesz ok. 14 pianek ( po ok.20 pln ) czyli koszt ok.280 PLN. A współczynnik u pianki jest ok.0,033- 0,038 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orlando 21.08.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Wydajność pianki na papierze ładnie wygląda, ale w rzeczywistości to tak ładnie nie jest...Nie mówię o jakiś tanich piankach ale tych firmowych np. Sudala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 22.08.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Skoro 3 worki proszku załatwią sprawę to optymalnie będzie iść do baru na piwo i przepić to ocieplenie - przynajmniej człowiek się rozgrzeje a dom i tak tych 3 worków nie zauważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts