atika 17.08.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam i mam pytanie jak w temacie. Czy ktoś zna styropian Albaterm (igloo). Wygląda tak. http://pl.all.biz/img/pl/catalog/40094.jpeg Mam dobrą ofertę zarówno na EPS100-038 jak i grafitowy na elewację i zastanawiam się czy kupować.Poradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 17.08.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 produkują to w Stawie koło Słupcy. Ceny maja przyzwoite. Kupiłem dokładnie ten sam na podłogę i ściany fundamentu. Na podłodze kładziony w 2 warstwach. Ekipa która go montowała nie narzekała (narzekali za to na styropian akustyczny kładziony na stropie - miękki - innej firmy). Koleś co kładł podłogówkę miał o nim mieszane opinie. Klipsy do podłogówki trzymały się przeciętnie. Z tym, że nic nie musieliśmy kombinować. Klipsy się trzymały. Generalnie w tej cenie kupił bym go jeszcze raz. Czekam na opinie o grafitowym i czy ktoś kupował z frezami? Ja chciałbym dać 20 cm w jednej warstwie, grafitowy, frezowany. I najwazniejsze czy deklarowane wartości nie odbiegają od rzeczywistości? Planowałem, że zakupię Austrotherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebko73 07.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) WitamJa również poszukuję opinii o styropianie z tej firmy. Może ktoś już ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Edytowane 7 Września 2011 przez sebko73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 17.12.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Dzisiaj odbierałem 60 paczek tego styropianu. Niestety ale 4 paczki były fabrycznie uszkodzone. Tzn. styropian został spalony/przypalony do połowy. Ale folia była nienaruszona. Dlatego proponuję sprawdzać przy odbiorze. Cena bardzo dobra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_olo 29.12.2013 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Podbijam temat. Jakieś pozytywne lub negatywne opinie na temat styropianów tej firmy? Mój wykonawca poleca mi hurtownię, która może sprzedać mi ich styropiany w "dobrej" cenie. W poniedziałek się do nich wybiorę po ofertę ale chciałbym poznać dodatkowe opinie na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giena24 29.07.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Dawno nie odświeżane, czyżby nie było nikogo, kto montował ów styropian na elewację. Podbijam temat, jestem przed wyborem styropianu. Opinie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 31.07.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Dawno nie odświeżane, czyżby nie było nikogo, kto montował ów styropian na elewację. Podbijam temat, jestem przed wyborem styropianu. Opinie mile widziane. testowałem ten styro i był prosty nie miałem do niego zastrzezeń ale szczegółem przegrał z innym.... W Poznaniu w największych hurtowniach jest sprzedawany i tam gdzie się pytałem o cenę to najwięcej go sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 16.01.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Pobijam temat Mam wycene na styro grafit 0,32 z Albatermu i 0,31 z termoorganiki lub swissporu (ta sama cena) Roznica na kozysc termoorganiki 15 zl na m3. nie sa to cuda ale chcialbym wiedziec czy jest sens doplacac do poprawy wartosci o 0,01 ?Widzialem ze albaterm jest w programie gwarantowany styropian , sprzedawca tez twierdzi ze trzymaja wszystkie parametry i wymiary. Co o tym sadzicie?warto pojsc w ten styro czy jednak zdecydowac sie na TO lu Swisspor? P.S mowimy tu o grubosci 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.01.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Pobijam temat Mam wycene na styro grafit 0,32 z Albatermu i 0,31 z termoorganiki lub swissporu (ta sama cena) Roznica na kozysc termoorganiki 15 zl na m3. nie sa to cuda ale chcialbym wiedziec czy jest sens doplacac do poprawy wartosci o 0,01 ? Widzialem ze albaterm jest w programie gwarantowany styropian , sprzedawca tez twierdzi ze trzymaja wszystkie parametry i wymiary. Co o tym sadzicie?warto pojsc w ten styro czy jednak zdecydowac sie na TO lu Swisspor? P.S mowimy tu o grubosci 20 cm a jakie to sa ceny za m3 w pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 16.01.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 153 i 138 za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.01.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 153 i 138 za m3 brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 16.01.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 sorki, brutto wychodzi 172 i 153 ale mam to jakos innaczej liczone bo to po znajomosci. Cena mysle ze jest ok. ale nie wiem jak z jakoscia tych styropianow i czy ta roznica 001 jest warta doplaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony146 02.02.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Witam,Podbijam temat Jakieś świeże opinie odnośnie styropianu ALBATERM - cały czas mało opinii w tym temacie. Po krótkim telefonicznym rekonesansie u lokalnych dostawców zaproponowano mi właśnie ALBATERM. Zastanawiam się nad:- styropian grafit EPS 032 Fasada Super - 195 zł brutto/m3- styropian EPS 038 DACH/PODŁOGA - 176 zł brutto/m3 Druga hurtownia zaproponowała mi styropian Austrotherm EPS FASSADA THERMA 033 - 196,80 zł brutto. Będę wdzięczny za wszelkie opinie o ALBATEREM i ewentualnym porównaniu do AUSTROTHERM. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 02.02.2017 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Jeśli jesteś z okolic Poznania to można kupić styropoz 033 za 159 brutto albo 031 za 175 zł. Przy zamówieniu 20m 3 do 150 km dowożą. (to nie ja sprzedaję znalazłem ofertę na OLX ) nie chcę tu wklejać by nie było że coś reklamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 27.07.2019 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Odkopię temat. Zakupiłem Albaterm EPS 100-038 na podłogę: 12 cm. + 8 cm (parter) oraz 7 cm. poddasze + 16 cm. nieużytkowe poddasze. W sumie prawie 50 m3.Przekonały mnie do niego te badania:https://www.gunb.gov.pl/sites/default/files/pliki/samples/sprawozdanie_nr_363_t_2018.pdf?810 Dostępność oraz cena. Na początek lipca 2019 roku - 199 zł/m3.Z tych 50 m3 może kilkanaście płyt było chipsem, reszta bardzo OK.Prosty, twardy, ciężki, trudny w obróbce. Dałem kawałek facetowi od elewacji do "pomacania". Był bardzo zdziwiony jego twardością i solidnością. Nie mam porównania z innymi styropianami, ale ten mogę z czystym sumieniem polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts