kcid 17.08.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam. Muszę zeskrobać coś w rodzaju tynku z murku pod płotem, wygląda to tak: http://imageshack.us/photo/my-images/194/img0027mu.jpg/ W niektórych miejscach schodzi to bardzo szybko, ale w większości jest dosyć ciężkie do zrobienia, a ogrodzenie jest długie W związku z tym pytam czy istnieje jakiś preparat, który zmiękczy ten tynk (nie wiem czy to tynk, jestem zielony w sprawach budowlanych więc nie linczujcie mnie za złą terminologię ) i uczyni go łatwiejszym do usunięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.08.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 to jest tynk mozaikowy, zostaw jeszcze na 2-3 zimy i prawie sam zejdzie.usuniecie tylko mechaniczne, nie ma zmiekczaczy do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 17.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Tynk strukturalny jest zrobiony na bazie żywicy. (Mam go u siebie na elewacji) Ja bym to rozpuszczał czymś do powłok lakierniczych. Po prostu idź do sklepu zaopatrującego lakierników samochodowych i poproś jakieś rozpuszczalniki. Któryś z nich zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts