d3lta 17.08.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam, kończę kopać kanał w garażu i zastanawiam się z czego zrobić ścianki żeby wyszło to tanio i dobrze. Kanał ma długość 4m, szerokość 1m i głębokość 1,8m. Grunt jest taki twardy że od biedy można by wykop otynkować i by się trzymało (kamienie i glina), ale chce to zrobić dobrze Woda nie podchodzi (garaż jest na górce). Wymyśliłem żeby ścianki miały gdzieś około 10cm. Moje pomysły to ścianka z murowanych bloczków betonowych (w fugi poziome kładłbym druty zbrojeniowe) lub ścianki z żelbetu. Co to żelbetu to mam dwie tony piachu, tonę żwiru i musiałbym kupić cement. Na zbrojenia mam trzy roki starej stalowej siatki ogrodzeniowej i trochę różnego żelastwa (pręty, druty, rurki). Na co się zdecydować? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts