aneczka61 18.08.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Jak w temacie. Mamy w sypialni taką płytką wnękę po lewej stronie od drzwi (głębokość do drzwi to 50 cm, długość ściany to 3,5m). Teraz stoją tam komody o głębokości 40cm, ale nam już nie wystarczają. Myślałam o tym, by zrobić garderobę - taką bez udziwnień - typu półki, ze 3,4 wieszaki (prostopadłe do tylnej ściany) i drzwi przesuwane z przodu? Jak myślicie- sprawdzi się to w tak płytkiej wnęce? Jest jeszcze chyba problem z materiałami bo z tego co oglądałam na stronach z sysemami przechowywania ubrań to zalecają głębokość min.50 cm, drzwi przesuwane to 10mm. Możecie polecić jakieś rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 18.08.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Przy takiej głębokości można zrobić i półki i drążek. Półki nie muszą być głębokie na te 50cm. W mojej szafie wnękowej w sypialni mają 48cm i tak są zbyt głębokie, jak dla mnie. Jeśli chodzi o materiały, to nie sądzę, żeby głębokość miała znaczenie, nasze drzwi "zabierają" 7-8cm, a w szafie w przedsionku mam jedną półkę głęboką na 40cm i jest całkiem pojemna. Możesz zrobić szafę krótszą, niż 3,5m, a przy pozostałej części ściany postawić komodę, gdzie będą szuflady. A drążek prostopadły do tylnej ściany - jak najbardziej! Są nawet takie wysuwane:) http://www.komandor.zgora.pl/htdocs/gfx/gallery/100.jpg http://www.budnet.pl/zdjecia/wieszak_poprzeczny_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 18.08.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ja mam u siebie garderobę o gł 55 i uważam, że jest mega wielka. te 5 cm mniej by nie zaszkodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 19.08.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 na same pólki taka głebokość wneki w zupełnosci wystarczy, nawet jak drzwi przesuwane zabiorą ok 10 cm. Półka o głebokościo 40 cm jest ok. Ale jezeli chodzi o drązek do wieszania to jest moim zdaniem zbyt mało miejsca, sam wieszak ma chyba cos koło 40 cm. Na wieszaki potrzeba jest moim zdaniem min 60 a najlepiej 70-80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts