usil 18.08.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Cześć,Planuje zakup działki budownlanej. Podoba mi się jedna z działek. Jest pewien problem jednak - kolektor ściekowy kończy się w drodze na wysokości sąsiedniej działki, ok. 20m od tej, którą się interesuję. Wodociągi nie zgadzają się na samo przyłącze. Chcą aby zbudować ciąg dalszy kolektora (współfinansując budowę). Pytanie: jaki jest orientacyjny koszt budowy takiego kolektora? Bardzo orientacyjnie, bo wiem, że za mało danych na dokładne szacunki. Nie wiem jaki kolektor jest w ziemii i nie mam warunków budowy od wodociągów. Droga jest polna. Proszę o zgrubny szacunek pociągnięcia 20mb takiego kolektora. Pozdrawiam,Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 18.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Cześć, Planuje zakup działki budownlanej. Podoba mi się jedna z działek. Jest pewien problem jednak - kolektor ściekowy kończy się w drodze na wysokości sąsiedniej działki, ok. 20m od tej, którą się interesuję. Wodociągi nie zgadzają się na samo przyłącze. Chcą aby zbudować ciąg dalszy kolektora (współfinansując budowę). Pytanie: jaki jest orientacyjny koszt budowy takiego kolektora? Bardzo orientacyjnie, bo wiem, że za mało danych na dokładne szacunki. Nie wiem jaki kolektor jest w ziemii i nie mam warunków budowy od wodociągów. Droga jest polna. Proszę o zgrubny szacunek pociągnięcia 20mb takiego kolektora. Pozdrawiam, Mateusz zbyt wiele niewiadomych, poproś te wodociągi o wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 18.08.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Pytanie: jaki jest orientacyjny koszt budowy takiego kolektora? Bardzo orientacyjnie, bo wiem, że za mało danych na dokładne szacunki. Mateusz Baaaaardzo orientacyjnie 1 mb rurociągu to 100-300 zł. Jeżeli to grawitacja, to raczej drożej niż taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts