manykes 25.10.2005 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 polecam biały proszek na mrówki , te różowe kryształki się u mnie nie sprawdziły, no i oczywiście oczyszczenie terenu , wygrabienie liści , usunięcie starych pniaków itp. , u mnie to zadziałało , nie mam mrówek......... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.10.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Niestety trzeba je zwalczać, bo to mrowki są "opiekunkami" mszyc i teraz zimują je w mrowiskach, by wiosną wyprowadzać na rośliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.06.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mam jakieś dziwne mrówki. Siedzą w ziemi (to akurat nie jest dziwne) ale chciałem je pogonić i posypałem coś na mrówki co niby miały zanosić do gnaizda i zginąć, taki różowy proszek. Jak przypomne sobie nazwę to napiszę. A tu moje mrówy nic. Chdzą po tym i ignorują. Myślę sobie może im to nie smakuje. Posypałem na ich ścieżce troche cukru i też nic - wogóle go nie brały. Może to jakieś mięsożerne czy co? Już wiem Mrówkofon firmy BROSZ opisu jest atrakcyjny bo czytamy:Preparat do zwalczania mrówek, w formie granulowanej trutki pokarmowej. Specjalnie dobrane składniki czynią preparat wyjątkowo atrakcyjnym dla owadów i zapewniają jego znakomitą skuteczność już po pierwszym zastosowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SOBOTKOWA 13.06.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 U mnie jest podobnie... Zaaplikowałam im jakiś biały proszek. Pani w ogrodniczym mówiła, że pomaga a tu nic, buszują we wszystkich grządkach w warzywniku. Tragedia! Nie wiem czym je potraktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 13.06.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witam i polecam - to całkiem miła lektura http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=70721 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femme 20.05.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Ostatnio zauważyłam że z mojej działki zrobiło się jedno wielkie mrowisko. Mrówki są wszędzie, na młodych drzewkach i krzaczkach i widać takie korytarze w trawie na całej działce. Boje się bo mam dużo młodych roślin posadzonych w tym roku, żeby im nie zaszkodziły. Co z nimi zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 20.05.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 można kupic taki preparat na mrówki - mrówkofon. jest w postaci rózowego proszku; posypujesz tam gdzie chodza mrówki, a one zanosza to do mrowiska i na dłuzszy czas masz spokójpolecam!!!u mnie też na murku kwiatowym było dosłownie mrowisko - raz posypałam i na razie spokójewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femme 20.05.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Tyle że u mnie one są po prostu wszędzie, a działka ma 15 arów więc musiałabym olbrzymie ilości tego preparatu rozsypać. A moze jakiś oprysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 22.05.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 W Twoim przypadku najtaniej chyba bedzie kupić mrówkojada - a powaznie to środek na mrówki rozsyp - lub spryskaj tylko tam gdzie ich najwięcj - np w gniazdo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.05.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 u mnie bylo to samo, mrowka mrowke poganiala.....najpierw posypalam sola, a pozniej kupilam Substrala proszek na mrowki - i juz ich nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 23.05.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 u mnie mróki chyba tną świeże listki i zanoszą mszycom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.05.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 u mnie mróki chyba tną świeże listki i zanoszą mszycom Bardzo przepraszam.. ale bzdury piszesz.. a po co niby mszycom obcięte liście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.05.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 u mnie mróki chyba tną świeże listki i zanoszą mszycom Bardzo przepraszam.. ale bzdury piszesz.. a po co niby mszycom obcięte liście? mszyce kołderki potrzebują, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.05.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Aha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 25.05.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 ja mrówek na 1800m.kw. - czyli, ostrożnie szacując, kilka megatrylionów sztuk. mam tyle, że boję się, że dom zapadnie się do jakiegoś podziemnego hipermrowiska, i zeżre nas sama Jej Ohydna Wysokość Różowego musialabym kupić kilka przyczep chyba - po próbce widać, że TROCHĘ działa. TROCHĘ działa też boraks - działka zaczyna wyglądać jak w styczniu TROCHĘ działa też wrzątek. Ale ciągle gdzieś wyłażą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 25.05.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam Coś było już na ten temat na forum. Z tego co pamiętam jest odmiana leśnej mrówki, która eliminuje te "zwykłe". Ale na ten temat może wypowie się Mirek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Tylko mrówkojad...A nie da się polubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 25.05.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 polubię te, których nie wciągnie mrówkojad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 26.05.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Podobno Gucwińscy wypożyczją mrówkojada na wekeend. Wcześniej nie dostaje karmy przez trzy dni. Ale nie znam stawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 26.05.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Zartujcie sobie do woli ale ja mam schizy totalne, że chałupa mi się zawali przez jakąś przepotężną podziemną konstrukcję. Słyszał ktoś kiedyś o takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts