Manacor 07.11.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Bożenka co dalej ? Bo ja już u siebie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 07.11.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Dawaj Bożenka! u mnie też bywają skubane,ostatnio nawet psa pogoniły z koszyka..sypałam,psiukałam..a im się ewidentnie u mnie podoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 07.11.2003 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Bożenka czekamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.11.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Na mrówki jest dość skuteczny sposób w postaci MRÓKOFON'u. Wysypuje się go (taki biały cukier) w miejscu ścierzek mrówek a one zabierają go do mrowiska i ... przez 24 godz. wydziela się trucizna. Skuteczne choć drogie.Znam jeszcze drugi sposób na mrówki ale na dłuższą metę się nie nadaje. Jaki? Np. w miejscu grilowania tuż przed imprezką wysypuje się mąkę. Taką niewielką warstwę, lekki snieżyk. Mrówki nie lubią mąki. Oczywiści po nocy, a szczególnie po pokrym poranku z naszej mąki nic nie pozostaje. Oba sposoby sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 10.11.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 środka w granulkach... choć podobnego nie do cukru tylko do oranżady w proszku (kolor różowo/fioletowy) rozsypuje się go kolo mrowiska mrówki go wcinają chyba (albo tylko zabierają choć widzialem że niektore to to jadły :D:D następnego dnia mrówek już nie widziałem (przynajmniej nie w tym miejscu) niestety nie stosowałem go w mieszkaniu ( na szczęście nie musiałem) nazwy nie pamietam - poszedłem do sklepu ogrodniczego i poprosiłem oo granulat na mrówki...dostałem i zadziałało... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.11.2003 02:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Snowdwarf zasada działania napewno ta sama tylko inny producent tego świństwa. Zapewniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 07.02.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Ja znam dobry sposob na mrówki Tylko nie bardzo mozna stosowac w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.02.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ja znam dobry sposob na mrówki To czemu się nim nie podzielisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbasia 04.03.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Wakmen potwierdzam,że jedynie skuteczna walka z mrówami to trucizna którą zanoszą do mrowiska.Ja w ten sposób pozbyłam się mrówek z domu.Próbowały zaatakować następnego lata ale nasypałam im trutki(pomarańczowy proszek)do oranżady.Zleciały się tabunami ,piły na potęgę i zanosiły to do mrowiska.Po dwóch godzinach nie było żadnej.Już więcej nie przyszły.Konik trojański je wykończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.03.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Mrufkofon ma kolor jasno pomarańczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekadent 03.06.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 drodzy, kończę budowę, i z przerażeniem stwierdzam, że mój dom stoi na mrowiskach! a mrówki rządzą i przechadzają się hordami jak chcą... Czy ktoś z was miał taki problem i może coś doradzić? Słyszałem o kostkach tajemniczej substancji kupowanych na bazarze w celu odstraszenia mrówek, ale nie znam żadnych bliższych szczegółów... pomóżcie! dekadent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 03.06.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 oczywiscie mozna mrowki wytruc ale jest to nieekologiczne ;`) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gervail 03.06.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 o ile mi wiadomo mrowki sa pod ochrona ..... tez mamy 1 mrowisko na dzialce tam gdzie bedzie domek....wiec..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.06.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Mam podobny problem. Mrówki włażą mi do domu wszelkimi szczelinami (trochę przesadzam). Cała działka wygląda jakby była poszatkowana małymi dziurkami z których wyłaniają się mrówki. Chętnie się dowiem skąd inf. że mrówki są pod ochroną. I jakich konkretnie mrówek to dotyczy. Jeszcze zrozumiałbym ochronę mrowisk a nie mrówek jako takich. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.06.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Jest taki biały proszeczek, ktory sypiesz na trasie przemarszu, one zabieraja to do domu. A ty tam nie zagladasz, więc dzialanie jest prawie.....ekologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gervail 03.06.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Chętnie się dowiem skąd inf. że mrówki są pod ochroną. I jakich konkretnie mrówek to dotyczy. Jeszcze zrozumiałbym ochronę mrowisk a nie mrówek jako takich. Pozdrawiam sorki moze nieprezyzyjnie napisalem - chodzilo mi o mrowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 03.06.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Majka co to za biały proszeczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 03.06.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 kokaina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 03.06.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Ja też miałem mrówki, ale w bloku Spryskałem miejsca gdzie je widziałem martwą wodą 2X po tygodniu powtórka i mam spoko, ponad dwa lata . Same się wyniosły Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 03.06.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Co to za martwa woda? I gdzie się ją kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts