sudarek 11.03.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Jeżeli ktoś buduje dom "Z otwartym poddaszem" ze Studia Stylowy Dom lub D08a proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.03.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 A dlaczego nie chcesz D08?Kusi cię poddasze użytkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sudarek 13.03.2004 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Jasne, że tak. Wiele osób twierdzi, że to się nie opłaca, ale ja widziałem takie projekty bez mieszkalnego poddasza (czyli D08) i sami właściciele mówili, że źle zrobili nie podwyższając podddasz tak, żeby można tam było coś zrobić. Zamierzam podnieść górę i według mnie nie będzie to kosztowało o wiele więcej niż w wersji podstawowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 21.05.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Oczywiście że wersja z poddaszem użytkowym D08a jest ciekawsza (chociaż niestety droższa) Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcia są w dziale gotowych budynków w wątku Chatka Madzi i Radka - D08a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.05.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 W wątku powyżej D08 Przestronny - ktoś pisał o kosztach poddasza - ok 40 -50 tys.Nie jest to mało - my nie chcieliśmy wpaść w pułapkę za dużego domu.Ja nie miałam ochoty na sprzątanie takiej rezydencji, a poza tym to trzeba ogrzać, wykończyć.Specjalnie wybraliśmy dom w którym poddasza po prostu nie da się wykorzystać (wiązary, niski kąt nachylenia dachu etc.)Jak dom dwukondygnacyjny - to nie taki rozłożysty, wtedy można sobie wybrać domek mniejszy na parterze. Dom parterowy opłaca się budować tylko wtedy gdy rzeczywiście jest parterowy. Oczywiście, fajnie jest mieć dużo przestrzeni - ale są dwa warunki sin aequa non - kasa i gosposia do sprzątania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 04.08.2005 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Jeżeli ktoś buduje dom "Z otwartym poddaszem" ze Studia Stylowy Dom lub D08a proszę o kontakt. Hej! Właśnie lada dzień kupujemy projekt z otwartym poddaszem. Czy ktoś buduje, albo wybudował taki dom? Ja dopiero początkuję na forum i na razie nie trafiłam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sudarek 07.08.2005 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Przymierzałem się do budowy tego projektu, ale po analizie doszedłem do wniosku, że jest naprawdę bardzo skomplikowany w budowie. Wybrałem inny projekt, dokonałem odpowiednich zmian i teraz jestem na etapie wykańczania. Poza tym , nie podobał nam się układ wewnętrzny, dużo musielibyśmy zmieniać, a to nie miałoby sensu. Mój projekt wygląda bardzo podobnie, ale jest chyba dużo tańszy. Podaj ile wynosi wstępny kosztorys twojego projektu, podam ci czy robisz dobry interes. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 07.08.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Jeśli możesz zdradzić jaki projekt wybrałeś, chętnie przejrzę. Projektu jeszcze nie kupiliśmy, ale baaaardzo nam się podoba, chociaż też kilka zmian zamierzalibyśmy wprowadzić. Ciekawa jestem czy ten, który wybraliście nawiązuje choć trochę do "z otwartym poddaszem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts