darsalam 19.08.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 WitamŚciany z betonu komórkowego 36 cm, w środku tynk cementowo wapienny.Bodajże w 2 lata temu po bardzo dużych opadach deszczu, ściana a właściwie narożnik przy drzwiach balkonowych trochę zwilgotniał.Po jakimś czasie pojawił się na tynku biały nalot a właściwie takie białe włosy (nawet do 1 cm). Co to może być? Próbowałem to zwalczać środkami na bazie chloru ale cały czas się to pojawia-najpierw biały nalot a po kilku dniach włoski.Ściana sucha jak pieprz a to dalej wyrasta. Skuwanie w tym miejscu tynku to ostateczność bo na pewno tak nie zatrze jak fachowcy.Jak zrobię jakieś zdjęcia to je zamieszczę.Może znacie jakieś środki,które sobie z tym poradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 19.08.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 cokolwiek by to nie było, musisz najpierw usunąć źródło zawilgocenia. Jak to się nic nie leje, a jest mokre to znaczy przemarza zimą i trzeba to albo ocieplić z zewnątrz, albo dogrzać ew lepiej wentylować z wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 19.08.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Może znacie jakieś środki,które sobie z tym poradzą Doboru środka grzybobójczego dokonasz na podstawie badania mykologicznego... środkami na bazie chloru możesz sobie toalete od czasu do czasu przemyć mopem - na grzyby chlor to jak pudrowanie trędowatego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 19.08.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 na grzyby i pleśnie to dobry jest siarczan miedzi, ale to równie dobrze mogą być sole mineralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 19.08.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Zdjęcie by się przydało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 12.01.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Testowałem różne środki polecane na forum ale nic nie pomogło.W końcu wziąłem i skułem tynk.Położyłem nowy i od 4 miesięcy spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr 12.01.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ciekawe te wloski myslalem ze to grzyb ale od chloru by zanikl poszukaj przyczyny vld dobrze mowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr 12.01.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 i nie daj wmowic sobie ze grzyba da sie usunac na zawsze przyklad las morze byc susza pol roku a dwa dni po pada i grzyby sa prykre aleprawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts