tadekm 19.08.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witamotóż mam wykonany drenaż wewnętrzny, w ławach fundamentowych, wylot jest w punktach najniższych (działka ze spadkiem) i teraz pytanie, czy robiąc drenaż opaskowy należy go łączyć z tym wewnętrznym ?? mam zostawione też jakby wloty po drugiej stronie drenu wewnętrznego, czy zabetonować te wloty, zaizolować i drenaż opaskowy poprowadzić tylko wokół budynku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.08.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Jak wewnętrzny w ławach ? Co to znaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadekm 19.08.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Jak wewnętrzny w ławach ? Co to znaczy ? tzn. w pomieszczeniach piwnicznych , a nie w samych ławach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.08.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Robiz drenaż pod budynkiem ? Kto Ci takie cos doradzil ? Woda moze podmywac fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 20.08.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Robiz drenaż pod budynkiem ? Kto Ci takie cos doradzil ? Woda moze podmywac fundamenty. nie tyle co pod budynkiem, co ponad dolnym poziomem ław fundamentowych. Wykonuje się takie drenaże, nawet na www muratora jest artykuł opisujący takie rozwiązania. Co prawda wymaga to wiedzy, gdyż niesie to ze sobą pewne zagrożenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redon 20.08.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Dałeś pod ławą rurkę drenarską z geowłókniną? Ja tak zrobiłem. Drenaż pod ławami mam połączony wraz z drenażem opaskowym wokół domu, oczywiście wszystko ze spadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts