Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stelaż pod kominek 5 ścienny

Tomek0

Recommended Posts

Witam,

Jestem na etapie obudowania rury od kominka. Niestety nie mam za bardzo pomysłu jak zrobić stelaż pod taką konstrukcje. Generalnie ma to wyglądać tak http://www.tomekm.mojabudowa.pl/powiekszenie.php?plik=/pliki/tomekm/image/kominek.jpg z tym, że obudowa ma byc wysoka na 3,9 m. Oraz nie ma o co sie opierac stelaż na froncie, gdyż podłożem jest żeliwny kominek jedynie. Proszę o pomoc ponieważ wszystko o czym myślę uważam, że nie utrzyma k-g.

Niestety zdjęc nie mogę zrobić. Nie ma mnie na miejscu budowy. Tak czy inaczej, chodzi mi o analogiczna sytuacje z tego zdjecia. Muszę dostawić 3 scianki do 2 istniejacych ktore tworza kat prosty jak na zdjeciu. Sama obudowa ma byc zrobiona jak na zdjeciu lecz na wysokosc prawie 4 metrów. Jestem na etapie zerowym poniewaz nie wiem jak to ugryzc zeby stelaz byl stabilny majac tylko dwie glowne sciany stabilne do ktorych mozna przykrecic stelaz

Niestety zdjęc nie mogę zrobić. Nie ma mnie na miejscu budowy. Tak czy inaczej, chodzi mi o analogiczna sytuacje z tego zdjecia. Muszę dostawić 3 scianki do 2 istniejacych ktore tworza kat prosty jak na zdjeciu. Sama obudowa ma byc zrobiona jak na zdjeciu lecz na wysokosc prawie 4 metrów. Jestem na etapie zerowym poniewaz nie wiem jak to ugryzc zeby stelaz byl stabilny majac tylko dwie glowne sciany stabilne do ktorych mozna przykrecic stelaz

Nie ma Cię na miejscu budowy ... no , no ... coraz ciekawiej się robi :D

No jeszcze kupę ludzi obsługujących łączność.

No i kasa, kasa, kasa, jeszcze raz kasa.

Bo tak jest, że nikt gwoździa na budowie nie wbije tam gdzie trzeba i potrzeba za friko.

Ale jest szansa tutaj na forum na darmowe poradnictwo.

Taka szansa istnieje, potem tylko zastaje wykonać tak jak poradzono.

Edytowane przez bohusz

Pod warunkiem ,że ten co radzi "sobie radzi"...:D

To by trzeba ściągnąć pana glazurnika z innego tematu. Bo prawdopodobnie radzi sobie znakomicie. Układa glazurę i stawia kominki.

Podejrzewam, że można by również poprosić o wsparcie merytoryczne panów od remgipsów, bo radzą sobie doskonale.

sobie radzenie, nie zawsze współgra jednak z tym co oczekuje klient i jest zgodne z sztuką budowlaną. Sobie radzenie, to zazwyczaj ulepszanie sobie życia i sobie radzenie aby mi tylko było ok.

Gratuluje Panowie. Kolejne wysłane wiadomości na tym forum. Można dopisać sobie do CV .

P.S. Nie każdy spędza czas na miejscu budowy 24h na dobre.

P.S. 2 nie każdy może sobie pozwolić na fachowców bo jak wiadomo ( chyba Panom też bo po wypowiedziach widać, że pojęcie macie ogromne o wszystkim ) każda usługa kosztuje a oprócz tego same materiały rownież jak np kominek - 10 tysiecy.

P.S. 2 nie każdy może sobie pozwolić na fachowców bo jak wiadomo ( chyba Panom

też bo po wypowiedziach widać, że pojęcie macie ogromne o wszystkim ) każda

usługa kosztuje a oprócz tego same materiały rownież jak np kominek - 10

tysiecy.

Tak zbudowany jest ten świat. Każdy świadczy jakieś usługi, aby zarobić i żyć jakoś.

No chyba, że ma spadek odpowiedni, lub wygrał w totka i teraz tylko odcina kupony.

Albo już jest na emeryturze wypasionej.

Gratuluje Panowie. Kolejne wysłane wiadomości na tym forum. Można dopisać sobie do CV .

P.S. Nie każdy spędza czas na miejscu budowy 24h na dobre.

P.S. 2 nie każdy może sobie pozwolić na fachowców bo jak wiadomo ( chyba Panom też bo po wypowiedziach widać, że pojęcie macie ogromne o wszystkim ) każda usługa kosztuje a oprócz tego same materiały rownież jak np kominek - 10 tysiecy.

No to zrób te zdjęcia jak będziesz na budowie ...:D

Czy Ty kolego nie widzisz ,że piszesz mało czytelnie , niezrozumiale , by

Ci pomóc . Bądź mniej tajemniczy , przedstaw jakiś szkic, fotki , punkt

zaczepienia dla nas . Nikt nie jest Ś. P. , już to pisałem.

Skup się na tym , a nie na mało istotnym dla Ciebie CV

Trzecia niemota z Ż. W. , nie umie czytać ze zrozumieniem...

Obrażanie ludzi i traktowanie ich jak bezmózgich idiotów staje się twoją normą " eniu " . Ten specyficzny styl Twoich wpisów bez problemu jest rozpoznany przez ludzi którzy mieli kontakt z TOBĄ w realnym świecie ..

To sie robi podejrzane ... podliczając ostatnie wpisy MISZCZA na forum,

więcej jest związanych z ENIEM ... ...jakaś subskrypcja może ?

Miszczu , wyluzuj . Nie biegaj za mną po forum bo dostaniesz

jeszcze większego "bzika". Czuję się dowartościowany, że poświęcasz

mi tyle uwagi , ale co inni powiedzą ?:hug::hug: