Tomek0 19.08.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam,Jestem na etapie obudowania rury od kominka. Niestety nie mam za bardzo pomysłu jak zrobić stelaż pod taką konstrukcje. Generalnie ma to wyglądać tak http://www.tomekm.mojabudowa.pl/powiekszenie.php?plik=/pliki/tomekm/image/kominek.jpg z tym, że obudowa ma byc wysoka na 3,9 m. Oraz nie ma o co sie opierac stelaż na froncie, gdyż podłożem jest żeliwny kominek jedynie. Proszę o pomoc ponieważ wszystko o czym myślę uważam, że nie utrzyma k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.08.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 No i teraz jakiś Święty Piotr domyśli się o co Ci chodzi , jak ma wyglądać Twój kominek i krok po kroku powie Ci jak to zrobić . Wklej jakieś fotki co już masz to może ktoś ci powie co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 19.08.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Jak się domyślam kominek ma być jak na foto ale wolno stojący , stąd zapewne określenie 5 ścienny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 19.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nawet jak miałby to być wolno stojący to i tak nie do końca rozumiem o co chodzi:) Eniu ma rację, wklej jakieś zdjęcia tego co masz i momentu, w którym utknąłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 19.08.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Tak ENIU i house4live mają rację, wklej zdjęcia jakoweś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 19.08.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Niestety zdjęc nie mogę zrobić. Nie ma mnie na miejscu budowy. Tak czy inaczej, chodzi mi o analogiczna sytuacje z tego zdjecia. Muszę dostawić 3 scianki do 2 istniejacych ktore tworza kat prosty jak na zdjeciu. Sama obudowa ma byc zrobiona jak na zdjeciu lecz na wysokosc prawie 4 metrów. Jestem na etapie zerowym poniewaz nie wiem jak to ugryzc zeby stelaz byl stabilny majac tylko dwie glowne sciany stabilne do ktorych mozna przykrecic stelaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 20.08.2011 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jeśli taki jest problem to ...idź do firmy która profesjonalnie zajmuje się budową kominków Dla zawodowców taki problem to Pikuś ..i nawet bez Pan Chętnie wspomogę adresami znanych mi firm kominkarskich z tego rejonu. http://www.wklady-kominkowe.com.pl zakładka KONTAKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Niestety zdjęc nie mogę zrobić. Nie ma mnie na miejscu budowy. Tak czy inaczej, chodzi mi o analogiczna sytuacje z tego zdjecia. Muszę dostawić 3 scianki do 2 istniejacych ktore tworza kat prosty jak na zdjeciu. Sama obudowa ma byc zrobiona jak na zdjeciu lecz na wysokosc prawie 4 metrów. Jestem na etapie zerowym poniewaz nie wiem jak to ugryzc zeby stelaz byl stabilny majac tylko dwie glowne sciany stabilne do ktorych mozna przykrecic stelaz Nie ma Cię na miejscu budowy ... no , no ... coraz ciekawiej się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.08.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Nie ma Cię na miejscu budowy ... no , no ... coraz ciekawiej się robi Teraz w XXI wieku, trzeba być na budowie? Od czego łącza internetowe, przecież nie takie operacje wykonuje się na odległość. Dziwne aby budowlanka została w tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Teraz w XXI wieku, trzeba być na budowie? Od czego łącza internetowe, przecież nie takie operacje wykonuje się na odległość. Dziwne aby budowlanka została w tyle. Jedna niemota przy kompie w Irlandii , druga na budowie. Co jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.08.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 (edytowane) No jeszcze kupę ludzi obsługujących łączność. No i kasa, kasa, kasa, jeszcze raz kasa.Bo tak jest, że nikt gwoździa na budowie nie wbije tam gdzie trzeba i potrzeba za friko. Ale jest szansa tutaj na forum na darmowe poradnictwo.Taka szansa istnieje, potem tylko zastaje wykonać tak jak poradzono. Edytowane 20 Sierpnia 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Pod warunkiem ,że ten co radzi "sobie radzi"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.08.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Pod warunkiem ,że ten co radzi "sobie radzi"... To by trzeba ściągnąć pana glazurnika z innego tematu. Bo prawdopodobnie radzi sobie znakomicie. Układa glazurę i stawia kominki. Podejrzewam, że można by również poprosić o wsparcie merytoryczne panów od remgipsów, bo radzą sobie doskonale. sobie radzenie, nie zawsze współgra jednak z tym co oczekuje klient i jest zgodne z sztuką budowlaną. Sobie radzenie, to zazwyczaj ulepszanie sobie życia i sobie radzenie aby mi tylko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 20.08.2011 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Gratuluje Panowie. Kolejne wysłane wiadomości na tym forum. Można dopisać sobie do CV . P.S. Nie każdy spędza czas na miejscu budowy 24h na dobre.P.S. 2 nie każdy może sobie pozwolić na fachowców bo jak wiadomo ( chyba Panom też bo po wypowiedziach widać, że pojęcie macie ogromne o wszystkim ) każda usługa kosztuje a oprócz tego same materiały rownież jak np kominek - 10 tysiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.08.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 P.S. 2 nie każdy może sobie pozwolić na fachowców bo jak wiadomo ( chyba Panom też bo po wypowiedziach widać, że pojęcie macie ogromne o wszystkim ) każda usługa kosztuje a oprócz tego same materiały rownież jak np kominek - 10 tysiecy. Tak zbudowany jest ten świat. Każdy świadczy jakieś usługi, aby zarobić i żyć jakoś. No chyba, że ma spadek odpowiedni, lub wygrał w totka i teraz tylko odcina kupony. Albo już jest na emeryturze wypasionej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Gratuluje Panowie. Kolejne wysłane wiadomości na tym forum. Można dopisać sobie do CV . P.S. Nie każdy spędza czas na miejscu budowy 24h na dobre. P.S. 2 nie każdy może sobie pozwolić na fachowców bo jak wiadomo ( chyba Panom też bo po wypowiedziach widać, że pojęcie macie ogromne o wszystkim ) każda usługa kosztuje a oprócz tego same materiały rownież jak np kominek - 10 tysiecy. No to zrób te zdjęcia jak będziesz na budowie ... Czy Ty kolego nie widzisz ,że piszesz mało czytelnie , niezrozumiale , by Ci pomóc . Bądź mniej tajemniczy , przedstaw jakiś szkic, fotki , punkt zaczepienia dla nas . Nikt nie jest Ś. P. , już to pisałem. Skup się na tym , a nie na mało istotnym dla Ciebie CV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 20.08.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jedna niemota przy kompie w Irlandii , druga na budowie. Co jeszcze ? "Niemota" przy kompie w Irlandii może zlecić budowę kominka profesjonalnej firmie .. w końcu po to pojechała daleko od domu aby na porządny nowy domek z kominkiem zarobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 "Niemota" przy kompie w Irlandii może zlecić budowę kominka profesjonalnej firmie .. w końcu po to pojechała daleko od domu aby na porządny nowy domek z kominkiem zarobić . Trzecia niemota z Ż. W. , nie umie czytać ze zrozumieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 20.08.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Trzecia niemota z Ż. W. , nie umie czytać ze zrozumieniem... Obrażanie ludzi i traktowanie ich jak bezmózgich idiotów staje się twoją normą " eniu " . Ten specyficzny styl Twoich wpisów bez problemu jest rozpoznany przez ludzi którzy mieli kontakt z TOBĄ w realnym świecie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 To sie robi podejrzane ... podliczając ostatnie wpisy MISZCZA na forum, więcej jest związanych z ENIEM ... ...jakaś subskrypcja może ? Miszczu , wyluzuj . Nie biegaj za mną po forum bo dostaniesz jeszcze większego "bzika". Czuję się dowartościowany, że poświęcasz mi tyle uwagi , ale co inni powiedzą ?:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts