wiesgaj 20.08.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Czy jest to wykonalne.Bo u mnie dach jest 90 st. w szczycie a mam eternit i tak sobie obmyśliłem że układanie od góry w dół było by wygodniejsze.A mianowicie zrzucił bym jeden rząd eternitu od góry wtedy zaparł bym się nogami o płytę eternitową.Tylko czy to możliwe takie układanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.08.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Możliwe , ale bardzo niewygodne. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 21.08.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Zainwestuj w sprzęt ,zapięty na smyczy+ croll będziesz miał możliwość poruszania się po spadzistym dachu bez na sztywno. Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez DACxxxAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.09.2011 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 A masz uprawnienia do demontażu eternitu? Układałeś choć raz gont bitumiczny? A jak zamierzasz rozmierzyć dach? Takich pytań można postawić jeszcze kilka ale z całą pewnością efekt tak wykonanej pracy będzie mizerny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesgaj 29.10.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Nie muszę mieć uprawnień do demontażu eternitu. Ja zdejmuję, gmina zabiera i utylizuje gratis. W końcu ja ten eternit wrzuciłem na dach to i zrzucę. Co do doświadczenia w kładzeniu gontu to nie mam ,ale myślę sobie że jest internet,murator forum, no i wy wspaniali forumowicze-fachowcy gdzie mogę się poradzić. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Skoro wszystko wiesz to dalej nie pytaj. Zrzuć eternit wrzuć gont i po sprawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 29.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 (edytowane) Nie muszę mieć uprawnień do demontażu eternitu. Ja zdejmuję, gmina zabiera i utylizuje gratis. W końcu ja ten eternit wrzuciłem na dach to i zrzucę. Co do doświadczenia w kładzeniu gontu to nie mam ,ale myślę sobie że jest internet,murator forum, no i wy wspaniali forumowicze-fachowcy gdzie mogę się poradzić. Prawda? To tak jak przymusowa jazda w pasach. Paranoia Edytowane 30 Października 2011 przez winiu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andreas49 01.12.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Sam sobie lekarzem , sam sobie grabarzem...Znasz takie przyslowie???? Sposób jaki proponujesz to absolutna partyzantka, niezgodna z żadnymi normami i kanonami wykonania dachu.Bedzisz podsuwal gonty pod przybita juz warstwe i ..jak je przybijesz?odchylajac gonty do gory??Zabraknie ci rak, no chyba ze masz 4 MAm nadzieje ze uda ci sie to jakos wykonac, i dach ..bedzie ciekł..A producent gonta odmówi jakichkolwiek gwarancji z powodu niewlasciwego montazuWtedy kupisz znowu nowe gonty i zaplacisz dekarzowi za rozbiorke i ponowny montaz .I o to chodzi!!Chytry dwa razy traci:)Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesgaj 01.12.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Nie, już przekonaliście mnie. Chciałem się tylko dowiedzieć czy tak można.Dziękuję za porady i za to że nie narobię głupot na wionę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts