Scarab 01.06.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 co do Minolt Z3 mam - jest bomba Z20 - z tego co wiem ma wieksza matryce (5mln) (Z3 - 4mln); zoom: Z20 - 8x; Z3 - 12x tylko o tych roznicach wiem - pozostale pewnie do wyczytania na stronce producenta. co do recznego ustawiania ostrosci - w z3 jest to mozliwe - osobiscie jeszcze nie korzystalem. jak chcesz podesle ci mailem instrukcje obslugi - bedziesz mogl sam sobie poczytac co do sony - nic nie wiem nt. tych aparatow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 02.06.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Zrobiłem wstępny research. Będę wyerał pomiędzy: Konica-Minolta Dimage Z3Canon A95SONY Cyber-Shot W15Pentax Optio MX4 Może ktoś jeszcze mi coś podpowie... Do SONY są najdroższe karty, ale za to dają ładowarkę i dwa komplety akumulatorków gratis (i skórzany pokrowiec) Aparat fajny, bo siostra ma taki, więc trochę go znam (5mln pix) Konica-Minolta - najbardziej rasowy wygląd. Najlepzy zoom optyczny 12 x, manualne funkcje. Tyle, ze 1500 kosztuje bez akumulatorkow i karty... (4 mln pix) Canon to chyba klasyka... (5 mln pix) A Pentax ma najbardziej kosmiczny wyglad..zoom optyczny 10x....co powiecie...(4 mln pix) Powiedzcie co o tym sądzicie... T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 03.06.2005 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Tommco, Minolta nie kosztuje 1500 - kosztuje mniej za 1500 mialem druga karte 256mb + ladowarke procesorowa (z kabelkiem pod gniazdo zapalniczniki w samochodzie - bomba rozwiazanie) + 4 akumulatory 2300). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.06.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Tyle, że kupowałeś prezez internet.A to będzie aparat kupowany tradycyjnie w sklepie. Ja bym kupił przez internet, ale osoba, która będzie płaciła, się boi... A powiedz, gdzie kupowałeś...??? T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 03.06.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Tommcowyslalem ci infor na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.06.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Zrobiłem wstępny research. Będę wyerał pomiędzy: Konica-Minolta Dimage Z3 Canon A95 SONY Cyber-Shot W15 Pentax Optio MX4 Może ktoś jeszcze mi coś podpowie... Do SONY są najdroższe karty, ale za to dają ładowarkę i dwa komplety akumulatorków gratis (i skórzany pokrowiec) Aparat fajny, bo siostra ma taki, więc trochę go znam (5mln pix) Konica-Minolta - najbardziej rasowy wygląd. Najlepzy zoom optyczny 12 x, manualne funkcje. Tyle, ze 1500 kosztuje bez akumulatorkow i karty... (4 mln pix) Canon to chyba klasyka... (5 mln pix) A Pentax ma najbardziej kosmiczny wyglad..zoom optyczny 10x....co powiecie...(4 mln pix) Powiedzcie co o tym sądzicie... T Ja bym był za A95. Mam A85 i jest spoko. Ma duzo ustawień ręcznych i sporo automatycznych. A A95 mam odchylany monitorek, więc może się przydać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 06.06.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 A ja juz 3 rok mam fuji FinePix 6800Z Jestem bardzo zadowolona. Maz kupil mi na urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 06.06.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Pentax Optio MX4 - ja bym wybrał tego, miałem przyjemność "obcowania" z aparatami tej firmy i dobra cena, dobra jakość, duża trwałość, wadą jest funkcja nagrywania wideo (niska rozdzielczość) Jeśli ktoś nie ma kamery cyfrowej, a szuka czegoś uniwersalnego, to niech szuka aparatu, co nagra film z dzwiękiem w rozdzielczości 800x600, ograniczony tylko pojemności karty pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 06.06.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Koniec końców wybrałem Sony W5, tzn. nie ja....ja tylko doradzałem....i tak wyszło. Wyślę, że właścicieka będzie zadowolona z wyboru. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 06.06.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Gratuluję obiektywnych wyborów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 06.06.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 dobrze, że to TY tego nie kupiłeś moim zdaniem kompaktowe aparaty Soniaka nie są najlepsze (w tej cenie inne są lepsze) i nigdy bym sobie jego nie kupił, mam je w sprzedaży, testowałem i Ci co kupili i trochę pokumali o co chodzi w robieniu zdjęć, szybko się je pozbywają i kupują inne (nie Sony) ale jest druga strona .............. doradzanie zakupu aparatu firmy Sony jest w miarę bezpieczne bo to uznana wśród ludzi "mało obcykanych" firma. Dla takiego "osobnika" firma Pentax, a nawet Konica, Minolta to firmy obce i podejrzane, On więcej słyszał o firmie Daewoo. Dlatego jak widzę iż przychodzi Pan w "gumiakach*1" i chce kupić aparat to doradzam mu Sony, Panasa, co najwyżej Kodaka. Bo bez sensu jest mu tłumaczenie o migawce, przesłonie, balansie bieli, nasyceniu, czy charakterystyce obiektywu. Ten Pan jak kupuje telewizor to też najczęściej Sony, a znawcy wiedzą iż dzisjejszy Sony to nie "stare Sony" i dzisjaj bliżej mu do AIWY*2. *1 - nie chciałem nikogo obraźić*2 - AIWA i SONY mają wspołną bazę projektową/produkcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 06.06.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 brawo mdzalewscy! zgadzam sie i popieram - wczesniej pisalem o subiektywnych wyborach - RZECZ GUSTU I PIENIEDZY. sam bym wybral (i wybieram) tv sony ale aparat - juz nie koniecznie audio do samochodu - juz nie koniecznie kino domowe - juz nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 06.06.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 scarab Zapomniałem Ci chyba podziękować za namiar na sklep internetowy. Z niego akuat nie skorzystałem, ale może w przyszłości...wiem przynajmniej, że raczej jest w nim ok. mdzalewscy W gumiakach nie chodzę. Nie robi na mnie wrażenia nazwa SONY. W chwili obecnej mam niecyfroweo Pentaxa, wcześniej miałem Canona. Jak poczytasz wcześniej rozważałem też Konice-Minoltę i Canona.Napisz może wprost jakie masz zastrzeżenia do SONY. Pewnie nie będę mógł się do tego odnieść, ale chociaż będę świadomy jego ograniczeń. Niewątpliwie ma on kilka plusów, które w jakiś sposób przeważyły: wyświetlacz 2,5", metalowa obudowa, bardzo szybki, niezłe filmiki można kręcić, możliwość ustawień manualnych i optyka Zeissa. Zastanawiałem się długo. Pewnie nie zajęło by mi to aż tyle czasu, gdyby był to aparat dla mnie. Myślę, że finalnie wybrałem dobrze... T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 06.06.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 tommco... przeciez to oni dokonali wyboru. ty chciales im pomoc i uwazam, ze dobre aparaty znalazly sie w twoim finale nie ukrywajmy tez, ze Sony jest to marka, ktora na "typowy szajs" sobie nie pozwoli. piwko w poniedzialek jutro big dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 06.06.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Scarab To co jutro za dzień ? A telewizor to bym Loewe kupił a nie SONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 06.06.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 mdzalewscy W gumiakach nie chodzę. Nie robi na mnie wrażenia nazwa SONY. Tommco kolego sympatyczny nie przesadzaj nie było to do Ciebie, przecież nie napisałem iż chodzisz w gumiakach i od razu zaznaczyłem iż nie chcę nikogo obraźić. Zobrazowałem tylko pewne zwyczaje iż ludzie często nie znający się na danym sprzęcie wybierają, albo markę znaną, co jest dosyć mądre gdyż zawsze dostaniemy sprzęt przyzwoity (przyp. Sony), lub markę badziewiastą (tanią). Często do firmy w której pracuje przychodzą ludzie naprawde "obcykani" w aparatach i albo szukają sami aparatu albo doradzają innym. Jestem pod wrażeniem ich wiedzy i często słucham i raczej nie dyskutuję, tylko się uczę. Oni nigdy nie doradzają Sony Z tych aparatów, które testowałem Sony (3 różne modele) to miały sporo wad: były wrażliwe na ruch, robiły nieostre fotki, pojechałem na wesele robić fotki - sporo zdięć była kiepska, słabo cykały w nocy - koszmar, za nim lampa się przygotuje to już uciekło ujęcie , poszedłem robić fotki w zimę (śnieg) myślałem iż aparat się skiepsił od zimna, ale na szczęście potem działał. Droższe pamięci (ostatnio potaniały) ps. Pan w gumiakach Loewe też nie kupi, On pierwszy raz o takiej firmie słyszał dla niego bardziej markowy jest Daewoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 06.06.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Nie obraziłem się... Tacy co się na serio znają, to nigdy nie doradzą cyfrówki, a jeśli już to lustrzankę (najtańszy Canon EOS300D ponad 3000zł - poza zasięgiem). W ostatniej fazie wyborów na placu został właśnie SONY i Canon A95. Wybrałem tego pierwszego i . (kropka) Mam nadzieję, że decyzji nie będę żałował...tzn nawet nie ja Zresztą siostra ma SONY W1 i bardzo sobie chwali. Canonem A85 się kiedyś bawiłem i też nie powiem, niezły jest. Pozdro. T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.06.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 PENTAX S50 OPTIO jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 18.06.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Ten Sony W5, o ktorym mowa wyzej, to byl aparat mojej kobietki. Dzis sprawilem sobie cos dla mnie. Korzystajac z krotkiego pobytu w Niemczech nabyem Panasonic DMC-FX7 z obiektywem Leica...jestem pewny, ze bede zadowolony... T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.06.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 a ja mam zwykłego cyfrowego kodaka i tez fotki sa ok...( pewnie dla nie amatorów bedzie beee, ale mi wystarczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts