kze 20.06.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 a ja mam zwykłego cyfrowego kodaka i tez fotki sa ok...( pewnie dla nie amatorów bedzie beee, ale mi wystarczy) I to jest najważnejsze!! Aby autor zdjęć był zadowolony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 24.06.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Dorobiłem się i ja swojej cyfrówki. Kupiłem Canona Pro1 + kartę 1GB HS. Zastanawiałem się nad Canon G6, właśnie Pro1 i lustrzanką z wymiennym obiektywem np EOS350. Przemyslałem i : profesjonalnie nie zajmuję się fotografią więc nie będę dźwigał kilku obiektywów, Pro1 ma doskonały obiektyw oznaczany "L". Przetestowałem to porównując Pro1 z OLympusem 8080 i co się okazało mimo że Olympus ma większy zoom optyczny to moje zdjęcia na max teleobiektywie dawały lepsze przybliżenie nisz Olympusa Teraz zacząłem studiować literaturę jak to cudo ustawiać aby wyszły dobre zdjęcia bo do tej pory miałem tylko "małpen kameren" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 24.06.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Ja ze swojego mini Panasonica jeste super zadowolony. Nie czuje się, że się go nosi Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.06.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 tommcio to zrob w koncu obiecane zdjecia oswietlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.06.2005 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 ....Pablo....jakiego oświetlenia....? (jakoś wyleciało mi z głowy) T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 27.06.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Dorobiłem się i ja swojej cyfrówki. Kupiłem Canona Pro1 + kartę 1GB HS. Zastanawiałem się nad Canon G6, właśnie Pro1 i lustrzanką z wymiennym obiektywem np EOS350. Przemyslałem i : profesjonalnie nie zajmuję się fotografią więc nie będę dźwigał kilku obiektywów, Pro1 ma doskonały obiektyw oznaczany "L". Przetestowałem to porównując Pro1 z OLympusem 8080 i co się okazało mimo że Olympus ma większy zoom optyczny to moje zdjęcia na max teleobiektywie dawały lepsze przybliżenie nisz Olympusa Teraz zacząłem studiować literaturę jak to cudo ustawiać aby wyszły dobre zdjęcia bo do tej pory miałem tylko "małpen kameren" Nie do końca tak jest - Olympus 8080 - 5x zoom optyczny Canon Pro1 - 8x zoom optyczny Ten obiektyw L ma swoje mankamenty - dbaj o niego bo jest mało szczelny i lubią się dostać do wnętrza paprochy, kurz i pyłki wszelakie. Olek natomiast zbiera świetne recenzje za jakość zdjęć i odwzorowanie kolorów. Zoom (x5) trochę małło jeżeli ktoś szuka UZ to Pro1 lepszy. No i wygląd Olka taki trochę klockowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 27.06.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A tutaj dwa fajne zdjęcia mojego Panasonica...dopiero się go uczę http://tommco.photosite.com/~photos/tn/222_348.ts1119202944000.jpg http://tommco.photosite.com/~photos/tn/216_348.ts1119202542000.jpg Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 27.06.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Ten kłosek fajnya jaki to Panasonic (vel Lumix)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 27.06.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Ten kłosek fajny a jaki to Panasonic (vel Lumix)? Panasonic DMC-FX7 z obiektywem Leica Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 27.06.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Jasne że Leica obiektyw spoko wprawdzie to nie to co w FZ20 ale naprawdę dobry ten Panasonic ma fajne makro co zresztą widać u Ciebie ale bodajże brakuje mu RAW'a a to przykre jest... Czekamy na dalsze wyniki pracy fotoreporterskiej pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 27.06.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 a co to jest RAW? T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 28.06.2005 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Jest to format zapisu zdjęcia w Twoim Panasonicu jest tylko i wyłącznie format JPEG czyli format "upakowany" - a każde "upakowanie" powoduje straty na jakości obrazu. RAW jest formatem bezstratnym przez co zajmuje znacznie więcej miejsca na karcie. Ale ale masz za to metalową obudowę, niewielkie wręcz kieszonkowe rozmiary aparatu no i ekran LCD 2,5'' - to tylko niektóre plusy. Zresztą co ja Cię będę przekonywał o jakości sprzętu jak Ty sam jesteś z niego bardzo zadowolony, a to najważniejsze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 28.06.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 To już jestem mądrzejszy Dziękuję za naukę Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 12.07.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Bardzo proszę o pomoc...poszukuję instrukcji w języku polskim do minolty 7hi lub 7i. Niestety moje dotychczasowe poszukiwania, spełzły na niczym. Może ktoś z was ma i mi zrobi ksero?!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.G. 15.07.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Witam, A ja dwa miechy temu zakupiłem Canona A510. Kosztował mnie niecałe 1100 zł, w tym był: aparacik, karta pamięci SD 512Mb, ładowarka i 4 akumulatorki. Użytkuję go razem ze swoją córką. Aparacik uważam za super (pełna automatyka dla leniwych, a dla bardziej wymagających aż 20 trybów fotografowania, a dla tych co lubią kombinować - oczywiście pełny manual). Myślę, że w cenie do 1000 zł nie dostaniecie nic lepszego tym bardziej, że w porównaniu do innych aparatów w swojej klasie ma przewagę (niewielką co prawda, ale zawsze - zoom optyczny 4x). Sam aparacik kosztuje teraz poniżej 800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.G. 15.07.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Kochami!Podajcie instrukcje, jak wkleić fotki do forum - też się pochwalęDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 16.07.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Fotografia to jedna z moich pasji, napiszcie jak wkleic te zdjecia to przesle ciekawe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30921 tu masz wszystko o wklejaniu zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 17.07.2005 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 dziekuje uprzejmie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 17.07.2005 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Ale zastanowie sie nad wklejeniem tych zdjec - bo wlasnie mam ciekawe zdjecia - najbardziej syfiastych miejsc tu w Usa - jestem pewna ze za takie znowu naslucham sie krytyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts