robsonsz 22.08.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam, Mam taki problem: Jestem w trakcie zaczęcia budowy domku letniskowego. I okazało się że zgubiłem pozwolenie na budowę, tyle się ostatnio wydarzyło. Ale nie ważne. Pytanie mam takie czy mogę gdzieś dostać Duplikat swojego pozwolenia bądź jakąś kopię. W starostwie np. ? Czy nie ma takiej możliwości ? Wszystkie pozostałe dokumenty posiadam tylko brakuję mi jednego papierka Dziękuję za wszelką pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata.legat 22.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 To zależy czy chodzi o ksero czy uwierzytelniony odpis decyzji. W sprawie tego pierwszego w większości urzędów wystarczy poprosić bez konieczności składania szczególnych wniosków:) Jeśli chodzi o uwierzytelniony odpis, polecam art 73 par. 2 k.p.a.: Strona może żądać uwierzytelnienia odpisów lub kopii akt sprawy lub wydania jej z akt sprawy uwierzytelnionych odpisów, o ile jest to uzasadnione ważnym interesem strony. We wniosku należałoby napisać co jest tym ważnym interesem np. konieczność wykorzystania pozwolenia do zgłoszenia zamiaru przystąpienia do użytkowania obiektu albo wynikający z prawa budowlanego obowiązek posiadania pozwolenia przez cały okres użytkowania obiektu Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts