olinek okrąglinek 22.08.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Chcę wystąpić o WZ z podziałem działki. Działka jest rolna. Nie ma PZP. Czy mogę "zaproponować" podział na działki mniejsze niż 3.000 m2? Oczywiście z wydzieloną drogą dojazdową do każdej. Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 23.08.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Jak najbardziej tak chociaż lepiej wystąp o WZ dla kilku budynków, jak dostaniesz to potem geodeta bez problemów Ci podzieli działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 23.08.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Jak najbardziej tak chociaż lepiej wystąp o WZ dla kilku budynków Dla kilku budynków jednorodzinnych na jednej działce rolnej? Dobrze rozumiem? Czy dla kilku budynków jednorodzinnych, ale każdy na osobnej wydzielonej działce? I jeszcze jedno: czy te wydzielone działki muszą mieć jednakową (zbliżoną) powierzchnię? Czy też jedna (ta, która ma zostać dla nas:)) może być sporo większa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 23.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dobrze rozumiesz, wystąp o WZ dla kilku domów na jednej dużej działce, jak dostaniesz to wtedy geodeta podzieli Ci teren, tak jak chcesz, oczywiście zgodnie z przepisami.ps. działka dla Was może być dużo większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 23.08.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dobrze rozumiesz, wystąp o WZ dla kilku domów na jednej dużej działce, jak dostaniesz to wtedy geodeta podzieli Ci teren, tak jak chcesz, oczywiście zgodnie z przepisami. A można kilkunastu? Tego pola mam 2 ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 24.08.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 możesz dla kilkunastu, ja właśnie robię podział dla klientki która dostała WZ dla maks. 11 budynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.08.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dzięki!A teraz mam problem z wypełnieniem wniosku. Na działce zamierzam wybudować:rodzaj zabudowy ........................................................charakterystyka inwestycji .............................................Parametry techniczne inwestycji:-pow. zabudowy............m2-gabaryty i wysokość.....-szer. elewacji frontowej..........itd. No i co z tym fantem zrobić? przeciez nie wiem, jakie domki będą chcieli budować potencjalni nabywcy działek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.08.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 janaroDzięki za dotychczasowe porady.niestety, okazało się, że sytuacja jest skomplikowana. Wysłałam wiadomość na priv. Jesli możesz, pomóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.08.2011 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Janar! Dobry człowieku! Pomóż! mam problem z wypełnieniem wniosku. Na działce zamierzam wybudować: rodzaj zabudowy ........................................................ charakterystyka inwestycji ............................................. Parametry techniczne inwestycji: -pow. zabudowy............m2 -gabaryty i wysokość..... -szer. elewacji frontowej.......... itd. No i co z tym fantem zrobić? przeciez nie wiem, jakie domki będą chcieli budować potencjalni nabywcy działek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 08.07.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Dzięki! A teraz mam problem z wypełnieniem wniosku. Na działce zamierzam wybudować: rodzaj zabudowy ........................................................ charakterystyka inwestycji ............................................. Parametry techniczne inwestycji: -pow. zabudowy............m2 -gabaryty i wysokość..... -szer. elewacji frontowej.......... itd. No i co z tym fantem zrobić? przeciez nie wiem, jakie domki będą chcieli budować potencjalni nabywcy działek.... Witam! Mnie również interesuje odpowiedź na to pytanie. Jak wypełnić wniosek o WZ dla kilku budynków? Wypełniał już ktoś z Was taki wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 09.07.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Pomoże ktoś?A moze zasadne jest najpierw udać się do geodety, czy taki podział jest w ogóle możliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 12.07.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Pomoże ktoś? A moze zasadne jest najpierw udać się do geodety, czy taki podział jest w ogóle możliwy? Jestem na dziś umówiona z geodetą. zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts