Lataren 23.08.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam, w związku z tym, że chce wykonać modernizację instalacji C.O. ze stali na miedź to raz a przede wszystkim schować rury w ścianie - jednak ani budżet ani warunki mieszkaniowe nie pozwolą na jednorazowe całkowite zadziałanie stąd moja prośba o poradę jak łączyć rury stalowe z miedzinymi - prosze równiez o linki na forum - gdyż ta wyszukiwarka jakoś mnie nie przekonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 25.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 W następujący sposóbrurę stalową gwintujesz skręcasz z przejściówką rurę miedzianą lutujesz łączenie rur stalowych z miedzianymi i google prawdę ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 25.08.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 No i jeszcze chyba trzeba się wystrzegać połączenia rura ocynkowana z przejściówką miedzianą (nie wiem jak mosiądz). Podobno takie połączenie lubi ostro korodować. Rura czarna + miedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts