SPIDER 04.01.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Witam Mam pytanko czy ktos budowal lub bedzie budowal ANASTAZJE z Archipelagu http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=281&ExtraNavText=Anastazja Pozdrawiam Spider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 11.03.2004 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Czy ktoś buduje (zbudował) ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 11.03.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Cytat przenoszę z Wymiany doświadczeń: A co? Anastazja nie jest fajna? O fajna!!! Jak najbardziej, to był projekt w którym moja małżonka niemalże zakochała się Zrezygnowaliśmy tylko i wyłącznie z powodu kasy, skomplikowamy dach, nieregularne kształty, wielkość....Przemówił jednak zdrowy rozsądek i wybraliśmy projekt o wiele skromniejszy. Muszę w tym momencie przyznać, że sprawcą tej decyzji było forum Muratora a raczej wszyscy Forumowicze udzielający rad. Uświadomili mi, że porywanie się na tego rodzaju domki jest nieco ryzykowne przy ograniczonym budżecie. Do tej pory kiedy przeglądamy projekty to Anastazja wzbudza w nas wiele emocji. Jeśli uważasz, że stać Cię na budowę takiego cacka no i oczywiście potem na utrzymanie to buduj Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 15.03.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Do Spidera oraz innych budujących Anastazje (jesli tacy są). Udało sie usunac humus i przy okazji odnależc zakopana wode. Niestety ładowarka pogieła troche rurke i trzeba bedzie ja wymienic. Buduje z ytonga 36,5cm, dach chyba bedzie z Braasa. koszt stanu surowego otwartego to 130tys. W tym 11000 robocizna za dach i 24000 robocizna za reszte. Acha budowa kolo Wrocławia. Jak już bedzie co, to zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 15.03.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 A, jeszcze zapomniałem napisac o schodach.Wejscie do sypialni na dole (zrobionej z pokoju tv) bedzie na wprost wejscia z wiatrołapu a do łazienki zrobionej z pom. gosp. na wprost bocznego wyjscia z salonu. Schody, patrzac z góry, beda miały rzut lit C. Bedą sie zaczynały przy wejsciu z wiatrołapu, potem wzdluz sciany lazienki a potem wzdłuż sciany sypialni nad wejsciem do niej. Kiedys bedzie mozna pierwszy segment wyprostowac , polaczyc z wiatrolapem i na gorze zrobic osobne mieszkanie (do wynajecia na stare lata albo dla dziecka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 12.05.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Buduje ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 12.05.2004 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 A co ma budowac jesli mozna spytac?Podaj link do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cosys 29.12.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Z prawie rocznym opóźnieniem, ale zawsze - szykujemy się do budowy tego domku - udało Ci się może zacząć prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cosys 29.12.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Buduje z ytonga 36,5cm, dach chyba bedzie z Braasa. koszt stanu surowego otwartego to 130tys. W tym 11000 robocizna za dach i 24000 robocizna za reszte. Acha budowa kolo Wrocławia. Jak już bedzie co, to zapraszam do oglądania. Z ciekawości - jak poszła budowa?? Mógłbyś napisać coś więcej o kolejnych etapach i przybliżonych kosztach? pzdr MK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 30.12.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Budowa poszla dobrze Nie wiem co napisać o kolejnych etapach, bo najpierw były fundamety, potem ściany nastepnie stropy itd. Normalnie, w sumie. Jeslichodzi o koszty, to przestałem liczyć po 2 misiącach budowy. I tak trzeba wydać tyle ile trzeba i liczenie tego niczego nie zmienia. Mogę tylko powiedzieć, że z ytongiem, dachówką ceramiczną, kominem klinkierowym, oknami drewnianymi, bez oszczędzania na innych istotnych elementach (zbrojenie, izolacje itp), z wykończonym parterem, poddaszem do póżniejszego wykończenia, bez tynków zewn. i bez wkładu własnej pracy koszt to ok 300tys. +- 30. Ale raczej plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cosys 30.12.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Kolejne etapy są ogólnie znane - pytałem z ciekawości jak wyglądał orientacyjny koszt fundamentów, stanu surowego otwartego, zamkniętego, instalacji. Na ile to wszystko odbiega od wyliczeń podanych tutaj: http://www.archipelag.pl/domek-kosztorys.php?KatID=3990400&ProjID=281 Czy koszt, który podałeś, obejmuje również koszt działki, czy nie? MK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 31.12.2004 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Nie jestem w stanie powiedzieć ile kosztował jaki etap. Jak mówiłem, już na poczatku przestałem liczyć. Doszedłem do wniosku, że i tak muszę budować dalej, sumowanie kosztów niczego mi nie zmieni a przysparza tylko kupę dodatkowej roboty i wymaga systematyczności. Mogę tylko powiedzieć, że dach (więżba z każdym elementem mocowanym do innego solidną blachą albo kątownikiem, dachówka ceramiczna angobowana, folia strotex, łaty, obróbki brass, robocizna) kosztował chyba nie całe 45tyś. okna z roletami 30tyś. Reszty nie wiem. Koszt, który podałem nie zawiera ceny działki ale zawiera wykończenie parteru. Np. drzwi wewn. tynki wewn. malowanie, podłogi, łazienkę zrobiona z kotłowni, meble do kuchni. No i garaż został poszerzony o 2m. A co? Budujesz Anastazję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cosys 31.12.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Dzięki. Szykujemy się na wiosnę, żeby ruszyć z budową - teraz kończymy załatwiać ostatnie formalności, gnębić architekta o szybsze naniesienie zmian (http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38676). Z ciekawości - co zmieniałeś w projekcie? (oprócz powiększonego garażu)? Może jakieś ogólne spostrzeżenia, uwagi?? MK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 03.01.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 W kotłowni zrobiłem łazienkę, w pokoju tv zmieniłem układ drzwi , podniosłem podłogę i zrobiłem tam gabinet. Na stare lata nie będę się wdrapywał na górę. Drzwi do łazienki i przyszłej sypialni są jedne przy drugich, sa obok nich wyłączniki kinkietów z holu i salonu. Kotłwnia jest w pom. gosp. w garażu. Wejscie do garażu jest z garderoby a ona jest odzielona drzwiami od holu. Zmieniłem układ schodów wewn. Wstawiłe dwa skrzydła balkonowe w ściane jadalni i dodałem drugi otwór do grila. Mogę smazyć kiełbaski siedzac przy stole w jadalni i nie muszę wycodzić przez salon ani obchodzić murka. Gril jest zamykany stalowymi drzwiczkami z jednej lub z drugiej strony. I tyle. Warto zmienić położenie pionu wc koło komina, tak by był z boku. Do wieńca trzeba dodać trzpienie i wieniec pod murłatę, bo inaczej chałupa pewnie sie zawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jalek 11.05.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 ja uważam że to super domek i gratuluje wszystkim którzy go wybrali trafnego wyboru. W tym roku zaczynam budowę anastazji i mam nadzieję że w przyszłym roku będę mógł w nim zamieszkać. Jeśli ktoś ma zdjęcia wybudowanej anastazji lub zna adres wybudowanej w okolicy Łodzi proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julek27 28.02.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Podciągam wątek. Sam buduję Anastazję i jestem ciekaw efektów wizualnych i problemów z wykonaniem na jakie napotkaliście. Ogólnie projekt nam się bardzo podobał zmian niewiele bo jak coś gdzieś to znowu w innym miejscu nie wychodziło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 01.03.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Z czego budujesz i na jakim jestes etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julek27 01.03.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 BK 36 odm 400 z kolbuszowej. Jestem wykończony wykończeniówką jestem po tynkach wewn, wszelkich instalacjach. Zewnętrznych narazie nie robię wacham się nad dociepleniem ściany 5cm wełny systemem fasrock XL rockwoola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 01.03.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Też się zastanawiałem ale okna będą zbyt głęboko osadzone, trzeba by je przestawiać. Położę tradycyjny tynk i zobaczę co będzie. Docieple ewentualnie ścianę pokoju tv i wnękę przy wejściu. Właściwie wszyscy, którzy radzą docieplić kirują się nie doświadczeniem tylko przeczuciem, a wełnę zawsze można dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julek27 01.03.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Okna mam w tej chwili zlicowane ze scianą. Po prostu to przemyslalem jak mam otynkowac to lepiej juz ocieplic i zapomniec o temacie. Koszty wiadomoale cóz.Moze masz jakies zdjecie swojej anastazji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts