Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyceny okien: MS więcej niż ona, czy Jezierski? Prosze o poradę..

Recommended Posts

Witam serdecznie

przymierzamy się do podpisania umowy na zakup i montaż stolarki okiennej. Z gąszcza wycen wybraliśmy dwie, najbardziej interesujące. Jedna pochodzi od MS Więcej niz okna, druga od firmy Jezierski. Poniżej obie oferty:

MS Więcej niż okna:

Obie wyceny dotyczą flagowego modelu TYTANOWEGOtermo, objętego promocją, w której pakiet trzyszybowy o współczynniku U=0,5W/m2K jest w cenie 1zł/m2. Uwzględniony dwustronny kolor złoty dąb. Wyceny różnią się rodzajem wzmocnienia profili.

Wersja ze WZMOCNIENIEM TERMICZNYM jest droższa ale cieplejsza co można sprawdzić na KALKULATORZE, gdzie może Pani uzyskać parametry dla każdego okna.

Profil wyposażony w wzmocnienie termicze jest cieplejszy o ok 25%, jego współczynnik wynosi U=1,0W/m2K co jest poparte CERTYFIKATEM.

I tak wersja droższa to: 26 200, zaś ,,mniej ciepła" to 24 200

Jezierski

Opcja 1. Profil SCHUCO PREMIUM ULTRA -kolor dwustronny, 6 komór w skrzydle, 6 komór w ramie, 3 uszczelki, szerokość ramy 82 mm, szerokość skrzydła 82 mm, okucia WINKHAUS activPilot, 4 stopniowy uchył we wszystkich kwaterach rozwierno uchylnych, w oknie dwuskrzydłowym 8 grzybków i zaczepów antywłamaniowych, regulacja docisku grzybkami (zima-lato), wszystkie skrzydła rozwierno-uchylne, listwa podokienna z termoizolacyjną taśmą rozprężną, aluminiowa klamka Hoppe Secustik z blokadą obrotu od zewnętrznej strony (4 kolory do wyboru), ciepła ramka w kolorze okleiny, blokada błędnego położenia klamki, klamka na każdym skrzydle w drzwiach z ruchomym słupkiem, , progi pod drzwi balkonowe, gwarancja 7 lat.

szklenie 4/16/4/16/4 k=0,5 W/m2K

Okna: 28 700 zł/brutto

Opcja 2.

Profil SCHUCO ELITA THERMO - kolor dwustronny, 5 komór w skrzydle, 5 komór w ramie, 2 uszczelki, szerokość ramy 70 mm, szerokość skrzydła 82 mm, okucia WINKHAUS activPilot, 4 stopniowy uchył we wszystkich kwaterach rozwierno uchylnych, w oknie dwuskrzydłowym 8 grzybków i zaczepów antywłamaniowych !!! , regulacja docisku grzybkami (zima-lato), wszystkie skrzydła rozwierno-uchylne, listwa podokienna z termoizolacyjną taśmą rozprężną, aluminiowa klamka Hoppe Secustik z blokadą obrotu od zewnętrznej strony (4 kolory do wyboru), ciepła ramka w kolorze okleiny, blokada błędnego położenia klamki, klamka na każdym skrzydle w drzwiach z ruchomym słupkiem, , progi systemowe pod drzwi balkonowe, gwarancja 7 lat. W oknach stałych szklenie 4/12/4/12/4 k=0,7 W/m2K , w pozostałych oknach szklenie : 4/16/4/16/4 k=0,5 W/m2K.

Okna: 25 800 zł/brutto

Teraz zastanawiamy się którą opcję wybrać - cenowo zamierzaliśmy sie zmieścić w kwocie 25 000, dlatego rozważamy Elita Jezierskiego, oraz obie opcje MS. Proszę o opinię, która wycena ma najlepszy stosunek jakości do ceny??

Pozdrawiam i z góry dziękuję,

jagoda

temat rzeka? to chyba tak było już o wszystkich firmach!

sprzedajac jezierskiego bede stronniczy wiec mozesz ominoć moja wypowiedź.Dla mnie profil schuco jest jednym z najlepszych jak nie najlepszym profilem dostepnym na rynku! M&S równiez nie maja złych okien ja jestem tylko na nie dla tej firmy ,a bardziej dla salonu w moim mieście bo znam osoby które tam montuja i opinie ludzi którzy maja teraz z tym dilerem problemy a on ich poprostu "olewa" .

Dlatego równie ważne jest tez to jacy fachowcy ci te okna zamontuja i jak zamontuja! serwis obu firm napewno dobry.(to tak w razie W)

• 1 year później...

To mail napisany po tym jak cierpliwość do Jezierskiego się skończyła. Prawie dwa miesiące w plecy.

Zastanówcie się dwa razy przed wyborem producenta okien:

"Witam,

za pośrednictwem dilera z Krakowa Pana Adama Brackiego, zamówiliśmy u Państwa 12 sztuk okien do domu jednorodzinnego PREMIUM ULTRA ANTRACYT, potrójne szklenie (zamówienie nr 2). W pierwszej wersji okna miały zostać zamontowany pod koniec marca. Drugi termin, to początek kwietnia po świętach. A trzeci termin to w połowie kwietnia. Po tym terminie nasze zamówienie było nadal w realizacji. Po rozmowie telefonicznej bezpośrednio z Państwa pracownikiem uzyskałem informację, że okna będą gotowe do odbioru 30.04.2013r. Umówiłem się więc z Panem Brackim na montaż w dniu 08.05.2013r. I już wiem, że montaż ten nie dojdzie do skutku.

Pragnę bez zbędnych ceregieli poinformować, że na montaż okien oczekuję do czwartku, tj 09.05.2013r. Po tym terminie dziękuję Państwu za współpracę i będę domagał się zwrotu wpłaconych pieniędzy od Pana Brackiego. Generalnie nie oczekuję od Państwa żadnej odpowiedzi. Wyjaśnienia uważam za zbytek i stratę czasu, ponieważ nie ma to dla mnie żadnego znaczenia w kontekście ponoszonych przeze mnie kosztów związanych z zaliczkowaniem pozostałych prac na budowie, które uzależnione są w 100% od montażu okien. O stracie czasu nawet nie wspominam.

Przyznam szczerze, że rzadko kiedy spotykam się z taką nonszalancją w traktowaniu klientów. Tym bardziej, że na rynku jest wiele firm oferujących dobre produkty. Ja przy wyborze kierowałem się solidnością Państwa firmy, renomą, długoletnią tradycją. Jak widać z realizacji mojego zamówienia przez OKNA JEZIERSKI, srodze się pomyliłem. Nie omieszkam podzielić się tą informacją z maksymalną liczbą znajomych, ze szczególnym uwzględnieniem forów budowlanych i blogów. Być może opinia jednego niezadowolonego klienta nic dla firmy Jezierski nie znaczy, ale kropla drąży skałę.

Marek Lach'