wperek 23.08.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam, ma spory dylemat - w remontowanym domu musimy wymienic posadzki (tzn skuc stare i zrobic wszystko od nowa - styropian 3cm, folia i wylewka 5-6cm) tylko nie wiemy w jakis sposob bedzie to najlepiej zrobic. Dom to jest typowy 3 pietrowy segment z poznych lat 80' (chcemy napewno zrobic nowe posadzki na 1 i 2 pietrze + ewentualnie poddasze - lacznie jakes 150m2).Na posadze planujemy polozyc lita deske debowa, szer 16cm i grubosc 21mm (mix długosci do 2600mm) wiec posadzka musi miec dobre parametry.Pytanie jak najlepiej ja wykonac? Mixokretem - ryzyko fachowosci ekipy dozującej proporcje składników łopatą, jakosc kruszywa (gdzie takie kupic w Warszawie?)Anhydryt - parkieciarz odradza jako ze ryzyku zwiazane ze słaba wytrzymałoscia na wilgosc takiej posadzkiMoze gotowy beton z gruszki - gdzie taki kupic w Wawie? Jaka jest jakosc? Czy na to trzeba lac samopoziomujaca wylewke?Chcielibysmy uslysze opinie inncyh, ktorzy mieli podobne przejscia/doswiadczeniaz gory gorąco dziekujewojtek ps. posadzke chyba musimy wymienic bo teraz to wyglada tak ze mamy strop, troche piasku, mata pilsniowa, 3,5cm wylewki betonowej z subitem po starej klepce - bylo juz troche fachowców u nas i same sprzeczne opinie - jedni mowia zeby skuwac i robic od nowa a inni twierdza zeby probowac naprawiac to co jest m.in poprzez wylania wartswy jakies dobrej posadzki samopoziomujacej. CO MYSLICIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 23.08.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Podaję kontakt o którym wspominałem wcześniej Tel. 723-338-141e-mail: [email protected]strona www: http://www.posadzkiwylewkimaszynowe.pl Przepraszam za spóżnienie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 23.08.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 I jeszcze jeden kontakt do firmy zajmującej się wylewkami : http://www.wylewka.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wperek 23.08.2011 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dziekuje bardzo za kontakty Panie Tadeuszu - Na Pana opini wiem ze mozna polegac. Co do wylewka.com to czytalem na forum ze jeden z forumowiczow mial z ta firma b. Przykre doswiadczenia, ktore znalazly swoj final w sadzie. Czy to byla jednorazowa wpadka ekipy, czy to raczej obnizenie lotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 24.08.2011 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Każdemu może się trafić wpadka co nie przesądza całokształcie firmy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wperek 24.08.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jakies opinie odnosnie posadzki anhydrytowe lub gotowej wylewki z betoniarni?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszka 26.08.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Pozowlę sobie tutaj ponowic moje pytanie - może ktoś odpowie. Pozdrawiam Witam! Mam pytanie do fachowców. Zdecydowałam się na położenie parkietu na poddaszu i jego olejowanie - aktualnie sa tam panele. Dom zamieszkany od pięciu lat. Dużo w wątku przewija sie na temat dobrego podłoża. Moje pytanie dotyczy właśnie tego. Mam strop drewniany. wygląda to tak że na dechach położona jest folia, na to wata i na to suche jastrycho - dwie warstwy - płyty kładzione na przemian (chyba dobrze to określiłam). Czy to dobre podłoże? Na pewno gładkie i przypuszczam, że jak sam nazwa wskazuje suche . Poddasze jest wykończone w gips kartonach - jest więc dosć sucho. Czy nie stwarza to ryzyka na rozsychanie parkietu. Może lepiej zdecydowac się na dechy? Wydaje mi się że ewentualne szpary w dechach nie wyglądaja tak żle jak w parkiecie (ale może tylko mi sie tak wydaje, bo na żywo nie widziałam). Jeżeli chcę położyć parkiet latem przyszłego roku to czy już powinnam go kupić (niektórzy tak mi radzą) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts