Pantrawa 23.08.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam!Jestem właścicielem niewielkiego mieszkania(28m2) na poddaszu w budynku kilku rodzinnym. Przez większość roku jestem za granica i tu mieszkam. W mieszkaniu znajduje się instalacja co oparta na piecu na paliwo stałe(węgiel, drewno). Za kilka lat ma być podłączony do budynku gaz. Szukam jakiegoś dobrego rozwiązania które pozwoli mi utrzymywać w sezonie zimowym temperaturę dodatnia w mieszkaniu podczas mojej nieobecności musi być bardzo bezpieczne i bez obsługowe. Myślę o jakiś grzałkach podłączanych do grzejników (coś w stylu grzejników łazienkowych). Wiele osób proponuje mi grzejniki konwektorowe bądź piece elektryczne ale ja nie mam zaufania do tego sprzętu- maja działać bez kontroli przez kilka miesięcy? Proszę o propozycje jak WY radzicie sobie w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 23.08.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 niema czegoś tak pewnego by gwarantować działanie przez kilka miesięcy bez jakiejkolwiek kontroli, dobrze Ci radzą ogrzewanie elektryczne w tej sytuacji jest najpewniejsze i odciąć wodę tak dla bezpieczeństwa zostawić puste rurki by jak ogrzewanie nawali nic nie mogło zamarznąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts