comandante 23.08.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 WitamZacząłem adaptację strychu. Przyszedł hydraulik, wyciął bruzdy w posadzce, położył rurki w peszlach, podłączył kaloryfery i poszedł. Zostałem z niezalanymi bruzdami. Czym to uzupełnić?Głębokość bruzdy 8 cm - 4cm styropianu i 4 cm wylewki betonowej. Szerokość od 15 do 30 cm - w zależności od miejsca.Czy najpierw uzupełnić warstwę izolacyjną a potem zalać jakąś gotową mieszanką wylewkową? Odpuścić sobie uzupełnianie styropianu i zalać wszystko - tylko czym? Gotowe mieszanki do posadzek jakie znalazłem mogą mieć grubość do 5 cm. Można zalać bruzdy powiedzmy w 2 etapach po 4 cm? Czy taka wylewka się nie skurczy i nie będzie trzeba jej jeszcze finalnie poziomować? Mam mnóstwo wątpliwości...Będę wdzięczny za wszelką radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
comandante 24.08.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Bruzdy wyglądają tak:https://www.dropbox.com/gallery/19986354/1/strych?h=737072 1. Czym uzupełnić braki? Jakąś pianką, fragmentami styropianu?2. jakiej mieszanki użyć? Znalazłem gotową w PSB do grubości 5cm. Gdyby nie uzupełniać izolacji POSADZKA CEMENTOWA 442 firmy kreisel może mieć 8 cm grubości.3. Z klamrami to dla mnie całkowita nowość. Możesz napisać jak to wygląda i jak się montuje? Nie mogę nic znaleźć z sieci. 4. Czy klejenie posadzki żywicą nie zmieni grubości w miejscu klejenia? Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamciak5 11.03.2019 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Witam Zacząłem adaptację strychu. Przyszedł hydraulik, wyciął bruzdy w posadzce, położył rurki w peszlach, podłączył kaloryfery i poszedł. Zostałem z niezalanymi bruzdami. Czym to uzupełnić? Głębokość bruzdy 8 cm - 4cm styropianu i 4 cm wylewki betonowej. Szerokość od 15 do 30 cm - w zależności od miejsca. Czy najpierw uzupełnić warstwę izolacyjną a potem zalać jakąś gotową mieszanką wylewkową? Odpuścić sobie uzupełnianie styropianu i zalać wszystko - tylko czym? Gotowe mieszanki do posadzek jakie znalazłem mogą mieć grubość do 5 cm. Można zalać bruzdy powiedzmy w 2 etapach po 4 cm? Czy taka wylewka się nie skurczy i nie będzie trzeba jej jeszcze finalnie poziomować? Mam mnóstwo wątpliwości... Będę wdzięczny za wszelką radę Witam czy mozna wiedziec czym w koncu zalatales bruzdy? Mamy ten sam problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts