flyer2 23.08.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam.Gmina w decyzji o warunkach zabudowy zawarła następujący zapis:"Przed wystąpieniem o lokalizację zjazdu należy zawrzeć umowę z m.st.Ww-a na ulepszenie nawierzchni ulicy na odcinku ok.70m od drogi asfaltowej do zjazdu"Mam wątpliwość czy gmina może żądać ode mnie ulepszenia drogi,która jest drogą gminną gruntową i w gestii gminy powinno być jej utrzymanie i modernizacja.Po za tym co oznacza określenie ulepszenie.Czyżbym miał ją wyasfaltować? i na jakiej podstawie prawnej.Nikt w gminie nie potrafił kompetentnie mi tego wytłumaczyć.Czy ma ktoś pomysł jak to rozwikłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 29.08.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Poproś o inne warunki zabudowy. Jasno wynika że gmina "umyła ręce" i musisz ustalić z Warszawą kto pokryje koszty.Zgadza się że w kwestii gminy jest utrzymanie drogi gminnej, jako właściciel tej drogi zawarła z Tobą umowę że Ty zajmiesz się ulepszeniem.Co oznacza ulepszenie - nie wiem. Koresponduj z gminą pisemnie aby został historia, ja bym napisał pismo do burmistrza (lub odpowiednika) z prośbą o wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flyer2 29.08.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja z gminą nie zawierałem żadnej umowy i nie mam zamiaru tego robić.To gmina stara się mi bezprawnie narzucić swoje warunki.Wystąpiłem z pismem o wykreślenie tego punktu z WZ i czekam na odpowiedż.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flyer2 02.10.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Warto walczyć z kretynizmem.Zmusiłem gminę do wykreślenia z warunków zabudowy bzdurnego zapisu o ulepszeniu nawierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts