Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Całkiem przyjemny dla oka. Duzym minusem są schody kręcone po których bardzo ciężko wnieść (czy to możliwe?) szafę lub łóżko. Dziwne że przy tych powierzchniach nie udało się wygospodarować miejsca na wygodną klatkę schodową. Z pewnością dosyć drogi dom, gdyby nie dach z wieloma spadkami miałby około 280-300 metrów powierzchni użytkowej. . Dobre miejsce na grilla na tarasie

Jestem poważnie zainteresowana projektem HELIOS, lecz chciałabym poddać jego Waszej ocenie.

Co ewentualnie należałoby zmienić. Powiedzcie proszę o zaletach i wadach tego domku. Bardzo proszę o opinie. Dla bardziej zainteresowanych podaje link pracowni z projektem HELIOS: http://www.domyarkady.pl/start.html

....... Pozdrawiam :lol:

Niestety, nie umiem wstawić zdjęcia i rzutu :oops: ...

Nie podobają mi się okna dachowe, a tym domu jest ich sporo. Wybierając dom dla siebie zwracałam uwagę na oświetlenie pokoi na poddaszu. Wolałam mieć "tradycyjne" okna w ścianach szczytowych, nawet kosztem mniejszej ilości światła (w tym projekcie nie ma ścian szczytowych). Pokoje z oknami dachowymi nie wygladają od wewnątrz zbyt atrakcyjnie. Ale to jest tylko moje zdanie, jest sporo zwolenników okien połaciowych.

Popieram przedmówcę co do schodów, są bardzo niewygodne, niebezpieczne wręcz. Chyba najlepsze są ze spocznikiem.

Dom jest ogromny, co do wad i zalet ciężko cos powiedzieć poza tym, że drogi w budowie i utrzymaniu, może warto pokusić się o projekt indywidualny z projektem wnętrz, ale na podstawie tego co widzę na projekcie to:

na-

-kręte schody, przy takiej powierzchni brak miejsca na normalne, daje dużo do myślenia nad jakością projektu

-WC za blisko salonu

na+

nie widzę jakichś wielkich plusów oprócz tego, że dom jest duży, wygodny i niezbędna jest pomoc architekta wnętrz, bądź uzdolniony właściciel.

Jednym słowem, luksusowa willa, mając taki budżet na budowę i utrzymanie porozmwaiał bym z architektem indywidualnie

• 3 years później...