zofia 11.03.2004 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Co sądzicie o HELIOSIE (http://www.domyarkady.pl)??!Może jakieś uwagi? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gothan 12.03.2004 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Całkiem przyjemny dla oka. Duzym minusem są schody kręcone po których bardzo ciężko wnieść (czy to możliwe?) szafę lub łóżko. Dziwne że przy tych powierzchniach nie udało się wygospodarować miejsca na wygodną klatkę schodową. Z pewnością dosyć drogi dom, gdyby nie dach z wieloma spadkami miałby około 280-300 metrów powierzchni użytkowej. . Dobre miejsce na grilla na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofia 12.03.2004 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Jestem poważnie zainteresowana projektem HELIOS, lecz chciałabym poddać jego Waszej ocenie. Co ewentualnie należałoby zmienić. Powiedzcie proszę o zaletach i wadach tego domku. Bardzo proszę o opinie. Dla bardziej zainteresowanych podaje link pracowni z projektem HELIOS: http://www.domyarkady.pl/start.html ....... Pozdrawiam Niestety, nie umiem wstawić zdjęcia i rzutu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordo 13.03.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Moim zdaniem w takim dużym domu mogłyby być lepiej rozwiazane schody na poddasze - kręcone sa b.niewygodne i trudno po nich wnieśc coś większego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 13.03.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Nie podobają mi się okna dachowe, a tym domu jest ich sporo. Wybierając dom dla siebie zwracałam uwagę na oświetlenie pokoi na poddaszu. Wolałam mieć "tradycyjne" okna w ścianach szczytowych, nawet kosztem mniejszej ilości światła (w tym projekcie nie ma ścian szczytowych). Pokoje z oknami dachowymi nie wygladają od wewnątrz zbyt atrakcyjnie. Ale to jest tylko moje zdanie, jest sporo zwolenników okien połaciowych. Popieram przedmówcę co do schodów, są bardzo niewygodne, niebezpieczne wręcz. Chyba najlepsze są ze spocznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 13.03.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Dom jest ogromny, co do wad i zalet ciężko cos powiedzieć poza tym, że drogi w budowie i utrzymaniu, może warto pokusić się o projekt indywidualny z projektem wnętrz, ale na podstawie tego co widzę na projekcie to:na--kręte schody, przy takiej powierzchni brak miejsca na normalne, daje dużo do myślenia nad jakością projektu-WC za blisko salonuna+nie widzę jakichś wielkich plusów oprócz tego, że dom jest duży, wygodny i niezbędna jest pomoc architekta wnętrz, bądź uzdolniony właściciel. Jednym słowem, luksusowa willa, mając taki budżet na budowę i utrzymanie porozmwaiał bym z architektem indywidualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamadawidka 05.07.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Proszę o kontakt osoby, które rozpoczęły lub skończyły budowę domu Ajax lub Helios pracowni Arkada.Będę wdzięczna za informacje o kosztach budowy i zdjęcia z realizacji.pozdrawiam http://www.domyarkady.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts