Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak pozbyć sie nieprzyjemnych zapachów z pomieszczenia

Recommended Posts

Witam,

Posiadam pomieszczenie ok 70m2. Na co dzien są tam otwarte drzwi wejściowe, nie ma zadnych dodatkowych wyjsc wentylacyjnych. W pomieszczeniu trzymam obuwie, ktore ma bardzo intensywny zapach gumy. Stosowalem standardowe "hipermarketowe" odświeżacze powietrza ale sa zbyt slabe. Myslalem zeby uzyć jakiegos profesjonalnego odświeżacza powietrza i/lub dodac do tego jeszcze jakis pochłaniacz zapachów. Doradzcie mi mozna zastosowac aby zniwelowac zapach gumy i uzyskać przyjemny efekt zapachowy.

link do odświerzacza, sam nie wiem jak dzialaja i czy sa wystarczajaco mocne

http://www.nopex.com.pl/ods_powietrza.html

z gory dziekuje za pomoc

Myślę że chodzi o zaplecze w sklepie obuwniczym, jeśli nie to nie ważne, problem podobny ;)

Tylko wentylacja całodobowa i to spora tu pomoże.

Nie wiem jak to wygląda w rzucie ale robisz 2 dziury i wstawiasz w wentylatory ( np. kanałowe ) .

Takie?

http://allegro.pl/wentylator-kanalowy-vkov-160-mm-140m3-h-ebm-niemcy-i1788408946.html

dzieki Piczman

czyli taka wentylacja to byloby jakies rozwiazanie, a jak myslicie mam jeszcze dwie rzeczy na mysli; pierwsza do pochłaniacz zapachow czy ma sens jego stosowanie lacznie z tymi wentylatorami

a drugie to jak juz jestem przy temaie to mozecie polecic jakies przemyslowe odświezacze powietrza ktore sprawdzily by sie na ok 60m2, mialem 3 sztuki hipermarketowych ale porazka

a co sadzicie o takich urzadzeniach, przenosne w celu rozpylania zapachu:

http://www.taniejaranie.pl/-system-rozdmuchujacy-ona-breeze-256

to urzadzenie ma wiatrak wiec powinno dosc intensywnie rozpylac zapach, zastanawiam sie wlasnie na czyms takim w celu tylko wprowadzenia innego zapachu, czy sadzicie ze w pomieszczeniu ze slaba wentylacja takie urzadzenie badz podbone sprwadza sie?

• 1 month później...

Hej ; )

To wszystko co ludzie piszą to nie jest dobry wybór odświeżacza.

To co ja ci polecę uwierz, że spodoba ci się najbardziej.

Jest to najlepszy wybór z pośród tych wszystkich odświeżaczy powietrza. Też przez długi czas szukałam odpowiedniego odświeżacza i wydałam już na prawdę dużo pieniędzy na te wszystkie bezsensowne urządzenia. I już naprawdę miałam tego dość, a potrzebowałam go bardzo, ponieważ jestem alergiczką. I dość przypadkiem podczas szukania odświeżaczy wpadłam na RainMate powiedziałam sobie, że spróbuję ten ostatni raz i zakupie. Uwierz mi kochana, że jest cudowny mam go już prawie 3 lata nigdy nie miałam z nim żadnych problemów. Podczas wiosny gdy spadają pyłki jest to dla mnie ukojenie. A przy okazji po pokojach roznosi mi się cudowny zapach i zawsze jak przyjaciółki do mnie przychodzą to chwalą, że o Boże jak tu u Ciebie pięknie pachnie i same zakupiły sobie Rain Mate. Dlatego warto, bardzo polecam. Właśnie tak się składam, że piszę do Ciebie bo mam do sprzedania na allegro jedno takie urządzenie bo dostałam w prezencie więc bardzo zapraszam pod ten link allegro.pl/rain-mate-i1884722095.html jakbyś miała jakie kolwiek pytania to proszę je kierować na mój adres e-mail [email protected] Gwarantuję ci, że ten odświeżacz szybko i z łatwością usunie twój problem, oraz będziesz się cieszyć przyjemnym zapachem niż dotychczas. Jest on bardzo wydajny, ponieważ nie pożera dużo prądu i jest także bardzo łatwy w obsłudze oraz może działać na okrągło ile tylko chcesz dopóki nie odepniesz go z kontaktu a zapach nie ulatnia się przez całą dobę. ; ) Pozdrawiam .