Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pex a grzejniki

zbyszek1982

Recommended Posts

to mnie teraz podlamales a juz myslem ze dam grzejniki w pexie...kurde wkurza mnie to ze piec z nadmuchem, z sterownikami a ja musze i tak dawac miedz!!!

jak producent pieca da gwarancję że nie zagotuje wody to możesz dawać pex ale pexm nie zrobisz instalacji grawitacyjnej, to że piec ma sterownik i nadmuch nie zmienia podstawy że zapalone paliwo znajduje się w środku a w gazowych czy olejowych w momencie braku prądu następuje natychmiastowe odcięcie dopływu paliwa i to brak paliwa daje 100% gwarancji że nic się nie przegrzeje

jak producent pieca da gwarancję że nie zagotuje wody to możesz dawać pex ale pexm nie zrobisz instalacji grawitacyjnej, to że piec ma sterownik i nadmuch nie zmienia podstawy że zapalone paliwo znajduje się w środku a w gazowych czy olejowych w momencie braku prądu następuje natychmiastowe odcięcie dopływu paliwa i to brak paliwa daje 100% gwarancji że nic się nie przegrzeje

wiem ze hydraulik bedzie dawal naczynko zbiorcze w nawyższym pkt domu (strych) czy to wlasnie jest zwiazane z grawitacja?bedzie je dawał w miedzi tyle pamietam z tego co mowił

to wyniesie mnie ponoc sporo wiecej rozwiazanie. Jakos jestem bardziej przychylny przy piecu z sterownikiem, nadmuchem na paliwo stałe....:do opcji :

cala kotłownia w miedzi od niej w miedzi do naczynia zbiorczego, a pozniej a poza kotlownia pexem na parterze podlogówke i poddaszu grzejniki ale po Twoich radach nabralem watpliwości.