zbyszek1982 28.08.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 to mnie teraz podlamales a juz myslem ze dam grzejniki w pexie...kurde wkurza mnie to ze piec z nadmuchem, z sterownikami a ja musze i tak dawac miedz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 28.08.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 to mnie teraz podlamales a juz myslem ze dam grzejniki w pexie...kurde wkurza mnie to ze piec z nadmuchem, z sterownikami a ja musze i tak dawac miedz!!! jak producent pieca da gwarancję że nie zagotuje wody to możesz dawać pex ale pexm nie zrobisz instalacji grawitacyjnej, to że piec ma sterownik i nadmuch nie zmienia podstawy że zapalone paliwo znajduje się w środku a w gazowych czy olejowych w momencie braku prądu następuje natychmiastowe odcięcie dopływu paliwa i to brak paliwa daje 100% gwarancji że nic się nie przegrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.08.2011 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 jak producent pieca da gwarancję że nie zagotuje wody to możesz dawać pex ale pexm nie zrobisz instalacji grawitacyjnej, to że piec ma sterownik i nadmuch nie zmienia podstawy że zapalone paliwo znajduje się w środku a w gazowych czy olejowych w momencie braku prądu następuje natychmiastowe odcięcie dopływu paliwa i to brak paliwa daje 100% gwarancji że nic się nie przegrzeje wiem ze hydraulik bedzie dawal naczynko zbiorcze w nawyższym pkt domu (strych) czy to wlasnie jest zwiazane z grawitacja?bedzie je dawał w miedzi tyle pamietam z tego co mowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 29.08.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 wiem ze hydraulik bedzie dawal naczynko zbiorcze w nawyższym pkt domu (strych) czy to wlasnie jest zwiazane z grawitacja?bedzie je dawał w miedzi tyle pamietam z tego co mowił to oznacza ze system będzie otwarty bardzo prawidłowo do pieca na paliwo stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.08.2011 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 he niezle mi sie namieszało w głowie teraz...juz nie wiem co robic;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 29.08.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 zaproś hydraulika na rozmowy zapisz to co Ci proponuje albo poproś o wycenę i to możesz na forum skonfrontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.08.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 to wyniesie mnie ponoc sporo wiecej rozwiazanie. Jakos jestem bardziej przychylny przy piecu z sterownikiem, nadmuchem na paliwo stałe....:do opcji :cala kotłownia w miedzi od niej w miedzi do naczynia zbiorczego, a pozniej a poza kotlownia pexem na parterze podlogówke i poddaszu grzejniki ale po Twoich radach nabralem watpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts