Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czysty komin

Recommended Posts

Witam Wszystkich !

Mam pytanie na temat środka do czyszczenia pieca i konina z sadzy "Flamit Antysadza, czy jest skuteczny i czy nie szkodzi kominowi. Komin jest bardzo zarośnięty smołą. Czy są inne środki bardziej skuteczne niż Flamit.

Witam Wszystkich !

Mam pytanie na temat środka do czyszczenia pieca i konina z sadzy "Flamit Antysadza, czy jest skuteczny i czy nie szkodzi kominowi. Komin jest bardzo zarośnięty smołą. Czy są inne środki bardziej skuteczne niż Flamit.

dobry kominiarz

Komin nie tylko wyczyści , ale i sadze z wyczystki wybierze.

Nie drapie szczotką stalową po "kwasiakach".

Nie wali kulą ,zanim nie zapyta i obejrzy co jest na dole.

Wystawi opinię zgodną ze stanem faktycznym kanałów.

Gość elka51
Nie pytałem o kominiarza tylko o Flamit i inne środki do czyszczenia pieca i komina, więc nie piszcie o kominiarzach. Kominiarz tego dobrze nie wyczyści no chyba że przepuszczę go przez komin i będzie go skrobał.

Jeżeli kominiarz nie jest w stanie wyczyścić komina to tym bardziej środek chemiczny wrzucany do paleniska...

Powiedziałbym raczej ,ze są porządne ośrodki kominiarskie robiące

szkolenia podobne do moich ,dysponujące sprzętem doskonalszym

od powszechnie używanego. W naszych stronach jest to ośrodek

w Puszczykowie lub w Gnieźnie. Pierwszy kominiarzy , drugi

producenta kominów - Jeremiasa.

Komin zarósł od złego spalania. Mam piec Camino i paliłem od dołu, teraz palę w nim od góry. Piec w środku się ładnie oczyścił co do komina to jest mocna zarośnięty smołą i ciężko ją zeskrobać dlatego pytam czy są inne środki do czyszczenia niż KOMINIARZ.

Gość elka51
Komin zarósł od złego spalania. Mam piec Camino i paliłem od dołu, teraz palę w nim od góry. Piec w środku się ładnie oczyścił co do komina to jest mocna zarośnięty smołą i ciężko ją zeskrobać dlatego pytam czy są inne środki do czyszczenia niż KOMINIARZ.

Nie od złego "spalania" tylko od palenia mokrym drewnem...

Napisz jak mogło dojść do mocnego zarośnięcia komina smołą ? Kominiarz nie robił u Ciebie obowiązkowych i nałożonych na każdego właściciela nieruchomości przeglądów kominiarskich?

A jak "robił" to nie widział syfu w kominie?

Edytowane przez elka51