Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, mam zamiar kupić drzwi garażowe uchylne z wmontowanymi drzwiami wejściowymi i zastanawiam się na wyborem pomiędzy firmą Wiśniowski i Łęgbud, brama Łęgbudu w takiej opcji jest troche tańsza (250zł) i nie wiem czy warto dać więcej i kupić Wiśniowskiego czy mniej i kupić Łęgbudu???Może ma ktoś z Was drzwi garażąowe Łęgbudu i czy są to solidne drzwi.... i jak się one mają w porównaniu z drzwiami Wiśniowskiego???? która z tych firm jest leprza, tzn solidniejsza???
https://forum.murator.pl/topic/16019-jakie-drzwi-gara%C5%BCowe-wi%C5%9Bniowskiego-czy-%C5%82%C4%99gbudu/

Wyglądają podobnie. Myślę że różnica cen wynika z marki - Wiśniowski to jednak bardziej znana firma.

Już miałem brać Łęgbud, ale trafiła się promocja Wiśniowskiego, wskutek czego wyszedł tak samo jak Łędbud.

jurasz, a widziałeś drzwi obydwu tych firm?ale nie na zdjęciu tylko tak na żywo???Warto jest dopłacać 250 zł do Wiśniowskiego czy lepiej wziąść tańsze (teoretycznie identyczne) drzwi Łęgbudu???Wiśniowski ma chyba zasłonięte te sprężyny a w Łęgbudzie chyba są one na wierzchu...???A jak z grubością skrzydła?No już sam nie wiem...
Gość GOŚĆ bimer
nie wiem jak na dzisiejszy czas ale Łęgbud był niesłowny w dostawie na jesieni wogóle robili łaskę że cokolwiek przywozili fakt suche zamówienie zero zaliczki ale to mimo wszystko obowiązyje do terminowości dostawy

Pół roku temu drążyliśmy podobny dylemat: Wiśniowski czy Hormann ?

W końcu zdecydowaliśmy się na zupełnie coś innego. Znajomy pokazał nam obrazki bramy bocznej otwieranej przesuwnie na ścianę wewnętrzną garażu. Niesamowicie prosty, a przez to niezawodny patent bez sprężyn, problemów z ich żywotnością itp. Można było wyeliminować z bramy drzwi, bo brama otwiera się na taką szerokość, jaka jest w danym momencie potrzebna. Pooglądaliśmy bramę w naturze i od grudnia mamy taką, na dodatek w kolorze stolarki okiennej. Jeśli chcesz – wyślemy namiary na priv.