Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt stanu zerowego - Poznań - Proszę o opinię.

unicron

Recommended Posts

Witam,

przymierzam się do wykonania stanu zerowego w październiku tego roku.

Dom o pow. zabudowy około 140m2.

Rzut i opis fundamentów:

3_rzut.jpg2_rzut.jpg

Jaka wg Was jest rozsądna cena za wykonanie całości wraz z materiałem i sprzętem (Od jedej z firm otrzymałem wycenę na poziomie 57tyz zł netto)?

Pozdrawiam serdecznie,

Krzysztof.

3_rzut.jpg

2_rzut.jpg

Nie idzie otwozyc tego kosztorysu...

ja za cały fundament dom200m2pow użytkowej zapłaciłem 18500zl ale bardzo dużo robiłem sam, myślę ze się opłacało... warto pomyśleć, zrobić niektóre rzeczy samemu i zostawić troszkę pieniążków w portfelu:)

pozdrawiam:)

Edytowane przez pawel2210

• 2 weeks później...
Witam Państwa. W przyszłym roku zamierzam zacząć budowę domu, tj. tylko poziom zero chciałbym zrobić, ale dom będzie z pełnym podpiwniczeniem. Projekt jest dopiero robiony wiec za wiele nie mogę powiedzieć, ale mniej więcej powierzchnia zabudowy będzie około 110m. Może orientuje się ktoś ile to może mnie wynieść (działka sucha-piasek). A może ktoś budował dom z pełnym podpiwniczeniem i chciał by się podzielić wiedzą ile go kosztował poziom zero? Bardzo bym był wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Nie robiłem badań, ale wszyscy sąsiedzi obok mają podpiwniczenia (Najbliższy sąsiad z podpiwniczeniem ma oddalony dom od mojego o ok 8m) i mówili ze sam piach, który na budowę brali (taki czysty). I po żadnej powodzi ostatnich lat ani śladu wody, wiec uważam ze zbędne wydawać 1000zł na geologa!