jurgi 25.08.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu umieściłem temat ale dopiero zaczynam swoją przygodę z forum i remontami. Może zacznę od początku - chciałbym wyremontować przedpokój, ale nie bardzo mam pomysł jak. Poniżej zamieszczam zdjęcia, może ktoś coś poradzi, podpowie. (dom to kostka z lat siedemdziesiątych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 25.08.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 co chcesz zrobić?wymieniać drzwi, zdjąć boazerię, zmienić oświetlenie, czy tylko przemalować kawałek ściany i sufit? jaki masz budżet na ten remont? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgi 25.08.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Na pewno chcę zdjąć boazerię i podłogę, na ścianach mam zamiar dać gładź, na podłogę chyba posadzkę cementową i panele. Drzwi na tą chwile zostaną ponieważ w dalszej kolejności chciałbym zrobić to samo również w pokojach. W dalszej kolejności oczywista jakieś malowanie. Co do oświetlenia myślałem o jakiejś zabudowie GK w taki sposób aby ukryć rurę od CO która biegnie pod sufitem. A budżet to tak nie najtaniej ale w granicach rozsądku i żeby miało jakąś trwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgi 26.08.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Nikt już więcej nie ma pomysłu jak to urządzić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SidieN 28.08.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Pomysly? Kazdy ma inne, bo kazdy ma inny gust. To czy wykonczysz pomieszczenie tapeta, farba, stiukiem, czy kaflami to juz twoja indywidualna sprawa. Piszesz, ze w przyszlosci chcesz remontowac reszte domu, staraj sie tak robic zeby wszystko do siebie pasowalo. Ja u siebie juz po fakcie stwierdzilem ze wszedzie chcialbym miec takie same podlogi, a poczatkowo staralem sie podlogami dzielic pomieszczenia. Odnosnie bardziej technicznej strony remontu:- jesli ma byc tanio i szybko to zerwij boazerie i na sciany naklej regipsy. Pomieszczenie bedzie wygladalo zupelnie inaczej, w tym momencie latwiej bedzie zaplanowac wykonczenie.- chcesz schowac rure pod sufitem wiec sufit podwieszany, albo plaski, albo cos podobnego to tego z watku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?185155-sufit-podwieszany-rama tylko ze "przytilony' do bocznych scian. Przy takim suficie widzi mie sie jeszcze dwustopniowe oswietlenie. Jeden stopien to lekka poswiata natomiast drugi to juz swiatlo "robocze". Poogladaj zrealizowane remonty znajdziesz cos podobnego.- pomysl co zrobic z kaloryferem - piszesz, ze chcesz w przyszlosci zmienic drzwi do pokoi. Same drzwi czy z futrynami? troche bez sesu buloby zrobienie teraz przedpokoju a pozniej rozrycie go zeby wymienic futryny.- jesli cale mieszkanie ma byc remontowane w najblizszym czasie pomysl nad pociagnieciem nowej elektryki. Po zrobieniu scian, sufitu, oswietlenia ewentualnie drzwi i kaloryfera ostateczne wykonczenie to juz pikus. zawsze mozna sciany pomalowac,a jesli sie okaze ze czegos Ci brakuje to dolozyc pasek tapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts