budowlany_laik 25.08.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Mam w paru rurach spustowych przesunięty lej względem rury spustowej (nie są w jednej pionowej linii - położenie skorygowane jest "kolankiem"). Patrz zdjęcie. Czy mogę to reklamować? Czy nie jest to zgodne ze sztuką dekarską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 25.08.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 dziwny temat, bo bezproblemowo można było skośną rurę skrócić i zrobić na wprost.Czy jest to zgodne ze sztuka...hmm. W wielu przypadkach tak sie robi ale zawsze jest jakiś powód np. trzeba coś ominąć, bądź woda w tym miejscu nie powinna być wylewana z racji tego iż np będzie tu taras, ewentualnie idzie odwodnienie i wlot do niego jest dalej, powodów może być wiele i takie zamocowanie błędem nie jest. Aczkolwiek jeżeli nie ma żadnych przeszkód to przeważnie robi się na wprost, chodzi o efekt wizualny, nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 25.08.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Dodam, że położenie rur spustowych było wyznaczone przez zamocowaniem rynien (lejów). Mi też chodzi tylko o efekt wizualny, a raczej jego brak w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.09.2011 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Skoro usytuowanie rur było wiadome a Tobie się taki skos nie podoba to dekarz musi to poprawić. Błędu w sztuce dekarskiej nie ma. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts