gahan 25.08.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Postanowiłam pomalować szafki i szafy ze starej meblościanki ( wiem, wiem, zwariowałam, ale póki nie kupimy nowych szaf do sypialni, stare odnowione muszą nam jakiś czas posłużyć ).Fronty są fornirowane dębem, który po latach zrobił się ciemny. Na gładkim froncie naklejone są frezowane listwy, również dębowe.Pomalowane matowym lakierem.Chciałam pomalować je na biało tak,żeby było widać delikatnie usłojenie z forniru. Kupiłam farbę akrylową z Dekoralu, zmatowiłam powierzchnię, pomalowałam dwa razy, ale zostają okropne smugi i kolor wychodzi niejednolity.Może ktoś mógłby mi doradzić jaką wybrać farbę?Chcę pomalować również na biało stare, drewniane krzesła, które w tej chwili są zapuszczone jakąś ciemno-brązową farbą. Nie jest to farba olejna, bo drewno jest nadal wyczuwalne pod palcami i lekko szorstkie.Odnawiał ktoś z Was stare meble we własnym zakresie?Acha, oczywiście chciałabym już później, w trakcie użytkowania móc meble spokojnie umyć/ przetrzeć na wilgotno. Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts