ron5 26.08.2011 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam,mam mieszkanie wakacyjne,które wynajmuję turystom.Woda w tam jest twarda.W związku z tym mam wciąż problemy ze spłuczką wc,mam przepuszczanie wody przez zawór,klapka spustowa się blokuje itd.Chciałbym zainstalować tam wc kompakt i poszukuję takiego,który będzie możliwie bezawaryjny.Czy możecie polecić jaki wybrać?Na co zwrócić uwagę?W Castoramie polecili mi niedrogi z nieznanej firmy ,powiedzieli,że ma super zawór Gerberita.Estetyka jest drugorzędna,mieszkanie jest skromne.Z góry dziękuję i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.08.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Niedrogi, z nieznanej firmy, to pewnie będzie pewnie jakiś chińczyk. Nie wiem, na jakiej podstawie sprzedawca ze sklepu twierdzi, że chińczycy, produkując tani kibel montują do niego zawór drogiej, markowej firmy, ale delikatnie to określę: nie wierzę w to. Nie musisz zmieniać kompaktu, jesli nie jest potłuczony, popękany, itp. Sam zawór można zmienić w całości. Choćby na geberitowy. Wyjdzie taniej, niż nowy kompakt, nawet chiński. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ron5 26.08.2011 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 ten,który mam tam w mieszkaniu to muszla ze spłuczką osobną,jest to za granicą i chcę wymienić na coś do czego będę mógł dokupić części.Ten z Castoramy był polski (Inkerit czy podobnie) z zaworem Geberita i słowacką (!!!) deską wolnoopadającą w komplecie wszystko za 280 pln.Mi najbardziej chodzi o zawory i wnętrze,aby było niezawodne i były zamienniki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.08.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Ale wiesz na pewno, że on miał ten zawór geberita, nie wiem, widziałeś napis na pudełku, czy coś w tym stylu? Czy opierasz się jedynie na zdani sprzedawcy? Bo wiesz, nie chcę marudzić, nie znam tego kibla i być może się mylę, ale "Panie, to auto jest może firmy krzak i karoserię ma z blachy od konserw, ale za to silnik ma mercedesa" to baaardzo popularny i bardzo często słyszany "chłyt reklamowy". Oj, ileż ja już razy go słyszałem, wiertarki noname, ale za to z silnikiem Boscha, telewizory "Prince" z kineskopem (dawne czasy) Philipsa - wszystko byle sprzedać. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 27.08.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 jeśli chodzi o coś bardziej niezawodnego to trzeba patrzeć na wc do użytku komercyjnego ale na pewno cena będzie wyższa, ja podpowiem Ci taką firmę "Koło" to jedna z lepszych polskich firm która od dawna jest na rynku i na pewno na nim pozostanie więc z częściami zamiennymi nie będzie problemu, jak Jarek Ci napisał firmy krzak to żadna gwarancja może zniknąć z tego runku nim się pojawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts