aro_40 26.08.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, Mam blaszaną wannę, zabudowaną, która w trakcie użytkowania została poobijana. Efektem tego pojawiłą się rdza. Pytanko, czy powinienem to wyczyścić z rdzy i wyrównać powstałe wgłębienia na przykład szpachlą blacharską? I czym to potem pomalować? Wiem, w marketach są zestawy, ale to do napraw wanien z kompozytów zas sprzedawcy nie potrafili mi odpowiedzieć czy nadaje się to do wanien blaszanych. Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez aro_40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.10.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Do tego się nadają tylko farby chemoutwardzalne, dwukomponentowe (tzw 2K).Beckers ma farby 0,5 l - 160 pln (parę lat temu) poliuretanowe do tego celu.- > grunt + farba. Porażająca cena.Efekt umiarkowany . koniecznośc dobrego zmatowienia podłoża przed malowaniem (szlifierka).Wszystkie 1 komponentowe farby nie mają szans przeżyć, 2 k zdechną troche póżniej...Podobno są też epoksysydowe , nie znam szczegółów.Nie widziałem nigdy dobrze zrobipnej wanny po renowacji tego typu.Z działąn losowych - 2 komponentowe farby z gruntami systemowymi do malowań antykorozyjnych np. Teknos, PPG lub podobne - ale to pordnictwo bez gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 19.10.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam, Mam blaszaną wannę, zabudowaną, która w trakcie użytkowania została poobijana. Efektem tego pojawiłą się rdza. Pytanko, czy powinienem to wyczyścić z rdzy i wyrównać powstałe wgłębienia na przykład szpachlą blacharską? I czym to potem pomalować? Wiem, w marketach są zestawy, ale to do napraw wanien z kompozytów zas sprzedawcy nie potrafili mi odpowiedzieć czy nadaje się to do wanien blaszanych. Są również zestawy do naprawy wanien blaszanych-emaliowanych.Z tym,że trwałość takiej naprawy też nie jest zbyt długotrwała.Chciał nie chciał trzeba przymierzyć się do wymiany wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 28.10.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 mądry polak po szkodzie trzeba bedzie wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anuleek 28.10.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Dobrze wiedzieć ze można naprawić wannę, mam ten sam problem z pobijaną wanną, ana razie nie mam czasu ani ochoty na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
New Trendy 03.11.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Przy okazji rozmowy o wannach, mogę podsunąć dobry pomysł na ulepszenie funkcjonalności wanny dzięki zamontowaniu parawanu, np takiego jak tu http://newtrendy.pl/pl/serie/Soleo---Nowosc/Parawany-wannowe/Wszystkie-parawany.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.11.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) Przy okazji rozmowy o wannach, mogę podsunąć dobry pomysł na ulepszenie funkcjonalności wanny dzięki zamontowaniu parawanu, np takiego jak tu http://newtrendy.pl/pl/serie/Soleo---Nowosc/Parawany-wannowe/Wszystkie-parawany.html Niestety link prowadzi do jakieś dziwnej strony z napisem "resurrection" czy też "redirection". Tam nie ma parawanu którym jak sądze mozna zasłonić poobijaną wannę. Edytowane 3 Listopada 2011 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
New Trendy 07.11.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 To tylko strona z informacją Muratora, że właśnie przechodzisz do innej strony. Wystarczy kliknąć w ten link, który się wyświetla pod komunikatem i już pojawi się strona New Trendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts