ofma 26.08.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam,zastanawiam się nad wyborem ogrzewania i znajomy hydraulik namawia mnie na montaż kominka z płaszczem wodnym... Oprócz tego będzię też piec gazowy,w całym domu ogrzewanie podłogowe,powierzchnia uzytkowa to 131 m/2. W swoim starym domu posiadam kominek i nie obawiam się brudu w salonie,ale zastanawiam się czy takie rozwiązanie jest korzystne.Myślę,że w okresie grzewczym paliłbym w kominku co drugi lub trzeci dzień. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 27.08.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam,zastanawiam się nad wyborem ogrzewania i znajomy hydraulik namawia mnie na montaż kominka z płaszczem wodnym... Oprócz tego będzię też piec gazowy,w całym domu ogrzewanie podłogowe,powierzchnia uzytkowa to 131 m/2. W swoim starym domu posiadam kominek i nie obawiam się brudu w salonie,ale zastanawiam się czy takie rozwiązanie jest korzystne.Myślę,że w okresie grzewczym paliłbym w kominku co drugi lub trzeci dzień. Proszę o radę. na pewno obniży Ci ten kominek koszty ogrzewania, poczytaj o buforach ciepła i o kominkach to się dowiesz jak to porzenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofma 27.08.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 na pewno obniży Ci ten kominek koszty ogrzewania, poczytaj o buforach ciepła i o kominkach to się dowiesz jak to porzenić Dziękuję za odpowiedź,na pewno poczytam. Kominek to raczej będzie alternatywne źródło ogrzewania bo tak naprawdę nie mamy wyboru ponieważ w planie zabudowy zakazali użycia pieca na paliwo stałe:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts