lujski 27.08.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam, mam problem, czy lepiej i taniej jest zrobić ścianę jednowarstwową z grubszego bk 42cm okolu 14 zl za bloczek, czy nie lepiej z bk gr, 24 plus styropian z 15 cm ??? - wydaje mi się ze ściana jednowarstwowa wyjdzie taniej interesuje mnie tez przepuszczalność ciepłą przy bk 42 wychodzi 0,25 - czyli nieźlenie umiem za bardzo policzyć jakie przenikanie ciepła bedzie przy bk25 plus 15 styropianu... (domyślam się ze na pewno już było podobne pytanie, ale nie mogłem znaleźć, dlatego ewentualnie proszę adminów o podpięcie gdzie trzeba) pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 28.08.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Użyj google licznei przenikania ciepła dla ścian wielowarstwoych i masz do wyboru kilka kalkulatorów np. http://www.termoorganika.com.pl/index.php.PS. zajeło mi to 90 sek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 28.08.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 i dobrą ścianę jednoowartstową (bez mostków termicznych) jest trudno wybudować. Styropianem masz szansę przykryć przynajmiej część tych mostków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts